Basın bülteni

  • Şirketleri

Hankook’un elektrikli otomobil lastiği IDEA 2018 ödülünü aldı

Hankook’un yeni elektrikli otomobil lastiği Kinergy AS EV, International Design Excellence Awards (IDEA) ödülünü aldı. Ürün gelişmiş teknolojisi sayesinde sağladığı düşük yuvarlanma direnci, iyileştirilmiş sürüş özellikleri ve konforun yanında yenillikçi tasarımı ile ödül almaya layık görüldü.
Hankook’un elektrikli otomobil lastiği IDEA 2018 ödülünü aldı

Neu-Isenburg/Almanya, 19 Ekim 2018 –– Hankook Kinergy AS EV, bu yıl International Design Excellence Awards’ta (IDEA) Otomotiv ve Taşımacılık kategorisinde ödüllendirildi.

Hankook geçmiş yıllarda da fütüristik konsept lastikleri ile International Design Excellence Awards’ta başarı göstermişti. Lastik üreticisi 2015’te bronz ve ilk sıraları birlikte kazandıktan sonra 2017’de finalistler arasına girdi. Bu sene ise seri üretim modeli ile ödül kazandı.

Kinergy AS EV özellikle hiper-düşük çevresel gürültü optimizasyon karakteristiği ile kendini diğerlerinden ayırmakta. Kinergy AS EV’nin konforu, sürüş performansı ve kullanım özellikleri, yüksek performanslı otomobil lastikleri benzerlik göstermektedir. Kinergy AS EV’nin elektrik devrelerinden esinlenmiş blok tasarımı ve elektrikli araçlar için uyarlanmış yanak tasarımı daha iyi bir aerodinamik oluşturmakta ve farklı koşullarda optimum bir sürüş davranışı sağlamaktadır.

Sürüş esnasında oluşan belirli ses frekanslarını azaltmak için aynı anda birçok teknoloji bir arada kullanmıştır. Manevra esnasında diş bloklarının deformasyonunu minimize etmek kullanılan aramid hibrit katmanı sayesinde ise yol tutuş performansı ve sürüş stabilitesi belirgin oranda iyileştiilmiştir.

Hankook Lastikleri, IDEA 2018 ödülü ile tasarım felsefesi ve geleceğin mobilitesini tasarlama potansiyeli için ödüllendirildi. Hankook Lastikleri, geleceğin lastik sanayisinde de yenilikçiliğin başını çekmeye devam etmek için stratejisini devam ettirecektir.

Industrial Design Society of America tarafından düzenlenen IDEA 2018, “iF DESIGN AWARD” ve “Red Dot Design Award” ile birlikte dünyanın en önemli üç tasarım ödülünden biri sayılmaktadır. En iyi tasarımı seçebilmek için tasarım inovasyonu, kullanıcı tecrübeleri ve kullanım, kurumsal sosyal sorumluluk ve estetik gibi değişik unsurlar değerlendirilmektedir.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook’un elektrikli otomobil lastiği IDEA 2018 ödülünü aldı

Hankook Tire’s electric vehicle tyre, Kinergy AS ev, is honoured at the International Design Excellence Awards (IDEA). The Kinergy AS ev combines advanced technology to create a hyper-low noise environment with improved driving performance and comfort.

File size: 916 KB

Hankook’un elektrikli otomobil lastiği IDEA 2018 ödülünü aldı

Hankook Tire’s electric vehicle tyre, Kinergy AS ev, is honoured at the International Design Excellence Awards (IDEA). The Kinergy AS ev combines advanced technology to create a hyper-low noise environment with improved driving performance and comfort.

File size: 2 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol