Basın bülteni

  • Motor sporları

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

Hankook yoluna tam gaz devam ediyor ve motor sporlarındaki katılımını genişletiyor. Premium lastik üreticisi, yılın başında ünlü yarış serileriyle daha fazla sayıda ortaklığa imza attı. Hankook’un 2011 yılından tek lastik ortağı olduğu DTM'in merakla beklenen yeni sezonu Mayıs ayının ilk haftasında başlayacak. Hankook, DTM'de denenen ve test edilen teknolojiyi temel alarak üst düzey yolcu lastiklerinin başarı öykülerine sürekli olarak yenilerini ekliyor. Hankook, tamamen yeni Ventus S1 evo 3 ile hem performans hem de çevresel özellikler açısından yeni değerlendirme ölçütleri ortaya koyuyor.
Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

Neu-Isenburg/Almanya, 30 Nisan 2019 – Bu sezon Hankook'un işbirliği ortakları arasında Formula Renault Eurocup da yer alıyor. Bu prestijli yarış serisi, Silverstone, Monza, Hockenheim ve Monaco gibi sembol haline gelmiş yarış pistlerinde Formula 1'i temel alan ve 10 hafta sonu sürecek bir seri. Yarışlar sırasında Ventus Race lastikler kullanan 24 otomobil karşı karşıya gelecek. Hankook, bu yıl ilk kez Belcar serisine de Ventus Race premium lastikler sağlayacak. Belçika ve Hollanda'da gerçekleşen bu ünlü yarışta GT ve touring otomobiller sahne alacak.

Bu yıl, Mini Challenge Italia da premium lastik üreticisinin Ventus Race modelini kullanacak. Efsanevi Mini araçlarının yer aldığı seri, İtalya'da gerçekleşen altı ayaklı bir yarış ve son tur 20 Ekim'de Monza'da atılacak. "Full speed ahead for women" (Kadınlar için tam yol ileri) mottosuyla hareket eden Hankook, yeni lanse edilen W Series'i başından sonuna kadar üst düzey yarış lastikleriyle donatacak. Kadın sürücülerin katılacağı bu tek kişilik araç serisi altı ayaktan oluşuyor ve özel olarak DTM'nin destek programıyla başlıyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim, "Motor sporları, Hankook DNA'sının önemli bir parçası ve DTM, son teknoloji lastiklerimizin performansını ve uluslararası seviyedeki uzmanlığımızı gözler önüne serebileceğimiz harika bir platform sunuyor. Premium ürünlerimizle daha ileri taşıyabileceğimiz ilgi çekici seri ve formatlar arayışımız asla durmuyor. Yeni oluşturulan W Series, özellikle ilgi çekici bir fırsat. Bu formatta öncülük eden çalışmalara katılmaktan memnuniyet duyuyoruz." diyor.

Hayranlar, her sene olduığu gibi 3-5 Mayıs tarihleri arasında Hockenheimring'de açılacak DTM serisinin başlamasını heyecanla bekliyorlar. Premium lastik üreticisi açısından, Heidelberg yakınındaki sembol haline gelmiş bu pistte gerçekleşecek açılış turu,  dünyanın en popüler uluslararası touring otomobil yarışların dokuzuncu sezonunun tek lastik ortağı olarak başlaması anlamına geliyor. ITR Başkanı Gerhard Berger, "Hankook ile DTM'de son derece profesyonel ve güvenilir bir lastik ortağına sahip olmaktan memnunuz. Hankook uluslararası bir şirket ve dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri. Hankook, takımlara oldukça güvenli ve sürücülerin sınırları zorlamalarına olanak tanıyan modern yarış lastikleri tedarik ediyor. Birinci sınıf motor sporlarında olması gereken de bu." diyor.

Aston Martin'in katılımıyla son yıllarda ilk kez Alman olmayan bir üretici DTM'de boy gösterecek. İngiliz spor otomobil ürecisi, uluslararası motor sporları alanında geniş bir deneyime sahip ve daha ilk yılından, uzun yıllardır DTM'de kendi evlerinde yarışan Audi ve BMW markalarına ciddi bir rakip olmayı vaat ediyor.

Manfred Sandbichler'e göre Hankook, DTM ve üreticiler arasındaki uzun süreli ve güven dolu ortak çalışma, herkes için yeni bir durum olan talep artışını yönetmek açısından en iyi kaynağı oluşturuyor. Hankook Motorsport Avrupa Direktörü Sandbichler, "Araçlar önemli ölçüde değişirken, Hankook yarış lastiklerinin bu yıl aynı kalması aracın ve yarış lastiklerinin tek vücut olmasını sağlamak için Hankook mühendislerinin ve üreticilerin daha uyumlu bir şekilde çalışmalarını ve işbirliğini yoğunlaştırmalarını gerektiriyor. Bu ortaklık geçmişte mükemmel çalıştı. Bu nedenle yeni güçlüklere rağmen, harika ve başarılı bir DTM sezonu daha olacağına güveniyorum." diyor.

Hankook, DTM'deki dokuzuncu sezonunda yeni güçlüklerle karşı karşıya. DTM araçları bu yıl ilk kez, daha önce kullanılan V8 motorlardan 100 beygir daha fazla güç üreten iki litre hacimli ve dört silindirli yeni turbo motorlara sahip olacak. DTM'den sorumlu Hankook yarış mühendisi Thomas Baltes: "DTM'de daha önce kullanılan güç aktarma mekanizmalarından tamamen farklı performans özellikleri ortaya koyan, daha düşük bastırma kuvvetine, daha geniş arka kanada ve yeni bir turbo motora sahip bir aracımız var. Sonuç olarak Hankook yarış lastiklerinden beklentiler de tamamen farklı. Daha yüksek güç, lastik yüzeyinin aşırı ısınmasına yol açabilecek ve sürüş yüzeyinde daha önce görülenden daha fazla yük oluşturabilecek patinajı hesaba katmamız gerektiği anlamına geliyor.” diyor ve ekliyor: “Bunu önlemek için sürücü, atmosferik bir motordan çok daha keskin performans özellikleri ortaya koyan turbo motorun muazzam gücünü kontrollü ve ölçülü bir şekilde kullanmak zorunda. Bu durum ise sürüş becerisinin daha ön planda olmasını sağlıyor, hayranların ve izleyicilerin de görmek istedikleri bu. En zorlu DTM pistlerinden biri olan Hockenheimring'de bizi heyecan ve duygu yüklü bir sezon açılışının beklemesini sağlayan Hankook yarış lastiklerinin önemi de daha büyük olacak." diyor.

Motor sporlarının büyüleyici havasını pistlerde soluyacak izleyicilerin ve hayranların yanı sıra, sürücülerin de  Hankook'un motor sporlarına katılımından fayda sağlayacakları aşikar. Yıllardır DTM lastik ortağı olarak elde edilen deneyim ve veriler, yeni ultra yüksek performanslı Ventus S1 evo 3 yol lastiğinin geliştirilmesinde de kullanıldı. Dünyanın en büyük bağımsız lastik testlerinden biri olan ve Alman otomotiv dergisi Auto Bild tarafından gerçekleştirilen testlerde Hankook'un amiral gemisi yeni amiral gemisi  lastiği, test edilen 53 marka arasında en yüksek skorları elde ederek, kendisine podyumda yer buldu.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 1 MB

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 2 MB

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

02 COLLET Caio (bra), Formula Renault Eurocup team R-ACE GP, action during Formula Renault Eurocup at Monza, Italy, April 12 to 14, 2019 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

File size: 1 MB

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 17, 2019, (Photo by Hoch Zwei) Audi Test Auto

File size: 2 MB

Dokuzuncu DTM sezonu, ünlü yarış serileriyle yeni ortaklıklar ve yeni bir son teknoloji yol lastiği ile Hankook hazır!

NATIONAL EXHIBITION CENTRE, UNITED KINGDOM - JANUARY 10: The W Series stand during the Autosport International Show at National Exhibition Centre on January 10, 2019 in National Exhibition Centre, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

File size: 7 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol