Basın bülteni

  • Motor sporları

Motor sporlarında kadınlar için tam gaz: Hankook yeni W Series'in resmi lastik partneri oluyor

Hankook 2019 motor sporları sezonuna yeni bir işbirliği ile giriyor. W Series'in yeni partneri olarak Hankook, seriye VA 230/560R13 ve HA 280/580R13 ebatlarındaki Ventus Race (F200-Slick ve Z217 yağmur) top lastiklerini tedarik edecek. Organizatörler ve Hankook, sadece kadınların katıldığı yeni Formula serisi ile motor sporlarına gittikçe daha fazla rağbet gösteren, ancak buna rağmen halen erkeklere karşı bariz biçimde azınlıkta kalan kadın yarışçılara destek vermeyi amaçlamaktadır.
Motor sporlarında kadınlar için tam gaz: Hankook yeni W Series'in resmi lastik partneri oluyor

Neu-Isenburg/Almanya, 25 Ocak 2019 – Hankook'un 2011’den bu yana özel lastik partneri olarak tedarikte bulunduğu DTM çerçevesinde altı pistte düzenlenecek olan W Series serisinin prömiyeri 4/5 Mayıs’ta Hockenheim’da, final ise 10/11 Ağustos’ta Brands Hatch’ta düzenlenecektir. Toplam ödül 1,5 Milyon Amerikan Doları olup, şampiyonluk ödülü ise 500.000 Amerikan Doları’dır.

30 ülkeden 100’den fazla kadın pilot, 270 beygir gücündeki Tatuus T-318 Formula 3 yarış aracının kokpitinde yer almak için başvuruda bulundu, bunların arasından 60 kadın kalifikasyon için seçildi. Aralarında eski Formula 1 pilotu David Coulthard’ın da bulunduğu jüri, oldukça rağbet gören 18 start alanının hangi sürücülere verileceği konusundaki nihai kararı verecek.

Sonrasında ise katılımcılar kapsamlı eğitimler, ağır fitness testleri ve yoğun sürüş eğitimleri ile W Series'in Hockenheim’daki startına en uygun bir şekilde hazırlanacaklar. Tüm araçlar aynı olduğundan, lastik yönetimi özel bir öneme sahiptir, zira hava basıncındaki en küçük değişikliklerin dahi pistte büyük etkisi olabilir. Bu nedenle Hankook'un Ventus Race’i dayanıklılığı ve sürekli aynı yüksek kavrama gücü sunması ile genç kadın yarışçılar için ideal partner olacaktır.

Manfred Sandbichler, Hankook Motor Sporları Avrupa Direktörü: “W Series ile olan bu partnerlik nedeni ile çok sevinçliyiz ve bu yeni yarış formatını Ventus Race’imiz ve bilgi birikimimiz ile optimum bir şekilde desteklemek istiyoruz. Sadece kadınların W Series’e katılacak olması angajmanımızın temel sebeplerinden biridir. Böylelikle kadın yarışçılar paralel olarak eskiden beri erkekler tarafından domine edilen motor sporlarında son derece profesyonel bir ortamda kendilerini geliştirebilecekler. Ancak biz sadece kokpitteki kadınların değil, aksine kadın mekanikerlerin, mühendislerin ve ekip liderlerinin de motor sporlarında daha fazla yer alma şansını elde etmesi için çaba sarf etmek istiyoruz.”

Catherine Bond Muir, W Series Kıdemli Yöneticisi: “Hankook, W Series gibi daima yeni yollardan gitmeye hazır olan, heyecan verici ve yenilikçi bir şirkettir. Bu nedenle yanımızda böyle bir partnerimiz olmasından dolayı mutluyuz. Çok sayıda ilginç teklifler vardı, ancak Hankook açık ara ile en iyi kapsamlı pakete sahipti. Kadınlara motor sporlarında daha iyi şanslar sunmak için tüm gücü ile bize yardım edecektir.”

Dave Ryan, W Series Yarış Direktörü: ”Etkileyici bir global motor sporları varlığına sahip olan Hankook, dünya çapında touring, tek koltuklu araçlar, dayanıklılık ve ralli gibi birçok yarış serisinin lastik partneridir. Hankook ayrıca, W Series’in de dahil olduğu DTM’in de 2011’den bu yana özel lastik partneridir. Hankook, son teknoloji ürünleri, bilgi birikimi ve dünya çapındaki motor sporları angajmanı ile bizim için mükemmel partnerdir ve W Series'i sadece yarış lastikleri ile değil, mühendisleri ve mekanikerleri ile birlikte en iyi biçimde destekleyecektir.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Motor sporlarında kadınlar için tam gaz: Hankook yeni W Series'in resmi lastik partneri oluyor

Full speed ahead for women in motorsport: Hankook is official tyre partner of the new W Series.

File size: 7 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol