Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű

A Hankook UHP zászlóshajója, a Ventus S1 evo² eredeti gyári felszerelésként az új Audi RS5 Coupéhoz

A Hankook ultranagy-teljesítményű abroncsai már számos Audi modellen bizonyították képességeiket. A testvér modellhez, a TT RS-hez hasonlóan a legújabb Audi RS5 Coupé is Hankook abroncsokkal gurul ki a gyárkapun. A nagy teljesítményű Gran Turismo hagyományainak szellemében a Ventus S1 evo² abroncsok az Audi RS5 Coupé számára mind sportosságot , mind pedig kényelmet biztosítanak, így ideálisan illeszkednek az A5 család jelenlegi csúcsmodelljéhez. A Ventus S1 evo² esetében mind az alapkivitelű 19 collos, mind pedig az opcionális 20 collos változat a Hankooks saját zajcsökkentő “sound absorber®” technológiájával van felszerelve.
A Hankook UHP zászlóshajója, a Ventus S1 evo² eredeti gyári felszerelésként az új Audi RS5 Coupéhoz

Németország, Neu-Isenburg, 2017. Szeptember 13. ‒ A prémium abroncsokat gyártó Hankook eredeti gyári felszerelésként szállít abroncsokat az Audi RS5 Coupéhoz, 19 és 20 collos méretben. A Hankook először 2016-ban szállított eredeti gyári felszerelésű abroncsokat RS modell számára, konkréten a nagy teljesítményű kétüléses Audi Sport TT RS 19 collos kerekeit látta el S1 evo² abroncsokkal.

Az RS5 Coupé az első olyan Audi RS modell, mely az autógyár kizárólag ehhez a sorozathoz kidolgozott új tervezési filozófiája alapján készül, új fejlesztésű V6 bi-turbo motorral párosítva. Ezt a motort látszólagos ellentmondás, a teljesítmény és a hatékonyság kombinációja jellemzi, és éppen ez az, ami annyira egyedivé teszi az Audi RS5 Coupét, mármint az, hogy kiemelkedő sportossága ellenére mindennapos használatra is megfelel.

Ez az elv az abroncsokban is érvényesül. A fejlesztés során figyelmet kellett fordítani arra, hogy a sportosságra való összpontosítás ne menjen a kényelem rovására, illetve az erős tapadás ne legyen kedvezőtlen hatással a tartósságra. Mindezt sikerült elérni a Hankook Ventus S1 evo² abronccsal, melyet 265/35 R19 98Y XL (alap) és 275/30 R20 97Y XL (opcionális) méretben eredeti gyári felszerelésként szerelnek az össze kerékre, a vállalat új “sound absorber®” zajcsökkentő technológiájával.

Az RS modellekkel az Audi Sport GmbH nemcsak biztos úttartást, hanem valóban sportos vezethetőséget garantál, ami nem pusztán az autó elnevezésében, hanem viselkedésében is tükröződik. Ennek értelmében a gumiabroncs jóváhagyási eljárás során az abroncsoknak 10 kört kell kibírniuk az ikonikus “Nordschleife” pályán a németországi Nürburgringen, úgy, hogy ezt követően teljes biztonsággal képesek legyenek visszatérni a városba egy közönséges bevásárló körútra. A Hankook zászlóshajó abroncsa képes volt bizonyítani nem pusztán sportosságát, hanem tartósságát és megbízhatóságát is. Az innovatív, DTM által inspirált 3-rétegű mintaelem kialakítás a külső bordán a mintablokkok speciális lépcsőzetes elrendezésével egyenletes tapadási felületet biztosítanak az abroncs kopottabb állapotában is, ezzel nagyon jó vonóerőátviteli teljesítményt garantálva az abroncs teljes élettartamán át.

A rövid féktávolság és átlag feletti teljesítmény nedves útfelületen biztosítja, hogy a vezető mindig tökéletesen megbízhasson az abroncsaiban. A Ventus S1 evo² fejlett “multiple tread radius” elnevezésű technológiája a műselyem szövetvázzal maximális futófelületi érintkezést biztosít kritikus városi forgalmi helyzetekben adódó elkerülő manőverek vagy nedves országúton szükségessé váló fékezés esetén is. A futófelületi keverékhez használt fejlett sztirén polimer szilika keverék itt fejti ki pozitív hatását, a nedves úton való tapadás optimalizálásával.

A vezetési kényelmet különösen a Hankook’ saját “sound absorber®” hangelnyelő technológiája támogatja. Ezt a technológiát már alkalmazzák a jelenlegi Audi Q7és SQ7 modellre szerelt abroncsokon, és bizonyítottan jelentősen csökkentik az abroncs belsejében keletkező zajt. A sportos, alacsony keresztmetszeti viszonyszámú abroncsokra nagy sebességnél jellemző ilyen jellegű zaj csökkentése kulcsfontosságú szempont volt a fejlesztési munka során, hogy olyan csúcsteljesítményű abroncsot sikerüljön kifejleszteni, mely kellemes vezetési élményt nyújt. A Hankook mérnökei a vállalat saját csendes abroncs “sound absorber®” technológiáját vetették be, melyet eddig erőteljes, nagyméretű SUV-okhoz való abroncsokban alkalmaztak, most azonban a zászlóshajó modellen a Ventus S1 evo²-nél is ezt alkalmazták. Az Audi ezzel egy olyan abroncsot választott, mely a sportosságot és dinamikus vezethetőséget magasfokú kényelemmel kombinálja.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook UHP zászlóshajója, a Ventus S1 evo² eredeti gyári felszerelésként az új Audi RS5 Coupéhoz

Zandvoort, : Motorsports: DTM race in Zandvoort on August, 20, 2017, Germany: DTM race in Zandvoort, Netherlands (Photo by Hoch Zwei)

File size: 5 MB

A Hankook UHP zászlóshajója, a Ventus S1 evo² eredeti gyári felszerelésként az új Audi RS5 Coupéhoz

Zandvoort, : Motorsports: DTM race in Zandvoort on August, 20, 2017, Germany: DTM race in Zandvoort, Netherlands (Photo by Hoch Zwei)

File size: 4 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire