Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű

Az új Hankook KINERGY ECO²: Gazdaságos nyári gumiabroncs generáció Európa kis, kompakt és középkategóriás autóihoz

A Hankook legújabb Kinergy generációja, a rendkívül környezetbarát és gazdaságos KINERGY ECO² nyári abroncsot speciálisan a kis, kompakt és középkategóriás autók szükségleteinek megfelelően fejlesztették ki. A független szervezetek részéről sokszor kiemelkedőként értékelt elődmodellhez hasonlóan a fejlesztőmérnökök a gördülési és zaj-komfort mellett a menetbiztonságot és az alacsony gördülési ellenálláshoz kapcsolódó gazdaságosságot és nagy futásteljesítményt tartották főként szem előtt. Az új KINERGY ECO² abroncs 2018 tavaszától 52-féle méretben, 13 és 16 coll között, 145 és 215 mm közötti futófelületi szélességgel, 55 és 80 közötti keresztmetszeti viszonyszámmal, valamint T, H és V sebesség index-szel lesz kapható.
Az új Hankook KINERGY ECO²: Gazdaságos nyári gumiabroncs generáció Európa kis, kompakt és középkategóriás autóihoz

Németország, Neu-Isenburg, 2017. Szeptember 15. – A KINERGY a prémium abroncsgyártó Hankook választékában a rendkívül gazdaságos nyári abroncsok területét képviseli a mikro-/kisautóktól az alsó középkategóriáig. A további urbanizáció és a közlekedési terület csökkenése következtében az elektromos hajtásnak a kisebb járműosztályokban való elterjedésével a vállalat a jövőben e járműszegmens és az ahhoz megfelelő abroncsok piacának bővülésére lát esélyt. Ezeket az abroncsokat a pusztán gazdasági jellemzőik mellett a vonóerőátvitel és a fékteljesítmény, valamint a zajkényelem tekintetében is optimalizálták, és ezzel például az E-mobilok nagy forgatónyomatékkal és rendkívül alacsony hajtási zajjal működő jövőbeni generációjához is megfelelnek majd.

A KINERGY elnevezés a Kinetic Energy vagyis mozgási energia rövidítéseként (görög Kinesis = mozgás) jött létre, vagyis arra az energiára utal, amelyet egy tárgy a mozgásából adódóan tartalmaz. Megfelel annak a munkának,a mely ahhoz szükséges, hogy a tárgy nyugalmi helyzetéből az adott pillanatban végzett mozgását elérje. Az új Hankook abroncs esetében ez lényegesen kisebb, mint az ebbe az osztályba tartozó hagyományos abroncsoknál. Az ECO kiegészítés az elnevezésben útmutatást ad a fogyasztónak, hiszen széles körben ismert mind az ökológia (környezetvédelem), mind az ökonómia (gazdaságosság) rövidítéseként, az abroncs pedig üzemanyag-fogyasztást csökkentő jellemzőivel mind a természetet, mind pedig a felhasználó pénztárcáját kíméli. Nagy teljesítőképességéért már a 2011-ben bemutatott, első KINERGY ECO generációt független nemzetközi tesztek alapján többszörösen kitüntették. 1). Az új KINERGY ECO² megtartotta ezeket a pozitív tulajdonságokat, és emellett további fejlesztésen ment keresztül.

A KINERGY családba tartozó legújabb termék fejlesztésénél elsősorban a nedves úton nyújtott fékteljesítmény optimalizálására helyezték a hangsúlyt. Ennek megfelelően egy nagy tapadású szilika-futófelületi keveréket vetettek be a vállalat már korában alkalmazott keverési technológiájával kombinálva, amely a futófelületi keverékben a polimerek és a kitöltőanyagok lényegesen jobb eloszlását teszi lehetővé. Ezzel a nedves úton nyújtott fékteljesítményt lehetett javítani, egyúttal a gördülési ellenállást csökkenteni. Ezen felül három körbefutó mintaárok a profilon gyors vízelvezetést biztosít, ami szintén növeli a jármű irányíthatóságát nedves úton.

Egy új tervezésű, aszimmetrikus profilkialakítással az abroncs és az úttest közötti ténylegesen érintkező felületet az előd modellhez képest optimalizálni lehetett. A mintaelemek mind sugárirányú, mind oldalirányú merevségének javításával, valamint a masszívabb külső abroncsvállakkal a KINERGY ECO² nagyobb menetstabilitást és lényegesen nagyobb teljesítményt nyújt száraz úton. Az abroncs száraz utas fékteljesítménye négy százalékkal nőtt. Ezt többek között a teljes futófelületen lesarkított mintaelemélekkel volt lehetséges, amelyek a fékezés során a talajjal érintkező abroncsfelület azonnali megnövelését teszik lehetővé. A KINERGY ECO² futófelületi keverékében az újonnan kifejlesztett, nagy molekulasúlyú polimerek négy szazalékkal növelik az abroncs kopásállósságát.

A javított hangszíntervezésnek köszönhetően az abroncs zajképződését különösen országúti sebességnél sikerült tovább csökkenteni, ami tovább javítja a kényelmi jellemzőket. A legújabb Hankook tervezési technológia alkalmazásával a tervezőmérnökök úgy helyezték el a futófelületi mintaárkokat, hogy jelentősen sikerült csökkenteni a futófelületi zajképződést, növekvő futásteljesítmény mellett is. Az összes jelenlegi Hankook termékhez hasonlóan a KINERGY ECO² egy Visual Alignment Indicator System (VAI) elnevezésű futóműbeállítás visszajelző rendszerrel van ellátva az abroncs vállrészén, melynek segítségével a vezető egyszerűen és kényelmesen ellenőrizheti a futómű beállítását.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

Az új Hankook KINERGY ECO²: Gazdaságos nyári gumiabroncs generáció Európa kis, kompakt és középkategóriás autóihoz

Hankook’s latest Kinergy generation - the exceptionally eco-friendly and economical KINERGY ECO² summer tyre was developed with the needs of modern small, compact and mid-range vehicles in mind.

File size: 2 MB

Az új Hankook KINERGY ECO²: Gazdaságos nyári gumiabroncs generáció Európa kis, kompakt és középkategóriás autóihoz

KINERGY ECO²

File size: 3 MB

Az új Hankook KINERGY ECO²: Gazdaságos nyári gumiabroncs generáció Európa kis, kompakt és középkategóriás autóihoz

KINERGY ECO² structure

File size: 5 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire