Sajtóközlemény

  • Motorsport

A Hankook versenyabroncsok új generációja a DTM 2017-es szezonra

A Hankook a következő, 2017-es DTM szezonra új gumiabroncs generációval áll rajthoz. Az új, Ventus Race típusú DTM száraz abroncsok az előző változathoz képest optimális állapotban nagyobb tapadást nyújtanak a pilóták elvárásainak megfelelően. Ugyanakkor a járműgyártók és szervezők kérésének megfelelően a használattól függően gyorsabban és erőteljesebben kopnak, ami jelentősen befolyásolja a köridőket, és ezáltal izgalmasabbá teszi a versenyt.
A Hankook versenyabroncsok új generációja a DTM 2017-es szezonra

Németország, Neu-Isenburg, 2017.03.09 - A prémium abroncsokat gyártó Hankook vállalat a következő szezonra a nemzetközileg talán legsikeresebb túraautó bajnokságra új száraz pályás gumiabroncs generációval jelenik meg a versenypályákon. Az új Ventus Race, mely már a negyedik DTM generáció, a korábbiakkal azonos méretben (elöl: 300/680 R 18, hátul: 320/710 R 18) nagyobb tapadást nyújt majd elődjéhez viszonyítva, azonban a tavalyi változathoz képest gyorsabban és erőteljesebben kopik, különösen nagy igénybevétel mellet, ami a köridőket a pilóták vezetési stílusától függően jelentősen befolyásolja majd.

A Hankook, a DTM kizárólagos gumiabroncs partnere a három járműgyártó, az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz, valamint a DTM szervezője, az ITR e.V. kívánságát teljesíti ezzel, akik ettől még izgalmasabb versenyeket és jelentősen több előzési manővert remélnek. A zárótesztek során már kiderült, hogy a köridők a kopástól és a vezetési stílustól függően több másodperccel is növekedhetnek, ami a versenyt izgalmasabbá teheti, és a versenyzők részéről jobb taktikai képességeket igényel. Az újítások csak a száraz abroncsokra vonatkoznak; a DTM esős időre való abroncsváltozata, a Ventus Race Rain 2017-ben változatlan marad.

"A DTM technikai szempontból kétségtelenül az egyik legnagyobb követelményeket támasztó versenysorozat a világon, így a fejlesztő mérnökeinknek már korábban is meg kellett oldaniuk nehéz fejlesztéstechnikai kérdéseket a DTM versenyabroncsokkal kapcsolatban.“ - jelentette ki Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport igazgatója. "Ahogy az előző években, a 2017-es specifikációkat is sikeresen teljesítettük, amit a legutóbbi tesztek is alátámasztottak. A gumiabroncsokkal kapcsolatban újabb izgalmas szezonra számítunk."

Thomas Baltes, a Hankook DTM-ért felelős versenymérnöke szerint: „Az új szárazpályás DTM versenyabroncsok a változatlan méretek ellenére teljesen új fejlesztést jelentenek. A Ventus Race negyedik generációjánál az úgynevezett „abroncssuttogók“ ismét fontos szerepet töltenek majd be a DTM pilótáknál. Azok a pilóták és mérnökeik, akik nagyon jól értenek az abroncsok tökéletes kezeléséhez, vagyis ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban, de mégsem túl agresszívan érjék el az optimális hőmérsékleti tartományt, jelentős előnyre tehetnek szert 2017-ben. Az abroncsokkal való bánásmód az időmérő során is nagyobb hatással lesz a teljesítményre az azt követő versenyben, mint korábban.“

2017-ben további újítást jelent majd a száraz abroncsok előmelegítésének tiltása is. A pilótáknak mindenekelőtt induláskor és a boxba való kiállás utáni első körök során kell okosan manőverezniük, hogy a lehető leggyorsabban elérjék az abroncsok üzemi hőmérsékletét.

Mattias Ekström (Audi): „A teszteket követően és az új abroncsokkal megtett több száz kilométer után nagyon bizakodó vagyok a teljesítmény tekintetében a következő szezonra. Pilótaként azonnal észrevettem a változásokat: a szerkezet valamivel keményebbnek tűnik, a gumi pedig lényegesen puhább. Ez nagyon érdekes vezetési jellemzőket és gyorsabb köridőket biztosít, ha az abroncsot megfelelően használjuk. Az új abroncsoknál sokkal jelentősebb kopást tapasztalok, mint a korábbiaknál, ami lehetőséget teremt számunkra, vezetők számára, hogy az abroncsok kezelésétől függően nagyobb különbségeket érjünk el a köridőkben. Különösen meleg napokon lesz biztosan nagyon izgalmas, hogy az egyes vezetők milyen teljesítményt tudnak elérni, és nagyobb távon is fenntartani.“

Augusto Farfus (BMW): „Az új abroncs nagyobb tapadást biztosít, mint az elődje. Ugyanakkor a kopás is erőteljesebb, ami izgalmasabb versenyeket tesz majd lehetővé. Pilótaként persze nekem is van némi befolyásom a kopásra, ami mindenképpen érdekes. Az olyan gumikkal való versenyzés, melyek nem estek át előmelegítésen, főként a hideg aszfalton jelentenek majd kihívást, ugyanis sokkal nehezebb a gumiabroncsokat megfelelő hőmérsékletre melegíteni. Összességében mindez pozitív, ami még több izgalmat hoz."

Gary Paffett (Mercedes-Benz): „Az abroncsok vezetési érzete jó, és izgalmas lesz velük versenyezni. A módosítások következtében valamivel kisebb a leszorítóerő, ugyanakkor valamivel a nagyobb tapadás. Ennek köszönhetően jobban meg lehet közelíteni az elöl haladót, így a verseny is izgalmasabb lesz, mivel több lesz az előzési manőver.”

Robert Wickens (Mercedes-Benz): „Sok kilométert megtettünk és minden jól ment. Nekem az a legfontosabb, hogy megértsem az új abroncsok működését. A fejlesztési fázis nagyon korai szakaszában vagyunk még, de az első visszajelzések eddig pozitívak. Jól működnek és izgalmas lesz velük a versenyzés.“

 

Képaláírások:

1. kép: A DTM versenyabroncsok a Hankook szervizsátrában

2. kép: A Hankook esőgumi röviddel a bevetés előtt

3. kép: A 2016-os DTM bajnok csapat boxutcai kiállása

4. kép: 2016-ban a futam előtt a Hankook slick abroncsokat fűtőtakarókkal előmelegítették –2017-ben ez már nem engedélyezett.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook versenyabroncsok új generációja a DTM 2017-es szezonra

The DTM tyres in the Hankook service tent.

File size: 1 MB

A Hankook versenyabroncsok új generációja a DTM 2017-es szezonra

The Hankook rain tyre ready for action.

File size: 2 MB

A Hankook versenyabroncsok új generációja a DTM 2017-es szezonra

Pit stop of the DTM winning team 2016.

File size: 1 MB

A Hankook versenyabroncsok új generációja a DTM 2017-es szezonra

In 2016 electric blankets for Hankook slicks were used before the race – this changes in 2017.

File size: 1 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire