Sajtóközlemény

Az első Hankook autóbusz gumiabroncs specifikáció az elektromobilitáshoz
  • Teherautó / busz

Az első Hankook autóbusz gumiabroncs specifikáció az elektromobilitáshoz

A Hankook SmartCity AU04+ abronccsal a gyártó bemutatja első elektromos autóbuszokhoz gyártott specifikációját. A Hankook ezzel többek között az elektromos városi buszok számára megfelelő abroncsmegoldások iránti növekvő igényeket igyekszik kielégíteni. Mivel ezek a járművek az akkumulátoraik miatt általában nagyobb tömegűek a hagyományos hajtású buszoknál, nagyobb terhelhetőségi index-szel rendelkező abroncsokat igényelnek. Az akkumulátor energiaveszteségének a lehető legalacsonyabb szinten tartásához a SmartCity AU04+ gördülési ellenállása is rendkívül kismértékű. A belvárosi Stop-and-Go forgalomban az autóbusz abroncsoknak különösen nagy igénybevételt kell elviselniük; ezért az új elektromos busz abroncs fejlesztése során figyelembe kellett venni a megfelelő vállszélességet és –szerkezetet a kiemelkedően egyenletes kopás érdekében. A négy évszakos SmartCity AU04+ abroncshoz tervezett futófelületi mintázat korlátlan téli használatot tesz lehetővé, amit a hópehely szimbólum (3PMSF) is jelöl. Az új városi autóbusz abroncs mérete természetesen hagyományos hajtású városi buszokhoz is megfelel.

Németország, Neu-Isenburg, 2018. szeptember 21. – A Hankook bővíti abroncsválasztékát a városi/ menetrend szerinti autóbuszforgalom területén. A prémium abroncsgyártó most először kínál az elektromobilitáshoz optimalizált városi autóbusz abroncsot 315/60 R 22,5 méretben. A SmartCity AU04+ abroncs különösen alacsony gördülési ellenállásával tűnik ki, és ezzel elősegíti az elektromos hajtású városi buszok akkumulátorainak kímélését. Az akkumulátor tömegéből adódó nagyobb járműtömeg miatt az abroncs a rendkívül stabil szövetváz mellett nagyobb, 154/148J (156/152F) teherbírásra is képes, ami tengelyenként 8 tonna súlynak felel meg. A szokványos teherbíró képesség ennél a méretnél általában csak 7 tonna tengelyenként.

Az új autóbuszabroncs fejlesztése során figyeltek a magas vonóerőátvitelre és fékteljesítményre is, különösen nedves útfelületen. Klaus Krause, az Európai Kutatási és Fejlesztési Központ vezetője szerint „a hagyományos belsőégésű motorokkal szemben az elektromotor képes arra, hogy azonnal rendelkezésre állítsa a teljes forgatónyomatékot. A jármű és így az abroncsok is gyorsabban reagálnak a sebességváltozásra vagy a változó útviszonyokra. Az elektromos hajtású járművek abroncsai ennek következtében nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A nagy tapadási szint által elkerüljük az abroncs szabálytalan kopását, anélkül, hogy le kellene mondanunk az optimális futásteljesítményről.“

A magas futásteljesítményt többek között a tovább optimalizált cikk-cakkos mintaárkok biztosítják, melyek a módosított elrendezésnek köszönhetően nagyobb mintaelem-merevséget tesznek lehetővé. Az állandó indulás és megállás a városi forgalomban erőteljesen és szabálytalanul veszi igénybe az abroncsokat. „Ezért a SmartCity AU04+ esetében a vállrész szélességet és szerkezetét a megnövekedett igénybevételnek megfelelően módosítottuk, amivel még egyenletesebb kopást értünk el. Az új futófelületi keverék javított molekulaszerkezetének köszönhetően lényegesen javult az abroncs hőállósága, és ennek köszönhetően hosszabb az élettartama is“ – fűzi hozzá Klaus Krause.

A SmartCity AU04+ a biztonsági követelményekkel összhangban tovább erősített oldalfallal is rendelkezik. Ez védi az abroncsot a városi forgalomban gyakran elkerülhetetlen, járdaszegéllyel való ütközés általi sérülésekkel szemben: „Éppen az elektromos buszok abroncsai esetében, melyek a rendszernek köszönhetően közvetlenebbül gyorsulnak ­- és ezzel agresszívabb kapcsolatba kerülnek a járdaszegélyekkel - különösen fontos a megerősített oldalfal az abroncs megfelelő védelme érdekében“ állítja Klaus Krause.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

all press releases

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

Phone:+36 25/556114

roykatalinthou-shalt-not-spamhankookn.com

Attila Pacsirszky

Attila Pacsirszky

Communication Specialist

Phone: +36 25/556009

pacsirszkythou-shalt-not-spamhankookn.com

Vivien Vercz

Vivien Vercz

Communication Administrator

Phone:+36 25/556009

vercz.vivienthou-shalt-not-spamhankookn.com

Alexandra Toth

Alexandra Tóth

Communication Specialist

Phone: +36 25/556-096

alexandra.toththou-shalt-not-spamhankookn.com

Feliratkozás a sajtóközleményekre

Letöltések

Az első Hankook autóbusz gumiabroncs specifikáció az elektromobilitáshoz

Hankook is presenting the SmartCity AU04+, its first tyre specification for electric buses.

File size: 12 MB

Az első Hankook autóbusz gumiabroncs specifikáció az elektromobilitáshoz

Hankook is presenting the SmartCity AU04+, its first tyre specification for electric buses.

File size: 327 KB

Az első Hankook autóbusz gumiabroncs specifikáció az elektromobilitáshoz

Hankook SmartCity AU04+

File size: 459 KB