Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Porsche Cayenne için Ultra Yüksek Performanslı Hankook Lastikler

Lastik üreticisi Hankook ve otomobil üreticisi Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, yeni spor otomobil modellerindeki orijinal ekipmanı Hankook lastiklerle genişletti. Bu yılın Haziran ayından beri Porsche Cayenne, fabrikada Hankook’un ultra yüksek performans lastiği 21 inç Ventus S1 evo 3 SUV ile donatılıyor. Bu son teknoloji lastik serisinin en yeni üyesi, ıslak zeminde yüksek yol tutuş ve düşük yuvarlanma direncinin yanı sıra, muhteşem bir sürüş ve direksiyon hassasiyeti sunuyor.
Porsche Cayenne için Ultra Yüksek Performanslı Hankook Lastikler

Neu-Isenburg/Almanya, 07. Ekim 2019 Premium lastik üreticisi Hankook, Porsche Cayenne araçlara ultra yüksek performans lastiği olan Ventus S1 evo 3 SUV’u Haziran ayından beri fabrika çıkışı olarak tedarik ediyor. Ultra yüksek performans lastiği, Stuttgart merkezli otomobil üreticisinin yeni SUV modeli için segmentin yüksek beklentilerini tam anlamıyla karşılamak amacıyla özel olarak üretilmektedir.

“Porsche, yüksek fayda değerine sahip oldukça güçlü spor otomobiller anlamına gelir. Ancak bu lastik geliştirme işinin çok karmaşık bir hale gelmesine neden olur.” diyor Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim ve ekliyor: "Bu nedenle, ürünlerimizin performansını etkileyici bir şekilde gözler önüne seren bu orijinal ekipman anlaşmasından dan çok memnunuz."

DTM’de test edilen teknolojiyi temel alan yeni ultra yüksek performans lastiği, yüksek direksiyon hassasiyeti ve çok sportif bir yol tutuş sunuyor. Önde 285/40ZR 21 (109Y) XL ve arkada 315/35ZR 21 (111Y) XL ebatlarıyla lastikler, spor SUV’lerde kullanılmak ve üstün yol tutuş performansı sağlamak üzere üretilmişdi.

Hankook Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Yük. Müh. Klaus Krause ise: “Aracın sportif sürüş, düşük yuvarlanma direnci ve yüksek yük kapasitesini bir araya getiren kombinasyonu nedeniyle Porsche Cayenne’e uygun bir lastik tasarlamak oldukça zorkayıcıydı.. Yeni Ventus S1 evo 3 SUV hem ıslak hem de kuru zeminlerdeki gereksinimleri oldukça iyi bir şekilde karşılıyor." diyor.

Yeni Hankook Ventus S1 evo 3 SUV, sportif sürüşün yanı sıra düşük yuvarlanma direnci ve dayanıklılık gibi çevresel faktörleri de optimize eden çeşitli yeni özellikler sunuyor. Ventus S1 evo 3 SUV’un sırt kısmında kullanılan yüksek performanslı doğal reçinelere dayanan yeni nesil inovatif malzemeler,llanıyor. Bu yalnızca en yüksek güçte yol tutuşu performansını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda lastiğin bu yüksek yol tutuş performansını çok daha geniş bir sıcaklık aralığında korumasını sağlıyor.k Ayrıca yanaktaki özel naylon malzemeler, yük altında bile yüksek sürüş kararlılığı sağlıyor. Çelik örgü kayış üzerine uygulanan CapPly hibrit aramid malzeme, iki katlı suni ipek karkas yapısıyla birlikte, yüksek direnç ve dayanıklılığın temin edilmesine katkıda bulunuyor.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Porsche Cayenne için Ultra Yüksek Performanslı Hankook Lastikler

Hankook has been supplying the Porsche Cayenne ex works with its UHP flagship, the Ventus S1 evo 3 SUV, since June 2019.

File size: 5 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol