Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook, kış lastikleri Avrupa bağımsız lastik testlerindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor

Lastik üreticisi Hankook, önümüzdeki kış sezonuna her biri Avrupa’daki sektör dergilerinin ve test organizasyonlarının lastik testlerinde üst sıralarda yer alan i*cept RS2, i*cept Evo2 ve i*Pike RS2 desenleriyle hazır. Hankook’un kış lastikleri 2017 test sezonundaki başarılarını 2018 yılında da devam ettiriyor.
Hankook, kış lastikleri Avrupa bağımsız lastik testlerindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor

Neu-Isenburg/Almanya, 05 Kasım 2018 –– Hankook kış sezonuna hazır. Premium lastik üreticisi Hankook, kış sezonuna üç mükemmel deseni ile hazır. Hankook’un Avrupa çapındaki testlerde ortalamanın üstünde başarılar elde eden Winter i*cept RS2, Winter i*cept Evo2 ve Winter i*Pike RS2 desenleri Almanya, Finlandiya, Rusya, İsveç ve İngiltere’deki sektör medyasının bağımsız test uzmanları tarafından özellikle karlı zeminlerdeki yol tutuş ve frenleme performansları sayesinde övgüler aldı. Hankook’un daha hafif kış koşulları için geliştirdiği başarılı winter i*cept RS2 deseni, Alman ve İngiliz sektör dergilerinin birçok testinde üst grupta yer aldı. Lastik, “her hava koşulundaki mükemmel yol tutuş özelliği” ile test yapanları ikna etti (Autobild, 38/2018). Winter i*cept RS2 karlı zeminde çok güvenilir, kesin ve çekiş gücü yüksek (Auto Motor Sport 21/2018) ve ayrıca lastik, ıslak ve kuru zeminde de güvenli ve rahat kontrol edilebilir sürüş özellikleri ile göz dolduruyor (Auto Express, 09/2018). Winter i*cept RS2 bir önceki yıl elde ettiği başarılı test sonuçlarınıı bu sene de almaya devam ediyor.

Hankook’un ultra yüksek performanslı kış deseni Winter i*cept Evo2 ise özellikle karlı zemindeki üstün frenleme performansı ve virajlardaki mükemmel yol tutuş özelliği ile ön plana çıkıyor. Winter i*cept Evo2 aynı zamanda karlı zeminlerdeki frenleme esnasında gösterdiği yol tutuş performansı ile de takdir kazandı. Bunlarla birlikte ıslak zeminlerde tam kontrol sağlarken, kuru zeminlerde ise güvenli viraj alma performansı sağlıyor (Sport Auto, Almanya 11/2018). Hankook, İskandinavya ve Rusya gibi kış koşullarının ağır olduğu bölgeler için de ayrıca Winter i*Pike RS2’yi sunuyor. Çivi takılabilir kış lastiği de Rus ve İskandinav test dergilerinde üst sıralarda yer alıyor. Özellikle karlı zeminde gösterdiği üstün frenleme performansı ve buzku zeminlerdeki başarılı viraj alma performansı ile göz dolduruyor (Za Rulem, Rusya 09/2018). Hankook Winter i*Pike RS2’yi, ağırlıklı olarak 2017’deki açılışından bu yana kış lastiklerinin sıkı bir şekilde test edildiği İvalo, Finlandiya’da geliştirmiştir.

Hankook Avrupa Başkanı Han-Jun Kim sonuçlarla ilgili olarak “Güncel kış lastiği modellerimiz ile farklı ülkelerde elde ettiğimiz iyi test sonuçları nedeni ile çok mutluyuz”, diyor ve ekliyor: “Bağımsız lastik testlerini Hankook kış lastiklerimiz ile daima çok iyi sonuçlarla geçmek, son kullanıcılara zorlu koşullarda, çeşitli kullanımlar için uygun ürünleri sunabildiğimizi göstermektedir.”.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, kış lastikleri Avrupa bağımsız lastik testlerindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor

File size: 4 MB

Hankook, kış lastikleri Avrupa bağımsız lastik testlerindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor

Hankook Winter i*cept evo on BMW 7 series

File size: 2 MB

Hankook, kış lastikleri Avrupa bağımsız lastik testlerindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor

Hankook Winter i*Pike RS+ on VW Golf

File size: 4 MB

Hankook, kış lastikleri Avrupa bağımsız lastik testlerindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor

Hankook Winter i*cept RS²

File size: 2 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol