Sajtóközlemény

  • Teherautó / busz

Tehergépkocsi- és autóbusz-abroncsok 2019-es éve a Hankook-kal

A Hankook abroncsgyár 2019-ben ismét számos vásáron és rendezvényen képviselteti magát a tehergépkocsik és autóbuszok ágazatában. A Hankook az idén többek között a nürburgringi Truck Grand Prix, a birminghami Commercial Vehicle Show, a bologna-i olasz Autopromotec, valamint a müncheni Transport Logistic alkalmával mutatja be tehergépkocsi- és autóbusz-abroncs választékát. Az abroncsgyártó ebben az évben több, mint 15 különböző európai tehergépkocsi- és autóbusz-vásáron, valamint rendezvényen tervezi a megjelenését.

Németország, Neu-Isenburg, 2019. március 06 – A Hankook prémium abroncsgyártó az idei évben is ideális abroncs-megoldásokat mutat be az autóbusz- és tehergépkocsi-abroncs ágazat sokrétű kihívásaira. A vonó és vontatott egységek számára készült első profilokat már az év elején bemutatták az osztrák AutoZum alkalmával Salzburgban, és február végén az olasz Transpotec vásáron, Veronában. Tavasszal folytatódik a rendezvények sorozata a birminghami National Exhibition Centre-ben (NEC) megrendezésre kerülő Commercial Vehicle Show-val, ahol a Hankook az 5-ös csarnokban, az 5B50 vásári standon képviselteti magát április 30. és május 2. között. A következő fontos állomás az Autopromotec lesz Bologna-ban, május 22. és 26. között, a 20-as csarnokban, az A70 standon. Ezen felül a Hankook idén immár ötödször vesz részt az ADAC Truck Grand Prix-n, melyet július 19–21. között rendeznek a Nürburgringen. Az említett vásárokon és rendezvényeken megjelenő termékek csúcsát többek között a vegyes, közúti és terephasználatra egyaránt megfelelő profilok jelentik, melyek a már meglévő Smart Work abroncssorozatot egészítik ki építési területekre megfelelő termékekkel. Mindemellett megjelenik ebben a sorozatban az első autóbusz abroncsmegoldás is, Smart City AU04+ néven, 315/60 R 22.5 méretben, melyet többek között elektromos hajtású városi buszokra szerelnek majd.

„Tavaly óta tovább bővítettük portfóliónkat az autóbusz- és tehergépkocsi-szegmens számára, idén is örömmel mutatjuk be legújabb fejlesztéseinket vásárlóinknak és standunk látogatóinak. A Hankook ismét tudatosan vonul fel nagy erőkkel az európai piacokra összpontosító rendezvényeken. A Hankook csapat részeként várjuk, hogy személyesen is találkozhassuk flottaügyfeleinkkel és partnereinkkel ezeken a fontos 2019-es rendezvényeken “ – mondta Guy Heywood, a Hankook európai tehergépkocsi- és autóbusz-abroncs üzletágának marketing- és stratégiai igazgatója.

A további európai vásárállomások között szerepel még a Budapesten idén májusban megrendezésre kerülő magyar Bus Expo, a müncheni Transport Logistic június 4–7. között, valamint a francia Solutrans vásár Lyonban, november 19 –23. között.


Vásárok előzetes áttekintése

Commercial Vehicle Show, Birmingham, Egyesült Királyság: 2019. április 30– május. 2.
Bus Expo, Budapest, Magyaroroszág: 2019. május 8.
Autopromotec, Bologna, Olaszország: 2019. május 22–26.
Transport Logistic, München, Németország: 2019. június 4–7.
Truck Grand Prix, Nürburgring, Németország: 2019. július 19–21.
Solutrans, Lyon, Franciaország: 2019. november 19–23.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungary@hankooktire.com

all press releases

Kapcsolat

Roy Katalin

Telefonszám: +36 25/556114

roykatalin@hankooktire.com

Boda Bence

Telefonszám: +36 25/556096

bence.boda@hankooktire.com

Pacsirszky Attila

Telefonszám: +36 25/556091

pacsirszky@hankooktire.com

Letöltések

IAA Commercial Vehicles 2018, Hankook Tire booth

File size: 3 MB