Sajtóközlemény

  • Teherautó / busz

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti stratégiai együttműködését

A 66. IAA Haszongépjármű Vásár alkalmával a Hankook és a Schmitz Cargobull megállapodott együttműködésük határidő előtti meghosszabbításában. Ennek részét képezi az eredeti gyári felszerelésekre vonatkozó beszállítási szerződések meghosszabbítása, egy európai szintű stratégiai együttműködés a flotta üzletágban, valamint a Hankook pótkocsi gumiabroncsok tartalék alkatrész üzletágának fejlesztése a Schmitz Cargobull Service Partner hálózat és közös szolgáltató partnerük, a Pneunet között fennálló kereskedelmi együttműködésen keresztül. A Hankook 2013 óta szállít abroncsokat a Schmitz Cargobull pótkocsi modellek számára, és jelenleg 11 különböző méretet kínál az eredeti gyári felszerelésű üzletág keretében. A két vállalat 2015 elejétől kezdve működik együtt a teljes körű szolgáltatási üzletágban, az európai piacra is összpontosítva.
A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

Németország, Neu-Isenburg, 2016. október 24. A prémium gumiabroncsgyártó Hankook vállalat és a Schmitz Cargobull AG, Európa vezető pótkocsi gyártója a 66. IAA Haszongépjármű Vásár alkalmával Hannoverben a tervezettnél korábban, 2019-ig meghosszabbította közös együttműködési szerződését. A nagy terhelhetőségű félpótkocsik gyártására specializálódott vállalat által alkalmazott innovatív gyártási és intelligens termelési technológiák mércét állítottak a különösen hatékony szállítási megoldások terén. A Hankook TBR prémium pótkocsi gumiabroncsok eredeti gyári felszerelésként évek óta elérhetőek a Schmitz Cargobull mindenféle pótkocsi típusa számára. Az IAA alkalmával bejelentett együttműködés magában foglalja az eredeti gyári felszerelés beszállítására szóló szerződések meghosszabbítását, amivel európai szinten erősödik a stratégiai kooperáció a flotta üzletágban a teljes körű szolgáltatások tartományának bővülésével, valamint a Hankook pótkocsi abroncsok tartalék alkatrész üzletágának fejlesztésével, a Schmitz Cargobull Service Partner hálózat és közös szolgáltató partnerük, a Pneunet között fennálló kereskedelmi együttműködésen keresztül. Ez a kooperáció a pótkocsigyártó szerződéses ügyfelei részére teljes szolgáltatási koncepciót kínál, beleértve a szabványosított feltételeket mind a gumiabroncsok, mind pedig az abroncs-szolgáltatások és -kezelés terén a járműflották számára. A szolgáltatás a kopás, defekt és élettartam-figyelés és flottaellenőrzés kapcsán szükségessé váló abroncscserére is vonatkozik (beleértve a nyomásbeállítást). Mindemellett átfogó költség- és menetteljesítmény-elemzések is elérhetőek a flottakezelők számára.

Tony Lee, a Hankook Tire Europe értékesítési és marketing részlegének alelnöke egyetért: “Partnerkapcsolatunk további erősítése a Schmitz Cargobull vállalattal stratégiai fontosságú számunkra, különösen azért, mert mind az eredeti gyári felszerelésű, mind pedig cserealkatrész üzletágunkat erősíti a pótkocsi szegmensben.”

“A Hankookkal fennálló stratégiai partnerkapcsolatunk további, hosszú távú meghosszabbítása logikus lépés számunkra, mivel a Hankook stratégiája hatékonyan támogatja a Schmitz Cargobull stratégiáját.” – állítja Bernhard Schmitz, részvényes és helyettes értékesítési főigazgató. “Úgy véljük, hogy a Hankook-kal fennálló hosszú távú együttműködés kiegészíti prémium termékeinket, hogy optimális szállítási megoldásokat kínálhassunk ügyfeleinknek.”

A prémium abroncsgyártó Hankook korszerű pótkocsi abroncsainak teljes választékát szállítja a Schmitz Cargobull AG számára eredeti gyári felszerelés céljából. Az abroncsokat az európai feltételeknek megfelelően módosították, a rendkívül környezetbarát és gazdaságos termékek a Hankook e-cube MAX és SmartWork terméksorozataiba tartoznak. A Hankook TBR pótkocsi abroncsok eredeti gyári felszerelés céljára való szállítása a Schmitz Cargobull helyi és nemzetközi nagy teljesítményű teherforgalomhoz gyártott pótkocsijaihoz kezdetben az európai piacra koncentrál, és jelenleg 11 abroncsot fed le 19,5 és 22,5 hüvelyk közötti tartományban, beleértve a 445/45R19.5, 435/50R19.5 és 455/40R22.5 megapótkocsi-abroncsokat a Hankook e-cube családjából. Az összes Hankook gumiabroncsot közvetlenül a pótkocsi-gyártó termelési helyszínére szállítják, mely Észak-Rajna-Vesztfáliában, Altenberge-ben található.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

File size: 1 MB

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

File size: 3 MB

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

Premium tire maker Hankook and Schmitz Cargobull AG, Europe's leading manufacturer of truck trailers, have extended their cooperation prematurely until the end of 2019.

File size: 10 MB

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

Hankook's modern and environmentally friendly and economical trailer tire range of the series e-cube MAX and SmartWork is available as original equipment on Schmitz Cargobull vehicles.

File size: 8 MB

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

Hankook's modern and environmentally friendly and economical trailer tire range of the series e-cube MAX and SmartWork is available as original equipment on Schmitz Cargobull vehicles.

File size: 9 MB

A Hankook és a Schmitz Cargobull AG megerősíti  stratégiai együttműködését

File size: 8 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire