Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű

A Hankook bővíti termékválasztékát a prémium SUV kategóriában

A Hankook gumiabroncs gyártó tovább bővíti termékválasztékát a SUV kategóriában. A magas szintű kényelem és biztonság mellett a Ventus S1 evo² SUV, a vállalat zászlóshajója a szabadidőautók egyre bővülő piacán, a fejlesztésnek köszönhetően rendkívül alacsony gördülési ellenállást mutat. Nemrégiben a Daimler AG eredeti gyári beszállítójának is választották. Ezt a gumiabroncs típust kizárólag a Hankook magyarországi, csúcstechnológiás gyárában állítják elő.
A Hankook bővíti termékválasztékát a prémium SUV kategóriában

Németország, Neu-Isenburg, 2017. március 27. – A Hankook tovább bővíti abroncsválasztékát a prémium teljesítményű járműszegmens számára a csúcsminőségű Ventus S1 evo² SUV abronccsal. Ezeket a gumiabroncsokat nem pusztán a felsőkategóriás autókra jellemző, biztonsággal és kényelemmel összefüggő szempontokra összpontosítva fejlesztették, mint a precíz kezelhetőség, a kiváló fékezési teljesítmény száraz és nedves útfelületeken, a magas szintű iránytartás és az alacsony gördülési zaj. A Hankook mérnökeinek a gördülési ellenállást is sikerült jelentősen csökkenteni a csúcstechnológiás, magas tapadású sztirén-polimer-szilika keverékkel, mely az optimális nedves tapadás mellett javítja az abroncs környezetkímélő jellemzőit is.

A vállalat speciális, nagy teljesítményű, mégis rendkívül alacsony gördülési ellenállású SUV abroncsváltozatokat biztosít többszörös díjnyertes Ventus sorozatából a népszerű Mercedes-Benz GLC és GLC Coupé számára. A stuttgarti prémium autógyártó legfrissebb generációs, közepes méretű SUV modelljeit gyárilag a Hankook Ventus S1 evo² SUV abroncsokkal szerelik fel. A Hankook a Mercedes-Benz GLC-t 235/65R17 V MO vagy 235/60R18 V MO abroncsokkal látja el. Különösen a 18 collos MO változat tűnt ki a legutóbbi tesztek során kiemelkedően alacsony gördülési zajszinttel, ezért választotta a Daimler AG eredeti gyári felszerelés céljára a CO2–kibocsátás tekintetében érzékeny EU piacokra. A sportos Mercedes-Benz GLC Coupé emellett 19 collos átmérőjű abroncsokkal is szerelhető, vegyes abroncsmérettel, 235/55R19 Y MO (elöl) és 255/50R19 Y MO (hátul), ami megfelel a coupé dinamikus vezetési jellemzőihez.

„A termék kiemelkedő teljesítménye bizonyítja, hogy képesek vagyunk a prémium autók összes piaci szegmense, a kereskedelmi járművek, a személygépkocsik, valamint a népszerű SUV kategória számára is megfelelő Hankook csúcstechnológiát és kiváló minőséget biztosítani.” – állítja Ho-Youl Pae, a Hankook Tire európai vezetője. „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Daimler AG-nak szállított, eredeti gyári felszerelésű abroncsokat, beleértve a Mercedes-Benz GLC és GLC Coupé számára gyártott mintázatokat, a németországi kutatás-fejlesztési központunkkal való együttműködés keretében fejlesztettük ki, és teljes egészében európai csúcstechnológiás gyárunkban állítjuk elő.”

A Hankook Ventus S1 evo² SUV fejlett technológiája a többsugaras futófelülettel és a kétrétegű rayon szövetvázzal szintén hatékonyan támogatja a SUV terepjellemzőket azáltal, hogy mindenféle körülmények között maximális futófelületi érintkezést biztosít a talajjal. Az abroncs DTM által inspirált, 3-rétegű mintaelem kialakítása a szélső mintaelemek speciális, lépcsőzetes elrendezésével, egyenletesen tapadó érintkezési felületet biztosít előrehaladott kopás esetén is, amivel nagyon jó vonóerőátviteli teljesítményt garantál az abroncs teljes élettartamán keresztül.

A keverési idők alacsony hőmérséklet melletti növelésével jelentősen emelni lehetett a korom- és gumimolekulák kötési arányát és célzottabb kapcsolódását a futófelületi keverékben. Ennek eredményeképp alacsonyabb a hőfejlődés vezetés közben, aminek pozitív a hatása a vezetési dinamikára és különösen a gördülési ellenállásra, illetve a kopási jellemzőkre. Továbbá egy frissen kifejlesztett sztirén-polimer is jelentősen erősíti az abroncs tapadási szintjét a kiváló fékezési és vonóerőátviteli teljesítmény érdekében nedves utakon.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook bővíti termékválasztékát a prémium SUV kategóriában

Premium tyre maker Hankook will provide specific high-performance yet very low rolling resistance SUV versions from its Ventus line also for the popular Mercedes-Benz GLC and GLC Coupé.

File size: 2 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire