Basın bülteni

  • Şirketleri

Hankook Lastikleri Avrupa’nın Yeni Başkanı Sanghoon Lee oldu

Hankook Lastikleri Avrupa, önümüzdeki on yıl için kendini yeniden konumlandırırken, COO ve Başkan olarak Sanghoon Lee’yi görevlendirdi. Yılın başında Hankook Tire & Technology Group’te yeni sorumluluklar üstlenecek olan Han-Jun Kim’in yerine geçen Sanghoon Lee, premium lastik üreticisinin dünya genelinde en önemli pazarlarından biri olan Avrupa’dan önce Çin’de görev alıyordu.
Hankook Lastikleri Avrupa’nın Yeni Başkanı Sanghoon Lee oldu

Neu-Isenburg, Almanya, Ocak 17, 2020 – Premium lastik üreticisi yılın başında Sanghoon Lee’yi (53) Avrupa genel merkezinin başına atadı ve Avrupa ve CIS Bölgesi’ndeki tüm işletme faaliyetlerinin sorumluluğunu verdi.

Sanghoon Lee, daha önce Hankook Tire China’da COO olarak görev alıyordu ve ondan önce ise satış başkan yardımcısıydı. 2011’den beri Şanghay’daki Çin genel merkezinde strateji departmanı başkanı olarak Hankook’un Çin pazarında büyümesinde çok önemli rol oynadığı geniş bir uluslararası yönetim deneyimine sahip. Seoul Chung-Ang Üniversitesi’nde kamu yönetimi okuyan Sanghoon Lee, 1993 yılından beri Hankook’ta görev alıyor.

Sanghoon Lee yeni göreviyle ilgili olarak: “Hankook’un Avrupa genel merkezindeki yeni görevim için sabırsızlanıyorum.” diyor  ve ekliyor: “Özellikle otomotiv endüstrisi burada geleneksel olarak çok güçlü. Avrupa bizim ana pazarlarımızdan biri olduğundan, artık görevlerim arasında şirketimizdeki yenilikçi gücü kuvvetlendirmek ve dijitalleşmeyi ileri taşımak da yer alıyor.”

Hankook, Avrupa birimini 2018 yılından beri yöneten selefi Han-Jun Kim idaresinde Sırbistan ve Avusturya’da da ofisler açarak, stratejik büyümesine başarıyla devam etti.

Hankook, kurulduğu 1940’lardan beri kısa süre içinde kendini premium bir lastik üreticisi olarak konumlandırdı ve otomobil segmentinde Audi, BMW, Mercedes-Benz ve Porsche, hafif ticari, otobüs ve kamyon segmentinde ise MAN, Mercedes-Benz Trucks, Scania ve Schmitz-Cargobull gibi çok sayıda uluslararası itibara sahip otomobil üreticisi için aranan bir orijinal ekipman ortağı oldu. Hankook, Macaristan’ın Rácalmás kentindeki son teknoloji ile donatılmış üretim merkezi, Hanover, Almanya’daki Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin yanı sıra İspanya’nın Idiada ve Finlandiya’nın Ivalo kentindeki kendine ait test merkezleriyle Avrupa’da sağlam bir konum edindi.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook Lastikleri Avrupa’nın Yeni Başkanı Sanghoon Lee oldu

Sanghoon Lee, President of Hankook Tire Europe

File size: 1 MB

Hankook Lastikleri Avrupa’nın Yeni Başkanı Sanghoon Lee oldu

Sanghoon Lee, President of Hankook Tire Europe

File size: 1 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol