Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű

A Hankook az Audi RS 4 Avant modellt Ventus S1 evo² UHP abroncsokkal szereli fel

Az Audi TT RS és Audi RS 5 Coupé modellek után az abroncsgyártó most az Audi RS 4 Avant modellt is Ultra-High-Performance abroncsaival szereli fel gyárilag. Már az IAA 2017 alkalmával megcsodálhatta a közönség az Audi Sport RS család legfiatalabb tagját. Az összes RS modell őséhez, az Audi Avant RS2-höz hasonlóan az új Audi RS 4 Avant is kombi formában jelenik meg, a sportosságot és a hétköznapi használhatóságot kombinálva. Az állandó összkerékhajtást és a 450 LE teljesítményt az alapfelszereltségbe tartozó 19 collos, illetve az opcionális 20 collos abroncsok továbbítják biztonságosan a talajra, többek között a Hankook Ventus S1 evo² modellel. Az abroncsgyártó zajelnyelő „sound absorber®“ technológiája is rendelkezésre áll mindegyik modellhez.
A Hankook az Audi RS 4 Avant modellt Ventus S1 evo² UHP abroncsokkal szereli fel

Németország, Neu-Isenburg, 2018. február 8. ‒ A Hankook prémium abroncsgyártó az Audi TT RS és az Audi RS 5 Coupé után most az új Audi RS 4 Avant modelleket is ellátja első gyári felszerelésű gumiabroncsokkal. Az első RS modell hagyományainak megfelelően egy erőteljes V6 biturbo motor került bevetésre, mely most 600 Nm forgatónyomatékkal és elődjénél 80 kg-mal kisebb tömeggel az elkényeztetett, sportos vezetőknek sem okozhat csalódást. Az állandó négykerék-hajtás a 19 és 20 collos méretű abroncsokkal kombinálva megfelelő vonóerőátvitelt és 4,1 másodperces gyorsulást biztosít 0-ról 100 km/h-ra. Az új tulajdonosoknak az év elején szállították ki az első autókat, melyeket gyárilag többek között a rácalmási gyárban készülő Hankook Ventus S1 evo² „sound absorber®“ zajelnyelő technológiájával ellátott abroncsokkal szerelnek fel mind a négy keréken, 265/ 35 R 19 98Y XL (alapkivitelű) valamint 275/30 R 20 97Y XL (opcionális) méretekben.

Az Audi Sport GmbH nem pusztán a megjelenés tekintetében támaszkodik a motorsportra, minden RS modelltől elvárható a korlátozás nélküli hétköznapi használat, valamint a versenypályára való alkalmasság. Ugyanez vonatkozik természetesen a gumiabroncsokra is, melyeknek az ágazatban alkalmazott jóváhagyási tesztek mellett tíz kört kellett kiállniuk a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán maximális sebességgel. A járműhöz illően az első gyári felszerelésű abroncsok az Audi RS 4 Avant számára rendkívül sportos menetjellemzőket biztosítanak. Ezen felül a Hankook mérnökei a vállalat német fejlesztési központjában gondoskodtak arról, hogy a nagyfokú tapadás és pontos úttartás ellenére a kényelem és a hosszú élettartam se szenvedjen csorbát. Az Audi Sport ugyanis csak olyan abroncsokat hagy jóvá első gyári felszerelés céljára, melyek mind a hétköznapi, mind pedig a sportos használat esetén tökéletes teljesítményt nyújtanak.

A Hankook UHP zászlóshajója a jóváhagyási eljárás során képes volt bizonyítani, hogy nem csak sportos, hanem hosszú élettartamú, kényelmes és biztonságos is. A rövid fékutak és az átlag feletti teljesítmény nedves úton a futófelületi keverékben alkalmazott korszerű sztirol-polimer-szilika keveréknek köszönhető. emellett a Multi-Tread-Radius technológia és a könnyű rayon szövetváz üzem közben folyamatosan optimális abroncs- felfekvési felületet biztosít a lehető legjobb kapcsolat biztosításához az útfelülettel. Az innovatív, DTM által inspirált, 3-rétegű mintaelem-kialakítás a külső bordablokkok speciális, lépcsőzetes elrendezésével ezen felül előrehaladott kopás mellett is állandóan nagyfokú tapadást, illetve ezáltal magasfokú vonóerőátvitelt és fékteljesítményt nyújt az abroncs teljes élettartama során.

Különösen a beltéri zajt csökkenti tovább a Hankook saját „sound absorber®“ technológiája. Már az Audi SQ7 és RS5 Coupé jelenlegi, első gyári felszerelésű abroncsainál is alkalmazták ezt a Hankook technológiát. A sportos, kis keresztmetszeti viszonyszámú abroncsokra nagyobb sebességnél jellemző, erős belső zaj csökkentése volt a fejlesztési munka egyik központi aspektusa, melynek során a nagy teljesítményű, ugyanakkor kellemes vezetési élmény biztosítása volt a cél. A Hankook mérnökei a Ventus S1 evo² abroncshoz alakították a vállalat tulajdonát képező, eddig nagy teljesítményű SUV-oknál alkalmazott csendes abroncs, ún. „sound absorber® technológiát.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a rácalmási gyárban11 márka mintegy 50 autómodelljére gyártunk első gyári szerelésű abroncsokat. Ezt a listát egészíti most ki az Audi új sportos kombi változata, az Audi RS 4 Avant, ami egy újabb bizonyítéka annak, hogy abroncsaink a világ vezető autógyárainak prémium típusain is megállják a helyüket.” – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook az Audi RS 4 Avant modellt Ventus S1 evo² UHP abroncsokkal szereli fel

In addition to the Audi TT RS and the RS 5 Coupé, premium tyre maker Hankook is now also providing original fitment tyres for the new Audi RS 4 Avant.

File size: 4 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire