Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook’tan yeni premium orijinal ekipman ortaklığı

Lastik üreticisi Hankook, BMW 6 serisi Gran Tourismo orijinal ekipman tedariği anlaşması ile Bayerische Motoren Werken’deki premium orijinal ekipman portöfüyünü tamamlıyor. Diğer modellerinin yanı sıra BMW 7 serisine de ultra yüksek performanslı yaz ve kış lastikleri ile orijinal ekipman lastik tedarik eden Hankook, şimdi de BMW Group’un en yeni Gran Turismo neslini Hannover’de geliştirilen ve şirketin Macaristan’daki son teknoloji Avrupa fabrikasında üretilen ultra yüksek performanslı (UHP) yaz lastikleri Ventus S1 evo2’nin runflat versiyonu ile donatıyor.
Hankook’tan yeni premium orijinal ekipman ortaklığı

Neu-Isenburg/Almanya, 24 Ekim 2018 Yüksek sürüş konforu, sportif sürüş dinamiği ile lüks ve kullanışlı olan BMW 6 serisi Gran Tourismo’nun bu özellikleri Hankook’un orijinal ekipman ultra yüksek performanslı lastiği Ventus S1 evo 2 tarafından da fabrika çıkışlı olarak desteklenmektedir. Her ikisi de runflat olma özelliğine sahip ön aks için 245/45R19 98Y, arka aks için ise 275/40R19 101Y ebatlarındaki birçok kez ödül almış olan yaz lastiği hem kuru ve hem de ıslak zeminde doğru kavrama sağlıyor. Coupé görünümlü ancak üst sınıf bir dört kapılının sunduğu iç hacime ve donanıma sahip bu başarılı kombin, lastiklerin uygun konforu sunmasının yanında, 1.800 litreye ulaşan maksimum bagaj kapasitesinin kullanılması durumunda daha da ağır yükleri de kaldırabilmektedir.

Hankook, BMW 6 serisi Gran Tourismo ve lüks limuzin BMW 7 serisinin yanı sıra, güncel olarak Bayernli köklü üreticinin toplam 11 modeline tedarik sağlamaktadır. BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6, BMW 2 Active Tourer ayrıca BMW 4 ve 5 serilerinden araçların bir kısmı da Hankook lastikleri donatılmakta. Geçtiğimiz yıllara nazaran orijinal ekipman portföyü oldukça genişleyen Hankook’un BMW Group ile işbirliği 2011 yılından beri sürmekte ve SUV ve otomobiller için yaz, kış ve dört mevsim lastiklerine kadar uzanmaktadır.

Hankook Avrupa COO’su Han-Jun Kim yeni ortaklıkla ilgili olarak “BMW Group gibi premium üreticilerinin orijinal ekipman partneri olarak bu gelişimi ilerletebilmekten çok mutluyuz. BMW 6 serisi Gran Tourismo'nun teknik incelikleri muhtemelen lastiklerimizin inceliklerinden daha önce keşfedilecektir, ancak onlar buna rağmen otomobilin geleceğinde taşıyıcı bir rol oynayacaktır”, diyor.

Lastikler yoğun test döneminde oldukça dinamik sürüş özellikleri ile birlikte yüksek bir sürüş konforu sunduklarını kanıtladı. Böylelikle seri olarak arka aksta havalı süspansiyon ve otomatik seviye ayarı ile uzun yollarda da rahat bir sürüş sunan BMW 6 serisi Gran Tourismo’nun sürüş dinamiği ve konforunu tamamlamaktadırlar. Lastikler ek olarak kuru zeminde kavrama gücü ve düşük yuvarlanma direnci konularındaki yüksek gerekliliklere uymakta ve ayrıca dış ve iç gürültüyü minimuma indirmektedir. BMW Group için Avrupa’da lastiklerin geliştirildiği, Hankook'un Hannover’deki Avrupa geliştirme merkezi (ETC) yöneticisi Müh. Klaus Krause “Mükemmel sürüş ve konfor özelliklerini ıslak ve kuru zeminde olağanüstü performans ile kombine etmek zorundaydık. Bu sadece özel bir zemin temas alanı kauçuk karışımının geliştirilmesinin yanı sıra, ayrıca desen tasarımı ve yapısının temelden yeniden uyarlanmasını gerektirdi”, diye açıkladı.

Yaklaşık 80 mühendis ve teknisyen Hankook'un Hannover’deki Avrupa geliştirme merkezi ve buraya bağlı İspanya ve Finlandiya’daki test pistlerinde Avrupalı otomobil üreticileri için özelleştirilmiş lastik çözümleri geliştirmektedir. BMW Group’un orijinal ekipman lastikleri de bu test merkezlerinde geliştirilmekte ve kapsamlı testlerden geçmektedir. BMW 6 serisi Gran Tourismo’nun lastikleri Hankook’un Macaristan’daki son teknoloji, otomobil ve SUV lastikleri için uzmanlaşmış olan ve dünyanın en modern lastik üretim yerlerinden biri sayılan, Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook’tan yeni premium orijinal ekipman ortaklığı

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Hankook’tan yeni premium orijinal ekipman ortaklığı

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol