Sajtóközlemény

  • Vállalat

A Hankook meghívására a Real Madrid fociedzést tartott az SOS Gyermekfalvak lakóinak

A Hankook meghívására Álvaro Arbeloa, világ- és Európa-bajnok focista, a Real Madrid nemzetközi nagykövete tegnap Magyarországra látogatott a Real Madrid háromfős edzői csapatával. Az edzői csapat a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában tartott futballedzést az SOS Gyermekfalvak lakóinak, és a kiadós testmozgással nemcsak hatalmas mosolyt csaltak a lelkes kis focisták arcára, hanem abból a profizmusból is ízelítőt adtak, ami miatt a mai napig a legnagyobbak között emlegethetik a spanyol rekorder csapatot.
A Hankook meghívására a Real Madrid fociedzést tartott az SOS Gyermekfalvak lakóinak

Rácalmás, 2018. szeptember 17. – A Hankook a gumiabroncsgyártás területén, a Real Madrid pedig a futballpályákon törekszik arra, hogy az innovációnak köszönhető siker és a siker mögött álló szenvedély megosztásával világszerte élményeket nyújthasson az embereknek. Egy ilyen élményből kaphatott szeptember 16-án ízelítőt az SOS Gyermekfalvakból érkező 50 rászoruló gyermek, akiket a Hankook látott vendégül a Magyar Labdarúgó Szövetség minden sportszakmai igényt kielégítő telki edzőközpontjában.

A hazai SOS Gyermekfalvak támogatása illeszkedik a Hankook a cég globális, átfogó jótékonysági tevékenységeibe, és a Real Madriddal kötött stratégiai megállapodás részeként a vállalat aktívan karolja fel rászoruló gyermekek eseményeit Európa-szerte.

A Hankook rendszeresen szervez jótékonysági programokat a helyi közösségek támogatására is. Ezek egyik kiemelkedő példája Magyarországon az egyedülálló Abroncsadományozási Program, amely során a Hankook évek óta ingyenes gumiabroncsok biztosításával segíti a civil szervezeteket. A támogatott szervezetek fő tevékenységi köre beteg gyermekek, koraszülöttek, idősek és rászorulók szállítása vagy rend- és katasztrófavédelem, tevékenységükhöz elengedhetetlen a gumiabroncsok megfelelő állapota járműveiken,

Kim Han-Jun, a Hankook Tire európai igazgatója kiemelte:Globális vállalatként a Hankook Tire a világ számos országában lehet büszke tagja a közösségeknek. Hiszünk abban, hogy miközben a számos üzletágunkhoz kötődő piacokon profitálunk, víziónk és egyben legfőbb kötelességünk, hogy mindebből annyiszor adhassunk vissza az embereknek, ahányszor csak lehetséges. Ezért globális szponzori tevékenységeink megteremtésekor mindig az érintett országokra és közösségekre szabott aktivitásokat tartjuk szem előtt. Ebben a tekintetben az én és minden munkatársam nagy öröme, hogy ez alkalommal egy igazán életre szóló élményt nyújthattunk a magyar SOS Gyermekfalvak gyermekei számára.

Jeong Sang Soo, a Hankook Tire Budapest Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Magyarország kiemelt helyet foglal el a Hankook európai és globális vállalati stratégiájában, ezért felelősségünknek tartjuk, hogy munkahelyek teremtésén és elsőosztályú gumiabroncsok gyártásán túl jótékonysági akciókkal és beruházásokkal ápoljuk az itteni kapcsolatainkat. Boldog vagyok, hogy a Real Madrid a Hankookkal kötött együttműködés újabb állomásaként megtiszteli az SOS Gyermekfalvak lakóit és bennünket is egy világszínvonalú edzéssel. Házigazdaként pedig őszintén remélem, hogy az edzésen résztvevő gyerekek inspiráló sportélménnyel gazdagodhatnak, és bepillantást nyerhetnek minden idők egyik legsikeresebb futballcsapatának szakmai kulisszái mögé is.

A gyerekek a Real Madrid jóvoltából méretre szabott futballmezeket is kaptak, majd egy csaknem 3 órás futballedzésen vehettek részt és egy kicsit Gareth Bale, Luka Modrić, Sergio Ramos, Tony Kroos, Marchello és a többiek bőrébe bújhattak. Álvaro Arbeloa a Real Madrid nemzetközi nagyköveteként érkezett a telki eseményre, hogy a csapatra jellemző kiválóságot személyesen is képviselje.

Álvaro Arbeloa az eseményen rámutatott: „A Real Madrid és a Hankook osztoznak az innováció és a kötelezettségvállalás értékeiben és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is a legjobbak akarnak lenni, ezért mind a két fél számára fontos a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. A Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek a nevében is szeretném megköszönni a Hankook Tire-nek, hogy partnereink és egyben barátaink is, és együtt bonyolíthatunk le ilyen rendezvényeket.

Sok gyereknek ma egy nagy álma vált valóra. Olyan gyerekek találkozhattak a Real Madrid klasszisával, akiknek korábban még az sem adatott meg, hogy legyen egy egyszerű focilabdájuk vagy elmehessenek egy sportrendezvényre. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad nevelőszülői családot, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt került az SOS-be. Mindent megteszünk azért, hogy ezek a gyerekek is bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat és újra gyerekek lehessenek. Épp ezért különösen fontos számunkra a Hankook kezdeményezése.” – tette hozzá Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási és kommunikációs igazgatója.

 

Képaláírás:

 

- Moon-Chul Jung, a Hankook Tire Magyarország Kft. Product Industrialization vezetője
- Seong Hak Hwang, a Hankook Tire Magyaroszág Kft. ügyvezető igazgatója
- Álvaro Arbeloa, a Real Madrid volt játékosa
- Sang So Jeong, a Hankook Tire Budapest Kft. ügyvezető igazgatója

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook meghívására a Real Madrid fociedzést tartott az SOS Gyermekfalvak lakóinak

At the invitation of Hankook, World Champion and European Champion football player Álvaro Arbeloa, Ambassador of Real Madrid CF, visited Hungary together with three of Real Madrid’s coaches yesterday. The coach team held football training sessions at the Hungarian Football Federation’s training centre in Telki for children of the SOS Children's Villages.

File size: 3 MB

A Hankook meghívására a Real Madrid fociedzést tartott az SOS Gyermekfalvak lakóinak

Álvaro Arbeloa, Former Real Madrid Player, at the football training for children of the SOS Children's Villages inHungary.

File size: 168 KB

A Hankook meghívására a Real Madrid fociedzést tartott az SOS Gyermekfalvak lakóinak

At the invitation of Hankook, World Champion and European Champion football player Álvaro Arbeloa, Ambassador of Real Madrid CF, visited Hungary together with three of Real Madrid’s coaches yesterday. The coach team held football training sessions at the Hungarian Football Federation’s training centre in Telki for children of the SOS Children's Villages.

File size: 135 KB

A Hankook meghívására a Real Madrid fociedzést tartott az SOS Gyermekfalvak lakóinak

From left to right: Moon-Chul Jung Product Industrialization Team Manager, Hankook Tire Hungary Ltd.; Seong Hak Hwang Managing Director of Hankook Tire Hungary Ltd.; Álvaro Arbeloa, Former Real Madrid Player; Sang So Jeong Managing Director of Hankook Tire Budapest Ltd.

File size: 165 KB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire