Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook, Ventus S1 evo² SUV ve winter i*cept evo² SUV ile yeni bir premium orijinal ekipman anlaşması imzaladı

Kasım 2017’den itibaren yeni modeliyle sahipleriyle buluşan BMW X3 artık Hankook’un 225/60R18 104W XL ebatındaki yaz lastikleri ve 225/60R18 104H XL ebatındaki kış lastikleri ile de donatılmaktadır. BMW X3’ün 2003’teki lansmanından itibaren dünya çapında satılan 1,5 Milyon’dan fazla araç, onu sınıfının en sevilen otomobillerinden biri olduğunu göstermektedir. BMW X3’ün markaya özgü sürüş dinamiğine ve kullanım özelliklerine Hankook'un premium lastikleri Ventus S1 evo² SUV ve winter i*cept evo² SUV de kendi paylarına düşen katkıyı sağlamaktadır. Bu lastikler hali hazırda kendilerini BMW 7 Serisi'nde orijinal ekipman olarak kanıtlamışlardı.
Hankook, Ventus S1 evo² SUV ve winter i*cept evo² SUV ile yeni bir premium orijinal ekipman anlaşması imzaladı

Neu-Isenburg/Almanya, 6. Haziran 2018 Hankook, BMW X3 için yaz ve kış lastiklerini kapsayan yeni bir orijinal ekipman anlaşması imzaladı. Bu yıl Avrupa’da sevilen araç segmenti SUV’ların binek araç üretiminde %25’lik bir paya ulaşması beklenmektedir. Hankook bu sınıf için özel olarak ultra yüksek performans (UHP) lastiklerinin SUV versiyonunu da sunmakta. BMW Group bu çok yönlü araç sınıfına olan eğilimi öngörerek BMW X3'ün önceki modelleri sayesinde birçok başarı elde etti; neticesinde BMW X3’ün üçüncü jenerasyonun da orijinal ekipman lastik tercihini Hankook’tan yana kullandı. BMW X3’ün dinamik sportif duruşu Hankook’un 225/60R18 104W XL ebatındaki Ventus S1 evo² SUV yaz lastiği hem de 225/60R18 104H XL ebatındaki winter i*cept evo² SUV kış lastiği ile tamamlanmaktadır.

Özellikle yaz lastiğinde BMW Group’un Hankook mühendislerinden isteği, rahatlıktan taviz vermeden yüksek performans sunan ve markanın sadece sportif iddiasını karşılamanın dışında aynı zamanda BMW X3’ün konforlu ve buna rağmen çevik karakterine uyan bir lastik geliştirilmesi oldu.

Bu gereksinimleri karşılayabilmek için Ventus S1 evo² SUV, BMW X3'ün yıldız işaretinin altında özel uyarlanmış bir topuk yapısı ile donatıldı. Bu özel topuk yapısı özellikle daha sportif araçlara göre tasarlanmış ve SUV’ların yüksek ağırlıklarına rağmen mükemmel bir direksiyon hassasiyeti sağlayan özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Ventus S1 evo² SUV’un saatte 270 km’ye kadar olan hızlarda oluşabilecek yüksek ısılar ile baş edebilmesi için güçlendirilen katmanları özel olarak geliştirilmiş olan ısıya dayanıklı karma dokudan oluşmaktadır. Bunlarla birlikte lastikler güçlendirilmiş yanaklar sayesinde de üstün kullanım özellikleri sunmaktadır.

Çok katmanlı lastik sırtı yapısı sayesinde yuvarlanma direnci azaltılmıştır. Aynı zamanda lastik sırtı kauçuk karışımı ile ıslak zeminde kavrama gücü arttırılmakta ve böylece BMW X3’ün güvenlik özelliklerini de optimum biçimde tamamlamaktadır.

Ön camın standart akustik özelliğine uygun olarak lastikler de oldukça düşük bir yuvarlanma sesi sunmaktadır. DTM’den esinlenen yenilikçi dış diş bloklarının özel basamak düzenli 3 katmanlı blok tasarımı, lastiğin kullanım ömrü boyunca mükemmel yol tutuş performansı ve çekiş gücü sunmasını garanti eder.

Hankook Lastikleri Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Tony Lee ortaklık ile ilgili olarak “BMW 7 Serisi'nden sonra BMW X3’te de hem yaz ve hem de kış lastiklerimizin orijinal ekipman olarak tercih edilmesi, lastik geliştiricilerimizin mühendislik performansları için bir ödül niteliğindedir ve ürünlerimizin yüksek kalitesinin bir sonucudur” diyor ve ekliyor: “Hankook’un kendine ait Ivalo, Finalndiya’daki kış lastikleri test merkezi olan “Technotrac”, bizim için çok önemli olan Avrupa pazarına yönelik orijinal ekipman kış lastiklerimizi geliştirmemizde büyük rol oynamaktadır.”.

Yaz lastikleri gibi, winter i*cept evo² SUV kış lastiği de BMW X3’ün sürüş dinamiğini kış koşullarında da optimum şekilde desteklediğini belirten yıldız işaretine sahiptir. Lastiklerin geliştirme sürecinde özellikle düşük yuvarlanma direncinin yanı sıra iyi bir çekiş gücü sunmasına da önem verilmiştir. Tüm lastik sırtına uygulanmış olan üç boyutlu kılcal kanallar, blok hareketlerini ve aşınmayı minimize ederek ek sürüş dengesi sağlamakta ve maksimize edilmiş kenar etkileri ile genel kullanım özelliklerini de iyileştirmektedir. Düşük sıcaklıklarda lastiğin sertleşmesini önleyen ve zemin temas alanında arttırılmış elastikiyeti ile kış koşullarında ve ıslak zeminlerde daha iyi bir kavrama gücü ve kısa frenleme mesafesi sağlayan yüksek dağılımlı bir nano silika karışımı kullanılmıştır. Yuvarlanma sesi bir kış lastiği için oldukça düşük değerlerdedir ve bu sayede sürüş konforunu arttırmakta ve çevre için gürültü kirliliğini azaltmaktadır.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, Ventus S1 evo² SUV ve winter i*cept evo² SUV ile yeni bir premium orijinal ekipman anlaşması imzaladı

Hankook Winter i*cept evo² SUV

File size: 3 MB

Hankook, Ventus S1 evo² SUV ve winter i*cept evo² SUV ile yeni bir premium orijinal ekipman anlaşması imzaladı

Hankook Winter i*cept evo² SUV

File size: 4 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol