Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı
  • DrivingEvent2018

Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

Lastik üreticisi Hankook, 2019’un başlarında otomobiller ve SUV’lar için ultra yüksek performanslı Ventus S1 evo 3’ü piyasaya sürecek. Tüm Hankook lastik desenlerinde olduğu gibi premium lastik üreticisinin en son lastiğinde de güvenlik, geliştirme mühendislerinin odak noktasında yer almıştır. Ventus S1 evo'nun üçüncü nesli olan lastikte ıslak zemindeki tutuş gücü ve direksiyon hassasiyetini geliştirmeye de büyük önem verilmiştir. Ayrıca geliştiriciler, bir önceki modelde de var olan yüksek kilometre performansı sunma özelliğini korurken, yuvarlanma direncini azaltma konusuna da özellikle odaklanmışlardır. Yeni Ventus yüksek kaliteli ürün grubu mükemmel “S1 evo” performansını ve bir çok bağımsız ürün testlerinde onaylanmış konfor özelliklerini, önemli ölçüde iyileştirilmiş çevresel özellikleriyle birleştirmektedir. Yeni Hankook Ventus S1 evo 3, 2019’un başından itibaren 17 ile 22 inç arasında değişen 72 farklı ebatta kullanıcılara sunulacak.
Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

Neu-Isenburg/Almanya, 01 Ekim 2018 Hankook Ventus S1 evo 3, Hankook’un ultra yüksek performanslı lastiklerinin başarı öyküsünün bir devamı niteliğindedir. Önceki modeli gibi hem kuru hem de ıslak zeminlerde oldukça güvenli ve sportif fakat aynı zamanda konforlu sürüş deneyimi sunmaktadır. İlk defa 1994 yılında kullanıcılara sunulmuş olan “Ventus” ailesinin en son üyesi, özellikle çevre ve kaynak koruma alanında yeni bir odak noktası oluşturmaktadır.

Şirketin mihenk taşı 2005 yılında, Hankook premium ultra yüksek performanslı lastiği, bir çok uluslararası bağımsız test kuruluşlarından en iyi sonuçları elde eden “Ventus S1 evo”nun piyasaya sürülmesidir. Bir sonraki modeli olan Ventus S1 evo 2, şirket tarihinin bugüne kadarki en başarılı lastiği olarak önde gelen Alman otomobil üreticilerinden Audi, BMW, Mercedes-Benz ve Porsche tarafından üstün kaliteli orijinal ekipman olarak kullanılmaktadır. DTM’in kanıtlanmış teknolojisine bağlı olarak yüksek direksiyon hassasiyetine ve mükemmel kavrayışa sahiptir. Hankook, bu sürüş özelliklerini Ventus S1 evo 3'te çevre özelliklerine de (yuvarlanma direnci ve dayanıklılığı) odaklanarak, bir dizi özellik ile daha da optimize etmeyi başarmıştır.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı, Han-Jun Kim: “Ultra yüksek performanslı ürünlerimiz ile global lastik pazarında 25 yıldır varlığımızı sürdürmekteyiz ve lastiklerimiz, yüksek performanslı spor araç segmenti de dahil olmak üzere önde gelen araba üreticilerinin üstün kaliteli orijinal ekipmanları olarak tercih edilmiştir.” şeklinde açıklama yaptı ve devam etti “Yeni amiral gemisi lastiğimizle yolda bilinçli bir şekilde devam etmekteyiz. Bu amaçla, son birkaç yılda seri üretime çok sayıda yeni teknoloji getirdik ve bunlar ilk defa piyasaya sürülmeye hazır. Yeni Ventus S1 evo 3'ün 2019'un başlarında piyasaya sürülmesinden hemen sonra müşterilerimizle birlikte başarıya ulaşacağından eminim.”.

Sürekli yapılan temel araştırmalar sayesinde yeni nesil inovatif malzemeler de Ventus S1 evo 3’te kullanılmaktadır. Hankook’un bileşen uzmanları, lastik sırtı kauçuk karışımında yüksek performanslı doğal reçineler kullanarak, ıslak ve kuru zeminlerde Ventus S1 evo 3'ün sürüş özelliklerini optimize etmiştir. Lastik, üstün performans özellikleri sayesinde tutuş gücünü arttırırken, aynı zamanda bu tutuş seviyesini çok daha geniş bir sıcaklık aralığında tutar, bu da çok geniş bir eşik aralığı ortaya koyar. Yüksek kavramalı tam silika lastik sırtı bileşeni, polimer ve dolgu malzemelerin daha iyi dağılımı için özel karışım teknolojisi lastik sırtı kauçuk karışımında kullanılır. Bu, ıslak zeminlerde frenleme performansını iyileştirirken, yuvarlanma direncini de azaltır.

Lastiğin yanak kısmında kullanılan yeni kauçuk karışımı ise bu azalmaya katkıda bulunurken, Ventus S1 evo 3'ün yuvarlanma direncinide en az %2,5 oranında azaltır.

Aramid kompozit malzemeden yapılan yeni 0 derecelik bir sırt katı, geleneksel naylon tabanlı yapılara kıyasla, yüksek (300 km/s ve üzeri) hızlarda yuvarlanma uzunluğunda istenmeyen büyümeyi azaltır, böylece Ventus S1 evo 3, daha düşük ısı üretimi sayesinde önemli ölçüde daha iyi sürüş dengesi ve daha uzun kullanım ömrü sunar.

Yeni lastik sırtı katı aynı zamanda viraj kuvvetlerindeki yüzde beşin üzerinde bir iyileşmeye de katkıda bulunur. Ortadaki bloklarda bulunan hiper slantlar ise, ani kaçış manevraları gerektiğinde, lastik zemin temas alanını genişleterek viraj kuvvetini arttırmaya da yardımcı olur. Asimetrik lastik sırtının oldukça sağlam ve özellikle geniş dış diş blokları, virajlarda boyunca hassas ve sabit bir tutuş sağlamak için ek bağlantı köprüleri ile güçlendirilmiştir.

Özel diş bloğuk tasarımı içerisindeki belirgin dış lastik sırtı kanalı ve sırtta bulunan kendine özgü çizgisiyle, ayırt edici ilk Ventus S1 evo tasarımını korumaktadır. Teknik açıdan bakıldığında, “birbirine kenetli kanal” olarak adlandırılan, akış yönüne göre optimize edilmiş dört kanallı tasarım ile birlikte, kuru zeminlerde herhangi bir performans kaybına yol açmadan, ıslak zeminde kavrayışı da büyük ölçüde arttırırken, suda kızaklamayı da etkili bir şekilde azaltır.

Hanover’daki Avrupa Geliştirme merkezinin başkanı, Mühendis Klaus Krane yeni lastik için “Ventus S1 evo 3’ü geliştirirken mühendislerimiz, Hankook'un var olan modellerine göre her alanda daha da iyisini ortaya koymayı hedefledi. Çalışmalarının sonucunda ise, sürüş hissini gerçek bir deneyim haline getirecek şekilde tutuş ve sürüş özellikleri optimize edilmiş bir ultra yüksek performanslı lastik elde edilmiştir” diyor ve ekliyor: “Otomotiv endüstrisinin WLTP testlerinde karşılaması gereken gerçek sürüş emisyonları olarak adlandırılan gereksinimler, gerekli onayları almak için zorunlu olmakla birlikte ve S1 evo 3'ün geliştirilme sürecine dahil edilmiştir.”

Ventus S1 evo 3’ün geliştirilmesini, Hankook Lastikleri global araştırma ve geliştirme ağının bir parçası olan Hanover’da bulunan lastik üreticisinin Avrupa geliştirme merkezi üstlenmiştir. Üretim öncelikle, şirketin son teknoloji ile donatılmış üretim tesisi olan Rácalmás, Macaristan'da başlayacak. S1 evo 3, iki katmanlı karkas yapısı ile SUV'ler için uyarlanmış bir versiyonu ile de piyasaya sunulmak üzere hazır olacak. Hali hazırda çok sayıda versiyon, Alman otomobil üreticilerinin en son modelleri için orijinal ekipman olarak yer almak için onay almıştır. 2019’un başından itibaren Hankook’un yeni premium lastiği piyasaya sunulacak. Seri ilk etapta, 205 ila 315 mm arasında değişen lastik sırtı genişlikleri ile birlikte, 50 ila 25 serisinde 17 ve 22 inç arasında değişen 72'den fazla ebatı içerecektir.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 2 MB

Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

File size: 953 KB

Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

File size: 10 MB

Hankook, ultra yüksek performanslı otomobiller ve SUV’lar için yeni amiral gemisi lastiği Ventus S1 evo 3’ü sunuyor

File size: 11 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol