Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

A 2017-es frankfurti IAA alkalmával a Hankook prémium gumiabroncsgyár innovatív koncepcióabroncsokat mutat be, amelyek betekintést nyújtanak a jövő mobilitásába. Az öt futurisztikus koncepcióabroncs, a Magfloat, a Flexup, az i-Play és a Shiftrac tervezői a University of Cincinnati hallgatói.
A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

Németország, Neu-Isenburg, 2017. szeptember 14. ‒ A Hankook gumiabroncsgyár a 2017-es frankfurti IAA alkalmával bemutatja futurisztikus koncepcióabroncsait. Az öt koncepcióabroncs mindegyike a Hankook tervezési filozófiáját tükrözi olyan innovatív technológiák fejlesztésére vonatkozóan, amelyek a vezetés jövőjét újjáalakítják. Az abroncsokat a „Kapcsolódás egy összekapcsolt világhoz“ témakör alapján fejlesztették, melyekkel a vállalat a lehetséges innovatív abroncstechnológiákat szeretné felvázolni a jövő mobilitásához. Olyan mobilitási koncepciók tartoznak ide, mint a Car-Sharing, az autonóm vezetés és a hálózatba kapcsolt járművek.

A „Design Innovation 2016“ projekt, a vállalat támogatási programja a világ vezető egyetemi tervező szakjai számára, A programja keretében a vállalat együttműködésre lépett a Cincinnati Egyetemmel az öt futurisztikus koncepcióabroncs kifejlesztésére. Ennek eredményeként született a „Magfloat“, egy mágneses mezők bővítése alapján működő jármű, a „Flexup“, mely lépcsőmászásra is képes, valamint az „iPlay“, egy flexibilis felfüggesztési rendszerrel rendelkező kétkerekű. A „Shiftrac“ kiemlkedő kanyarodási jellemzőket nyújt, míg az „Autobine“ segítségével az abroncsok az utasok számának megfelelően automatikusan szerelhetőek fel, illetve oldhatók le.

„Az IAA ideális helyszín innovatív koncepcióabroncsaink bemutatására, mivel itt találkozik az autóipar egésze.“ – álltja Seung Hwa Suh, a Hankook Tire alelnöke és vezérigazgatója, majd örömét fejezi ki: „Nagyon örülünk annak, hogy futurisztikus koncepcióabroncsainkat az IAA alkalmával leplezhetjük le.“

A Hankook koncepcióabroncsait figyelemreméltó tervezésükért már többször kitüntették világszintű dizájn díjakkal. 2015-ben és 2016-ban a Boostrac, a HyBlade és az Alpike koncepcióabroncsok elnyerték a Red Dot Luminary, az iF Gold, iiletve az IDEA Awards dizájn díjakat, 2017-ben pedig a Flexup kapott bronzérmet és a Shiftrac került döntőbe az IDEA Awards díjkiosztóján.

Az idei frankfurti IAA látógatóinak lehetősége van a Hankook futurisztikus abroncsait, a Flexup, a Shiftrac és az Autobine modelleket a 8-as csarnokban, a C26-os standon működés közben is megfigyelni.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

Wheels and tyres with their own power source that attach and detach according to the weight of the vehicle. It is an autonomous bus concept (Driverless Public Transportation) that has an applied Self-Contained Drone concept.

File size: 1 MB

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

A single user mobility board which uses magnetic field extension and rotation principle. By improving accessibility and portability, it can move freely on pavements and can be used indoors.

File size: 1 MB

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

Futuristic single user mobility which can freely move within complicated cities and access stairs and speed bumps through a principle of divided treads that expand and contract.

File size: 2 MB

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

The two wheel with flexible suspension structure allows a minimized volume size during standby mode and maximized cornering performance. It is a single user mobility that can move freely through the city with high accessibility, similar to Flexup.

File size: 1 MB

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

The divided treads, with the skating principle provides maximum cornering performance. They are tyre concepts for special vehicles such as police cars in mega cities that are becoming increasingly sophisticated and dense

File size: 315 KB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire