Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook yeni Ford Focus Active’i Ventus Prime 3 ile donatıyor

Lastik üreticisi Hankook Ford Motor Company ile olan işbirliğini daha da geliştiriyor. Yeni Ford Focus Active, orijinal ekipman olarak Hankook Ventus Prime 3 lastikleri ile donatılıyor. 2018 yılı sonundan beri yeni Ford Focus Active’de Hankook’un premium konfor sunan lastikleri iki farklı ebatta fabrika çıkışı olarak geliyor.
Hankook yeni Ford Focus Active’i Ventus Prime 3 ile donatıyor

Neu-Isenburg, Almanya, 14 Şubat 2019 – Premium lastik üreticisi Hankook yeni Ford Focus Active’i orijinal ekipman olarak Hankook Ventus Prime 3 ile donatıyor. Üst düzeyde güvenlik, performans ve konfor sunan Ventus Prime 3 Aralık 2018’den beri 215/50R18V ve 215/55R17V ebatları ile bu araç modelinde kullanılıyor. Ford Focus Active, farklı sürüş modları gibi akıllı teknolojiler ile Ventus Prime 3 tarafından da desteklenen yenilikçi sürüş deneyimi sunmaktadır.

Hankook’un en yeni yüksek performans lastiği iyi sürüş deneyiminin yanı sıra, ıslak ve kuru zemindeki mükemmel frenleme performansı ile göz doldurmaktadır. Dört adet geniş kanal ile suyu hızlıca tahliye ederken, iyileştirilmiş bir ıslak zemin sürüş kalitesi sağlamaktadır. Kanalların tasarımı, hem ıslak hem de kuru zeminlerde üstün performans sunması için özel olarak geliştirilmiştir. Geliştirme esnasında, daha iyi bir ıslak zemin frenleme performansı sağlayabilmek için yeni kauçuk karışımı teknolojileri kullanılmıştır.

Hankook Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi yöneticisi Yük. Müh. Klaus Krause yeni iş birliğiyle ilgili olarak: “Yeni Ventus Prime 3’ün geliştirilmesinde ıslak zeminde de yüksek çekiş gücü ve frenleme performansına dikkat edildi” diyor ve ekliyor “Yeni asimetrik sırt tasarımı sayesinde lastik ve yol arasındaki zemin temas alanı yüzde on oranında yükseltildi. Ford Focus Active bu sayede Ventus Prime 3 ile daha da güvenli ve hassas şekilde yol alacak.”

Ventus Prime 3’ün premium kalitesi daha önce çeşitli ödüllerle de tescillenmiştir. Lastik 2018’de ADAC’nin ürün testinde en iyi not olan “Gut” notunu aldı. Auto Bild’in ise 2018 büyük lastik testinde birinci sırada yer alırken, 51 rakibi arasından 2016’daki Red Dot Design Award ile ödüllendirildi.

Lastik üreticisi Hankook, Ford Motor Company’ye 1999’dan bu yana orijinal ekipman lastikler tedarik etmektedir. Günümüzde Fiesta’dan Explorer'a ve Mustang’a kadar dünya çapındaki Ford modelleri Hankook ürünleri ile donatılmaktadır. Hankook, Ford Focus Active ile global otomobil işbirliklerini daha da geliştirmekte ve 45 otomobil üreticisine orijinal ekipman lastiklerini başarı ile tedarik etmektedir.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook yeni Ford Focus Active’i Ventus Prime 3 ile donatıyor

Developed to achieve the perfect balance between performance and comfort, safety and environmentally friendliness, the Ventus Prime3 is the latest premium comfort flagship of Hankook’s successful Ventus line.

File size: 702 KB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol