Basın bülteni

  • Motor sporları

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

Hankook, bir motorsporları yılını daha başarılı bir şekilde geride bıraktı. Lastik üreticisi aralarında DTM, FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası, 24H Series Powered by Hankook, VLN Dayanıklılık Şampiyonası ve 24H Nürburgring’in de olduğu prestijli serileri başarılı yarış lastiği Ventus Race ile donattı. Son teknoloji lastik, geçen sene olduğu gibi tüm yarış pistlerinde güçlü performansı ve maksimum güvenliği ile kendini ispatladı. Hankook aynı zamanda mekanikerleri ve mühendisleri ile değişken koşullarda hızlı ve başarılı olabilmek için tüm ekiplere daima olabilecek en iyi desteği verdi.
Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

Neu-Isenburg/Almanya, 16. Kasım 2018 – 2011’den bu yana popüler uluslararası touring yarışı DTM’in özel lastik partneri olan Hankook, motorsporları adına başarılı bir yılı daha geride bırakıyor. Ekiplar, Hockenheim’daki son şampiyonluk mücadelesi dahil tüm yarışlarda Ventus Race’in güçlü performansı ve yüksek dayanıklılığı ile optimum bir şekilde desteklenerek, tüm yetkinliklerini pistlerde gösterdiler. BMW Motorsporları Direktörü Jens Marquardt Hankook’un desteği ile ilgili olarak “Hankook ile ortak çalışma, bu yıl da alıştığımız gibi çok iyiydi. Her zaman üstün ve dayanıklı bir performans gösteren lastikler ile heyecanlı yarışlar izledik. Mükemmel Hankook lastikleri ile yeni bir sezon için şimdiden heyecanlıyız” açıklamasını yaptı.

Premium lastik üreticisi Hankook, 111. DTM yarışının koşulduğu Nürburgring yarışında da özel bir başarı elde etti. Bir diğer ön plana çıkan DTM yarışı ise Misano yarışı oldu. Bu İtalyan pistinde Hankook Ventus Race lastikleri gündüz yüksek ısılarda yapılan sıralama turunda ve gece koşulan iki yarışta serin ve kısmen ıslak zeminde olağan dışı potansiyelini gösterdi ve bir motor sporları ziyafeti sunulmasını sağladı. Konuk sürücü olarak ilk DTM yarışını koşan eski Formula 1 pilotu Allessandro Zanardi de Hankook yarış lastiklerinden etkilendiğini şu sözleriyle ifade etti: “Hankook yarış lastiğinin ne kadar inanılmaz biçimde dayanıklı olduğuna çok şaşırdım. Hankook tasarımcıları burada gerçekten çok iyi iş çıkardı.”.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim, sezon finali için “Motorsporları Hankook’un var olduğu temel pazarlarda özellikle önemli bir yere sahip olmakla birlikte, marka DNA’mızın önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, son teknoloji ürünlerimizle Avrupa’daki farklı yarış serilerini ve formatlarını geliştirebilmek için daima yeni yollar aramaktayız. Bizim için bu sezonda, Mercedes Benz’i uğurladığımız, ancak gelecek sezonu Aston Martin ile birlikte yeni bir premium üreticiyi selamlayacağımız DTM, özel önem taşımaktadır. Geleceğin başarılı yarışçılarının yetiştirildiği bu serilere sürekli olarak destek vermek ise ayrı bir önem arz etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Geleceğin yarışçılarının yetiştirilmesi Hankook’un geçmişten bugüne özellikle önem verdiği bir konu. Bu nedenle FIA F4 İspanya, SMP F4 NEZ, F4 British Championships certified by FIA ve ayrıca FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası da desteklenmektedir. Özellikle sonuncusu FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası Formula 1’e sıçrama tahtası olarak kabul görmektedir. Max Verstappen, Lance Stroll, Esteban Ocon veya Carlos Sainz gibi başarılı pilotlar Avrupa’nın en güçlü genç pilotlarının yer aldığı Formula serisinde kariyerlerinin bir üst basamağına giden yolda Hankook lastikleriyle ilerlediler. Son FIA Formula 3 Avrupa şampiyonu Mick Schumacher: “Hankook yarış lastikleri ile çok iyi anlaştım. Her zaman tutarlı olmasının yanı sıra, en güçlü yanı pistte birden fazla tur kullanılabilmesi oldu.” şeklinde fikrini belirtti.

Premium lastik üreticisinin, sekiz yıl önceki prömiyerinden bu yana, pit alanındaki ekiplerin önemli çalışmalarını onore etmek için verdiği Hanpook En İyi Pit Spot ödülü ekipler arasında çok yüksek bir öneme sahip. Sezon boyunca en hızlı lastik değiştirmiş olan en yüksek puanlı ekip kupaya sahip olmaya hak kazanmakta. DTM partneri bunun haricinde her sene, kazanan ekip için bir takım etkinliği düzenlemektedir. 2018 sezonunda Audi Sport Phoenix ekibi sadece geçtiğimiz yıl kazandığı unvanı korumakla kalmadı, ayrıca bu ödülü üçüncü kez de kazanmış oldu. Ekip şefi Ernst Moser “Hankook’un bu ödülü hayata geçirmiş olması süper. Bu unvanı koruyabildiğimiz için gururluyuz” diyerek sevincini paylaştı.

Hankook etkileyici başarılarıyla motorsporlarında yer almaya devam etmektedir. 2018 yılı başında Radical ile bir partnerlik anlaşması da bu başarılardan biridir. Premium üretici 2018 yılı itibariyle Britanyalı otomobil üreticisinin yarış ve spor arabalarını, North American Masters, European Masters ve Cup serileri Orta Doğu, Kanada, Avustralya ve İskandinavya’da başarı ile kullanılan Hankook Ventus Race’in slick versiyonu (F200) ve yarış versiyonu (Z217) ile donatmaktadır.

Hankook, üç kıtada dört 24H Serisi ve dört 12H Serisi olmak üzere toplamda 8 yarış ile dünyanın en uzun dayanıklılık serisi olan 24H GT ve Proto Series Powered by Hankook’ta bu yıl da yeniden isim sponsoru ve lastik partneridir. Avrupa finali Spa’da koşulan yarışın son serisi “Champion of the Continents (Kıtalar Şampiyonu)” gerçekleştirilecektir. Tüm ekiplere Ventus Race ile mükemmel kavrama gücünü sunabilmek için Hankook yarış lastikleri ile dolu 13 konteyner, ABD’ne doğru gemi yolculuğunu bitirmek üzere. Uzun mesafe mücadelesi, geçtiğimiz yıl Teksas’taki 5,49 kilometre uzunluğundaki pistte, Hankook’un tüm ekiplerden olumlu geri dönüş aldığı başarılı bir başlangıç gerçekleştirmiştir.

Hankook bu sezonda ilk kez, Almanya’nın en eski popüler spor serisi sayılan pist mücadelesi Nürburgring yarışlarının da özel lastik partneri oldu. Toplam dokuz yarışta yüz altmışar touring ve GT yarış otomobili, çeşitli ebatlarda sunulan Ventus Race ile desteklendi. Hankook bunun haricinde bu yıl da yine Nürburgring’de gerçekleştirilen VLN dayanıklılık şampiyonası ve ADAC Zürih 24H yarışı çerçevesinde SRO/GT4 ve TCR sınıflarını da özel olarak lastikleri ile donattı. Bu sezon motor sporları takviminde yeni olan Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, DTM’e paralel olarak altı farklı pistte gerçekleşti ve lisanslı profesyonellere, motorsporları tutkunlarına ve genç sürücülere GT4 sporuna girme şansı sundu.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

File size: 2 MB

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

Hockenheim II: DTM Hockenheim II 2018 on October, 14, 2018, (Photo by Hoch Zwei) Gary Paffett (Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS)

File size: 1 MB

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

Prize giving ceremony, 4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), 44 Jüri Vips (EST, Motopark, Dallara F317 - Volkswagen), 7 Ralf Aron (EST, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 - Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 2, Hockenheim (DEU), 12. - 14. October 2018

File size: 2 MB

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

Hockenheim II: DTM Hockenheim II 2018 on October, 14, 2018, (Photo by Hoch Zwei) Edoardo Mortara (SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport)

File size: 2 MB

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

25 Sophia Flörsch (DEU, Van Amersfoort Racing, Dallara F317 - Mercedes-Benz), 12 Artem Petrov (RUS, Van Amersfoort Racing, Dallara F317 - Mercedes-Benz), 3 Sebastian Fernandez (ESP, Motopark, Dallara F317 - Volkswagen), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 2, Hockenheim (DEU), 12. - 14. October 2018

File size: 2 MB

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 2, Hockenheim (DEU), 12. - 14. October 2018

File size: 1 MB

Lastik üreticisi Hankook için 2018’de de başarılı bir motorsporları yılı elde etti

File size: 2 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol