Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook, Yeni Audi SQ8 TDI Modelinin Orijinal Ekipman Lastiği Oldu

Audi Q8 serisinin orijinal ekipmanı olarak başarılı bir performans ortaya koyan Hankook, üreticinin bir diğer sportif modeli olan Audi SQ8 TDI’ı da fabrika çıkışı orijinal ekipman lastikleriyle donatıyor. İlk aşamada Audi Q8’de olduğu gibi Audi SQ8 TDI’de de ultra yüksek performanslı Ventus ve Winter i*cept serilerinin 21 inç ebatları kullanıldı.
Hankook, Yeni Audi SQ8 TDI Modelinin Orijinal Ekipman Lastiği Oldu

Neu-Isenburg, Almanya, 11 Aralık 2019 – Premium lastik üreticisi Hankook, artık yeni Audi SQ8 TDI’ı da fabrika çıkışı orijinal ekipman lastikleriyle donatıyor. Ingolstadt merkezli otomobil üreticisinin Q serisi araçları ilerici tasarımları ve çığır açan teknolojileri ile öne çıkıyor. Audi SQ8 TDI, Q8 serisinin sportifliğ ile birlikte sahip olduğu sürekli Quattro dört çeker 435 beygir motor ve 900 Newton metre maksimum tork ile saatte 100 km hıza 4,8 saniyede ulaşıyor. Coupé, spor otomobil ve SUV ile sekizgen tek çerçeveli radyatör ızgarası gibi tipik Q8 tasarım elemanları, Hankook’un 21 veya 22 inç orijinal ekipman lastikleri ile bir araya geliyor. Dört kapılı SUV için Hankook’un ultra yüksek performanslı yaz lastiği Ventus S1 evo 3 SUV 285/45 R21 113Y XL ve kış lastiği Winter i*cept evo 2 SUV ise 285/45 R21 113V XL ebatları kullanıldı. İlerleyen zamanlarda ise Ventus S1 evo 3 SUV’un 285/40 R22 ebatının da kullanılması planlanıyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim bu konuda şunları dile getiriyor: “Audi SQ8 TDI’ın da üretim hattından Hankook lastikleriyle çıkacak olmasından çok mutluyuz. Uzun dönemli bir partner olarak sportif Audi modellerine ekipman sağlamaya devam ediyoruz. Audi Q8’de olduğu gibi Audi SQ8 TDI’ı da modern, ultra yüksek performanslı lastiklerimizle donatmaktan gurur duyuyoruz.”

Hankook’un Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Yük. Müh. Klaus Krause yeni orijinal ekipman tedariğiyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:. “Geliştirme sürecinde özellikle öne çıkan özellik lastik tasarımıydı. Audi Q8gibi geniş bir SUV olan Audi SQ8 TDI da olası yüksek hızlarla birlikte yük endeksinin garanti edilebilmesi için genel olarak daha yüksek araç yüküne sahip. Bu sebeple lastik yapısının sağlamlığı ve dayanıklılığı büyük önem taşımakta.Ayrıca hem ıslak hem de kuru zeminlerde araçtan beklenen özellikleri de dikkatle değerlendirdik”.

Ventus S1 evo 3, “boncuk kesesi” olarak adlandırılan ve lastiğin yanaklarında özel bir naylon türevi kullanarak yanakların daha güçlü olması sağlayan bir yapıda üretilmiştir. İki katmanlı karkas yapısı ve aramid kompozit materyalin kullanımı, çok yüksek hızlarda bile (saatte 300 km’den fazla) açılım çapının istenmeyen ölçüde büyümesini, önceki kullanılan malzemelere kıyasla yüzde 60’a varan oranda azaltmaktadır. Bu da lastiğe kayda değer ölçüde daha iyi sürüş stabilitesi ve daha az ısı üretimi sayesinde daha uzun kullanım ömrü sağlayarak, çok büyük bir sıcaklık aralığında kullanıldığında dahi güçlü yol tutuşunu tutarlı bir biçimde muhafaza edebilmesini mümkün kılıyor. Hem kuru hem de ıslak zeminlerdeki spor ve dinamik performansı garanti eden bir diğer özellik de yüksek performanslı doğal reçineler kullanılarak üretilen, özel bir lastik sırtı bileşenine dayanıyor.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, Yeni Audi SQ8 TDI Modelinin Orijinal Ekipman Lastiği Oldu

Hankook now equips the Audi SQ8 TDI with the ultra-high performance tyres of the Ventus and Winter i*cept lines in 21 inches and, in future, 22 inches.

File size: 5 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol