Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook, Audi Q8 modelinin orijinal ekipman lastiği oldu

Yeni Audi Q8 için kullanılan çeşitli ebatlardaki lastikler arasında Hankook da yerini aldı. Hankook’un Ventus ve Winter i*cept serisi lastiklerinin SUV versiyonları ve ile Dynapro serisi lastikleri, merkezi Ingolstadt’da bulunan premium araç üreticisinin amiral gemisi niteliğindeki modelinin orijinal ekipman lastikleri oldu. Ventus S1 evo 3 SUV ve Winter i*cept evo 2 SUV modelleri öncelikle Avrupa pazarına yönelikken, Dynapro HP 2 Plus Kuzey Amerika pazarında kendisine yer bulacak.
Hankook, Audi Q8 modelinin orijinal ekipman lastiği oldu

Neu-Isenburg, Almanya, 18. Eylül 2019 – Yeni Audi Q8’in fabrika çıkışı üstünde gelen lastikleri premium lastik üreticisi Hankook sağlıyor. Ingolstadt merkezli otomobil üreticisinin Q serisi araçları, ilerici tasarımları ve çığır açan teknolojileri ile öne çıkıyor. Sekiz köşeli tasarımıyla dikkat çeken tek parçalı radyatör ızgarası ile Audi Q8, başarılı Audi Ur-Quattro’dan ilham aldı. Yeni SUV Coupé, geniş iç hacminin yanında lüks unsurları ve güçlü ağ bağlantılarını da sunuyor. Yüksek teknoloji ürünü navigasyon sistemi, sesle kontrol olanağı, 20 ila 22 inçlik Hankook lastikler üzerindeki çevik şasisi ve güçlü motorları Q8’i günlük kullanım için uygun ve dinamik bir araç yapıyor.

Dört kapılı SUV Coupé için ultra yüksek performans yaz lastiği olan Ventus S1 evo 3 SUV 285/45R21 113Y XL ve 113V XL ebatlarıyla, kış lastiği Winter i*cept evo 2 SUV 275/50R20 113H XL ve 285/45R21 113H XL ebatlarıyla, Dynapro HP 2 Plus modeli ise 285/40R22 110H XL ebatlarında tedarik edilecek. İlerleyen zamanlarda bunlara başka ebatlar da eklenmesi planlanıyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim bu konuda şunları söyledi: “Ürünlerimizin bir kez daha yeni Audi modeli için seçilmiş olması bize büyük memnuniyet veriyor. Uzun süredir Audi’nin tedarikçileri arasında olsak da, Q serisinin en üst modeli için orijinal ekipman tedarikçisi seçilmiş olmak bir onur. Ayrıca çeşitli pazarlarda Q8 için tüm desen serilerimizi sunacak olmamız da gurur duyduğumuz bir başka nokta.”

Hankook lastikleri dinamik sürüş sırasında, aracın çevik bir biçimde kullanımına olanak tanımasıyla öne çıkmaktadır. Hankooko Avrupa Ar-Ge Merkezi Başkanı Yük. Müh. Klaus Krause ise konuyla ilgili olarak: “Lastiklerin geliştirilmesi sürecinde en önemli unsur lastik tasarımıyla ilgiliydi. Büyük kasalı SUV araçlardaki yükün genel itibarıyla daha fazla oluşu ve bunun da aracın ulaşması muhtemel yüksek hızlarla birlikte karşılanması gereken bir yük endeksi rakamını beraberinde getirmesi nedeniyle, lastik tasarımında dayanıklılık özellikle önemliydi. Ayrıca hem ıslak hem de kuru zeminlerde araçtan beklenen özellikleri de dikkatle değerlendirdik” diyor.

Ventus S1 evo 3, “boncuk kesesi” olarak adlandırılan ve lastiğin yanaklarında özel bir naylon türevi kullanarak yanakların daha güçlü olması sağlayan bir yapıda üretilmiştir.
İki katmanlı karkas yapısı ve aramid kompozit materyalin kullanımı, yüksek hızlarda (saatte 300km’den fazla) açılım çapının istenmeyen ölçüde büyümesini, önceki kullanılan malzemelere kıyasla yüzde 60’a varan oranda azaltıyor. Bu da lastiğe, kayda değer ölçüde daha iyi sürüş stabilitesi ve daha az ısı üretimi sayesinde daha uzun kullanım ömrü sağlayarak, çok büyük bir sıcaklık aralığında kullanıldığında dahi güçlü yol tutuşunu tutarlı bir biçimde muhafaza edebilmesini mümkün kılıyor. Hem kuru hem de ıslak zeminlerdeki spor ve dinamik performansı garanti eden bir diğer özellik de yüksek performanslı doğal reçineler kullanılarak üretilen, özel bir lastik sırtı bileşenine dayanıyor.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, Audi Q8 modelinin orijinal ekipman lastiği oldu

The Hankook tyre lines Ventus and Winter i*cept in the SUV version as well as Dynapro are fitted as original equipment to the Audi Q8.

File size: 6 MB

Hankook, Audi Q8 modelinin orijinal ekipman lastiği oldu

Hankook equips the new Audi Q8 with its tyres ex works.

File size: 4 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol