Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

365 gün lastikleri değiştirmeden güvenilir performans sunmak, Hankook’un her mevsim kullanılabilen lastiklerinin geliştirme sebebi olarak öne çıkıyor. Global lastik üreticisi, her mevsim kullanılabilen lastikler kategorisindeki 20 yılı aşkın tecrübesiyle alanının öncüsü konumunda. Hankook mühendislerinin konu ile ilgili engin bilgisi ve tecrübesi, özel olarak tasarlanmış Kinergy 4S²'nin geliştirilmesi aşamasında büyük rol oynuyor. Yeni V şeklindeki sırt deseni ve son teknoloji lastik sırtı kauçuk karışımıyla yeni Kinergy 4S², yıl boyunca farklı hava koşullarında istikrarlı bir sürüş ve frenleme performansını garanti ediyor. Bu yeni lastik, Haziran 2018'de piyasaya sürülmesiyle birlikte 14 ila 17 inç arasında 17 popüler ebatta mevcut olacaktır. Yıl sonunda seriye 20 inçe kadar 43 ebat daha eklenecek.
Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

Neu-Isenburg, Almanya, 7 Haziran 2018 Premium lastik üreticisi Hankook, önceki nesillerinden feyzalarak geliştirdiği her mevsim kullanılabilen Kinergy 4S² dört mevsim lastikleriyle, lastiklerini her altı bir değiştirmeyi tercih etmeyen ama dengeli performans ve güvenlikten ödün vermek istemeyen, kalite/fiyat performansına dikkat eden kullanıcıları hedef almakta. Yeni Kinergy 4S², tüm hava koşullarında özellikle dengeli ve değişmeyen performans özellikleri sunuyor. Bu performans, Hankook’un her mevsim kullanılabilen lastiklere uyarladığı yönlü lastik sırtı tasarımı ve yenilikçi kauçuk karışımıyla sağlanmıştır.

Bu sayede lastikler, yönetmeliklere uygun bir şekilde özellikle değişken hava koşullarında şehir içi kullanımda tüm yıl boyunca kullanılabilmesiyle cazip bir alternatif haline getirmektedir. 3PMSF işaretine sahip lastikler yıl boyunca farklı kış koşullarında da güvenle kullanılabilmektedir.

Hanover'daki Hankook Avrupa Geliştirme Merkezi Başkanı Klaus Krause yeni lastik ile ilgili olarak: "Mühendis ekibimiz, Kinergy 4S² için her mevsim kullanılabilen lastiklerdeki 20 yılı aşkın uzmanlığını kullandı. Sonuç; hava koşullarından ve sıcaklıklardan bağımsız olarak yenilikçi bir kauçuk karışımı ve özel lastik sırtı tasarımı ile elde edilen, özellikle istikrarlı bir performans sağlayan yeni bir ürün oldu.” açıklamasını yaptı.

Her mevsim kullanılabilen Kinergy 4S², gerekli yaz ve kış lastikleri özelliklerini sıcaklığa bağlı performans kaybı olmadan birleştiriyor. Islak ve kuru zeminlerde olduğu gibi karlı zeminerlerde de son derece güvenli bir sürüş imkânı sağlıyor.

Yönlü sırt deseni, ıslak zeminlerde güvenli sürüşü garanti eden faktörlerden bir tanesi. V şeklindeki aralıklı sırt diş blokları yüksek sürüş güvenilirliği sağlamakta. Lastik yağmurlu havalarda bile suyu dağıtan ekstra geniş iki aşamalı kanallara sahip. Su tahliye sistemi, suda kızaklamayı önlerken, çamurun bile etkili bir şekilde lastik sırtından atılmasını sağlıyor. Bu sırt özellikleri, yüksek yoğunluktaki silika polimer bileşimive geliştirilen yeni kauçuk karışımı ile desteklenmekte olup, yüksek orandaki doğal yenilenebilir ham maddeler sayesinde çok iyi ıslak zeminde tutuş performansı sunuyor.

Doğal ve sentetik son teknoloji içeriklerin karışımının aynı zamanda Kinergy 4S²'nin kuru zemindeki performansına da pozitif bir etkisi bulunmakta. Yeni her mevsimde kullanılabilen lastikler için Hankook'un karışım uzmanları, yüksek derecede tutarlılık, ekstra stabilite sağlayan yuvarlatılmış kıvrımlar ve geliştirilmiş direksiyon hassasiyeti ile birlikte aynı zamanda sıcaklıktan bağımsız olarak yüksek tutuş performansı elde etmiştir. Sağlam blok yapısı ve tasarımı, yüksek stabil performansı garanti eder. Böylece, Hankook mühendisleri frenleme mesafesinin kuru zeminlerde ve yüksek sıcaklıklarda bile kısa kalmasını sağlar ve lastik omzu, bütün olarak yol tutuşu özelliklerinden yararlanarak gerekli zemin temas alanını sunar.

Ek olarak, lastik sırtının merkezinde zikzak deseni olan blok modelinde yapılan değişiklik, bir önceki modele kıyasla ses seviyesinde azaltmıştır. İşlevsel polimerler, silika yapısına sahip yüksek yoğunlukta bileşenleri sağlamaktadır. Böylelikle, yuvarlanma direnci azaltılırken esneklik korunur ve lastiğin doğal yaşlanma süreci, geliştirilmiş kauçuk karışımı sayesinde yavaşlatılır. Bunun kilometre performansına da olumlu bir etkisi vardır. Kinergy 4S² özellikle dayanıklılığı ve azaltılmış sürtünme özelliği sayesinde uzun bir kullanım ömrüne ve iyi bir sürüş verimliliğine sahiptir.

Her mevsim kullanılabilen lastiklerde, lastik bileşeninin elastik kalması ve düşük sıcaklıklarda sertleşmemesi çok önemlidir. Bu, lastiğin zemin temas alanının, donma noktasının altındaki sıcaklıklarda bile güvenli sürüş için gerekli olan yol tutuş performansını sunması için yoldaki önemli temas noktalarına tutabilmesini sağlamaktadır. Lastik sırt bloklarının merkezindeki üç boyutlu kılcal kanallar, zemin temas alanını arttırırken karlı zeminlerde mükemmel tutuş performansı sağlar. Özel üç boyutlu dalgalı deseni Kinergy 4S²'ye dengeli bir performans sağlarken, frenleme sırasında sadece kış koşullarında değil, aynı zamanda lastikler üzerindeki ağır yüklerden ve yüksek sıcaklıklardan dolayı doğabilecek aşınmayı ve frenleme mesafesini en aza indirgeme garantisini vermektedir. V şeklindeki çapraz kanallarla optimize edilmiş lastik sırtı yüzeyi ayrıca, kontrollü yol tutuşu ve karlı zeminlerde iyi bir yanal güvenilirlik sağlar.

Sırt kanallarına düzenli aralıklarla yerleştirilmiş özel, kış sırt aşınma göstergeleri (WTWI), sürücülerin lastik sırtının kış lastikleri için minimum derinlik gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol etmelerini hızlı ve kolay bir hale getirmektedir.

Haziran 2018'de piyasaya sürülecek Hankook Kinergy 4S² serisi başlangıçta 45 ila 65 serilerinde, 14 ila 17 inç arasında değişen 17 farklı ebatta, T, H, V ve W hız gruplarında 175 ve 255 arasındaki sırt genişliklerini içerecek. 2018'in ikinci yarısına doğru ise lastik serisinin, 14 ile 20 inç arasında bazıları Y hız grubunda olan 64 farklı ebatta mevcut olması planlanmaktadır.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

File size: 10 MB

Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

File size: 7 MB

Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

File size: 11 MB

Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

File size: 11 MB

Hankook her mevsim kullanılabilen yeni lastiği Kinergy 4S²'yi sunuyor

File size: 12 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol