Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű
  • Vállalat

A Hankook elektromos személygépkocsi abroncsa megkapta a 2018-as IDEA díjat

A Hankook következő generációs e-abroncsa, a Kinergy AS ev az International Design Excellence Awards (IDEA) díjazottjai közé került. A Kinergy AS ev a rendkívül alacsony gördülési zajt biztosító fejlett technológiát jobb menetjellemzőkkel és kényelemmel kombinálja. A díjat az innovatív dizájnért kapta.
A Hankook elektromos személygépkocsi abroncsa megkapta a 2018-as IDEA díjat

Németország, Neu-Isenburg, 2018. október 18. –– A Hankook Kinergy AS ev, egy második generációs e-abroncs, az idei International Design Excellence Awards (IDEA) díjazottja az Automotive & Transport kategóriában.

A Hankook futurisztikus koncepcióabroncsai az elmúlt években mindig meggyőzően teljesítettek, és az International Design Excellence Awards díjazottjai között szerepeltek. 2015-ben az abroncsgyártó bronz- és aranyérmet szerzett, 2017-ben a döntőbe jutott. A Hankook most először nyerte el a díjat egy tömeggyártású termékkel.

A speciálisan elektromos járművekhez optimalizált Kinergy AS ev többek között a rendkívül alacsony gördülési zajjal tűnik ki. Az abroncs kényelmi jellemzői, menetteljesítménye és kezelhetősége a nagy teljesítményű személygépkocsi abroncsokéval vetekszik. A Kinergy AS ev áramkörökre emlékeztető futófelületi mintázata és az oldalfalak elektromos járművekhez tervezett kialakítása jobb légellenállást és optimális menetjellemzőket biztosít különböző feltételek között.

A zajcsökkentéshez többféle technológiát alkalmaznak. A Hankook Tire például egy olyan technológiát alkalmazott, mellyel a menet közben keletkező bizonyos hangfrekvenciákat csökkenteni lehetett. Egy aramid-hibrid erősítő öv használatával minimálisra csökkent a mintaelemek deformálódása irányváltás közben. Ez a funkció segít az optimális tapadás fenntartásához, így kiváló kezelhetőséget tesz lehetővé, illetve jelentősen javítja a menetstabilitást is.

Az IDEA 2018 általi elismeréssel a Hankook Tire dizájn filozófiájáért és a jövő mobilitásának alakítására való képességéért kapott díjat. A Hankook Tire egy olyan stratégiát folytat, mellyel továbbra is vezető szerepet tölthet be az innováció terén a jövő gumiabroncs-iparában.

Az Industrial Design Society of America szervezésében megrendezett 2018-as IDEA egy rendkívül értékes dizájndíj és az iF DESIGN AWARD' és a ‚Red Dot Design Award' mellett a három világszinten legfontosabbnak tartott dizájndíj egyike. A legjobb dizájn kiválasztásánál különféle szempontokat vesznek figyelembe, mint a dizájn-innováció, a felhasználó számára nyújtott élmény és haszon, a vállalati társadalmi felelősségvállalás, valamint az esztétika.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook elektromos személygépkocsi abroncsa megkapta a 2018-as IDEA díjat

Hankook Tire’s electric vehicle tyre, Kinergy AS ev, is honoured at the International Design Excellence Awards (IDEA). The Kinergy AS ev combines advanced technology to create a hyper-low noise environment with improved driving performance and comfort.

File size: 916 KB

A Hankook elektromos személygépkocsi abroncsa megkapta a 2018-as IDEA díjat

Hankook Tire’s electric vehicle tyre, Kinergy AS ev, is honoured at the International Design Excellence Awards (IDEA). The Kinergy AS ev combines advanced technology to create a hyper-low noise environment with improved driving performance and comfort.

File size: 2 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire