Sajtóközlemény

  • Motorsport

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

A prémium abroncsokat gyártó Hankook és a DTM a 2017-es szezon első külföldi állomására, Magyarországra érkezik ezen a hétvégén. A minden bizonnyal legnépszerűbb nemzetközi túraautó bajnokságsorozatnak most negyedszer ad otthont a Hungaroring, mely 14 kanyarral az egyik legmegterhelőbb versenypálya a bajnokság naptárában. Fontos, hogy a pilóták a DTM kizárólagos beszállítója által biztosított Hankook abroncsokat a lehető leggyorsabban üzemi hőmérsékletre melegítsék, hogy a sok irányváltás, valamint fékezés és gyorsítás közben kihasználhassák a Ventus Race teljes tapadási potenciálját.
A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

Magyarország, Budapest, 2017. június 08. – A szűk és kanyargós 4 381 méteres Hungaroringen nem egyszerű az előzés. Erre a legjobb lehetőség a start-cél egyenesben adódik, amely 800 méter után egy éles jobbkanyarba torkollik. A 4-es és 11-es kanyarokban a legnagyobb a keresztgyorsulás, ahol körülbelül 160 km/órás sebességgel hajtanak át a pilóták. „Ezek a szakaszok az új, és rendkívül puha Hankook slick abroncsokat igen nagy terhelésnek teszik ki, amivel a Ventus Race minden nehézség nélkül képes megbirkózni“ – állítja a Hankook DTM versenymérnöke, Thomas Baltes.

A pilótáknak különösen a verseny elején nem ajánlott túl agresszíven autózniuk, hogy a „hideg“ abroncsokat a kanyargós szakaszokban ne tegyék ki túl nagy igénybevételnek. Amint a Hankook slick elérte az optimális hőmérséklettartományt, képes kibontakoztatni rendkívül nagy tapadási képességét. A Hankook versenyabroncs-mérnöke szerint „A magasabb abroncsnyomással kombinált nagyobb kerékdőlés-szöggel a lassabb szakaszokon optimalizálható az autók vonóerőátvitele. A jármű beállítását a változatos szakaszoknak megfelelően, a lehető legkiegyensúlyozottabban kell megválasztani.“

A Budapesttől kb. 20 km távolságra található Hungaroring jellegzetessége a különleges fekvése. A „lapostányér“ becenévre hallgató pálya egy völgyben kanyarog, ami ideális a nézők számára, mivel a pálya 80 százalékát fentről belátják a lelátókról. Ugyanakkor a katlanban való elhelyezkedés miatt napsütés esetén gyakran túl magasra szökik a levegő és a pálya hőmérséklete, amit az abroncsnyomás megválasztásakor számításba kell venni.

Mivel a versenypályán - főként az ideális nyomvonalon kívül - sok por, szennyeződés és ledörzsölődött gumi gyűlik össze, az autók sok hulladékot gyűjthetnek össze az abroncsokon, melyet aztán megint el kell távolítani menet közben. „Ez megakadályozható a slick abroncsok túlmelegedésének megfelelő beállításokkal történő elkerülésével. A Hungaroringen a Ventus Race szerkezete és futófelülete egyaránt nagy igénybevételnek van kitéve, az abroncsok terhelése a többi DTM pályához viszonyítva a közepes tartományban van“ – állítja Thomas Baltes.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

File size: 1 MB

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

File size: 1 MB

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

File size: 2 MB

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

File size: 915 KB

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

File size: 1 MB

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

Motorsports: DTM race Budapest 2016, #11 Marco Wittmann (GER, BMW Team RMG, BMW M4 DTM), #36 Maxime Martin (BEL, BMW Team RBM, BMW M4 DTM), *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: Juergen Tap / Hoch Zwei +++

File size: 1 MB

A Hankook DTM abroncsok első várható hőtesztje a Hungaroringen

File size: 947 KB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire