Sajtóközlemény

  • Vállalat

A Hankook Tire első egyesült államokbeli gyárának megnyitóját ünnepli

A Hankook Tire felavatta első gyárát az Egyesült Államokban, Tennessee államban. Az új üzemmel a gumiabroncsgyártó tovább bővíti globális gyártóhálózatát. A Tennessee államban működő gyár emellett nyilvánvalóvá teszi a vállalat arra irányuló törekvését, hogy ügyfelei számára az Egyesült Államokban valamint a világpiacon mindig a helyi körülményeknek megfelelően testreszabott innovációkat és csúcstechnológiát kínálja.
A Hankook Tire első egyesült államokbeli gyárának megnyitóját ünnepli

Korea, Szöul / Usa, Tennessee / Németország, Neu-Isenburg, 2017. november 14. – A prémium abroncsgyártó Hankook vállalat egy hivatalos ünnepség keretében megnyitotta első gyárát az USA-ban. A jövőbe mutató abroncsgyár a tennessee-i Clarksville-ben a konszern világszintű terjeszkedési stratégiájának elemeként fontos befektetést jelent az észak-amerikai piacon, mellyel a vállalat az összes nagy személygépkocsi-gyártó régióban, mint Amerika (USA), Európa (Magyarország) és Ázsia (Korea, Kína, Indonézia) termelési hálózattal fog rendelkezni.

Az új gyártóhelyszín az USA-ban alapvető elemét jelenti a Hankook arra irányuló stratégiai víziójának, hogy világszinten vezető abroncsgyártó legyen a prémium szegmensben. Az új gyártóhelyszín ünnepélyes megnyitóján Clarksville-ben részt vett többek között Bill Haslam, Tennessee állam kormányzója, Marsha Blackburn az Egyesült Államok képviseletében, Kim Seong-Jin, koreai főkonzul, valamint a nemzetközi és regionális politika számos további képviselője.

Az új amerikai gyár világszinten nyolcadik gyártó helyszínként bővíti a Hankook csúcstechnológiás üzemeinek globális hálózatát. Az üzemben évente 5,5 millió abroncsot gyártanak, melyekkel a Hankook még hatékonyabban tudja kiszolgálni kereskedőit és ügyfeleit az USA-ban. Az új gyárral a prémium abroncsgyártó még célzottabban lesz képes az amerikai piac igényeit kielégíteni. Ezáltal pedig az első gyári felszerelési piacon a már meglévő, valamint a jövőbeni üzleti partnereket eredményesebben tudja majd támogatni.

„Az új gyár Tennessee-ben a Hankook bővülő üzleti kapcsolatait jelzi az USA-ban, valamint arra irányuló törekvésünket, hogy világszinten vezető abroncsgyártókká váljunk.” ─ állítja Suh Seung-Hwa, a Hankook Tire vezérigazgatója. „Befektetésünk az USA-ban folyamatos elkötelezettségünket tükrözi az innováció, a csúcstechnológia és a különleges ügyfélszolgálat iránt. Ez a rendkívül korszerű és fenntartható gyár lehetővé teszi, hogy értékteremtő tevékenységünk minden fázisát az USA-ban végezzük, a fejlesztéstől kezdve, a termelésen át egészen az értékesítésig.”

A 190 hektáros területen elterülő 140 000 négyzetméter alapterületű gyár építésekor a Hankook a modern tervezésre és a fenntartható építési módra helyezte a hangsúlyt. A gyár kezdetben személygépkocsik, SUV-ok és kisteherautók számára fog abroncsokat gyártani a vállalat Észak─Amerika számára kialakított széles választékából. A legújabb technológiáknak és magas szinten automatizált folyamatoknak köszönhetően az új gyár a Hankook folyamatos, globális befektetési stratégiájának részeként a növekedés legnagyobb hajtóerejét jelenti majd az észak-amerikai piacon.

A Hankook nemrégiben Európában is indított további beruházási programokat: többek között egy korszerű beltéri tesztberendezést állított üzembe európai csúcsszintű gyárában, Magyarországon. Ezen felül egy új téli tesztpályát is avattak tavasszal Finnországban, mely a Hannoverben működő európai fejlesztési központhoz tartozik. Ez az átfogó megközelítés az európai abroncsfejlesztés és –gyártás terén tette lehetővé a Hankook számára, hogy számos prémium autógyár bizalmát elnyerve, többek között olyan csúcsmárkák számára szállítson abroncsokat első gyári felszerelésként, mint az Audi, a BMW, az MAN, a Mercedes-Benz személygépkocsik és tehergépjárművek, a MINI, a Porsche, a Scania és a VW.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook Tire első egyesült államokbeli gyárának megnyitóját ünnepli

In October 2017, Hankook Tire has opened its first U.S. manufacturing facility in Tennessee, USA to enhance its global production portfolio.

File size: 870 KB

A Hankook Tire első egyesült államokbeli gyárának megnyitóját ünnepli

Hankook Tire executives and dealers join state and local government officials to celebrate the grand opening of the Tennessee Plant with a ribbon cutting ceremony in Clarksville, Tenn.

File size: 2 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire