Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook bağımsız testlerde kendini kanıtlamaya devam ediyor: Auto Bild 2018 yaz lastiği testinde 1. sırada

Hankook Ventus Prime³ Alman otomobil dergisi Auto Bild tarafından gerçekleştirilen büyük ölçekli 2018 yaz lastiği testinin kazananı oldu. İncelenen 51 lastik markasının başarı ölçümlemelerinden birisi de frenleme performansıydı. Alman otomobil kulübü ADAC da, Hankook’un premium konforlu lastiğini en yeni yaz lastiği testi kapsamında en iyi derece olan “İyi” ile de ödüllendirdi. Performans, konfor, güvenlik ve çevre dostluğundan oluşan ideal bir kauçuk karışımı sunmak üzere geliştirilen Hankook Ventus Prime³ kompakt otomobillerden lüks limuzinlere kadar oldukça geniş bir yelpazede 90’dan fazla ebat ile pazarda mevcut.
Hankook bağımsız testlerde kendini kanıtlamaya devam ediyor: Auto Bild 2018 yaz lastiği testinde 1. sırada

Neu-Isenburg, Almanya, 12 Mart, 2018 - Hankook Ventus Prime³, üstün performansını bağımsız ürün testlerinde bir kez daha kanıtladı1). 2016 baharındaki ilk sezonunda Avrupa’nın en büyük otomobil tüketici dergisi Auto Bild tarafından düzenlenen lastik testindeki mükemmel başarısı ve 2017 yılındaki diğer uluslararası başarılarının ardından, Hankook Ventus ürün ailesinin konfor şampiyonu uzman otomotiv basınının düzenlediği testlerde bu yıl da başarısını bir kez daha tekrarladı. Ünlü ADAC’ın 2018 yaz lastiği testinde Ventus Prime³’ı en iyi genel derece olan “İyi” (testteki en iyi derece) ile ödüllendirmesinden ve lastiğin üstün frenleme performansına “kuru zeminlerde üstün derecelere sahip ve ıslak zeminde iyi olan oldukça dengeli bir lastik” şeklinde övgüde bulunmasının ardından, Hankook aynı başarıyı Auto Bild’de de elde ederek, toplamda 51 lastiği2) içeren büyük ölçekli lastik testinde, 2016 yılından beri ikinci kez kazanan olarak ödüllendirildi. Değerlendirmedeki en önemli faktörler arasında, tüm otomobil sürücüleri için de önemli bir kriter olan hem ıslak ve hem de kuru zeminde frenleme mesafesinin birlikte değerlendirildiği “En iyi frenleme performansı” da bulunuyordu. Auto Bild editörleri, ıslak ve kuru zeminlerde üstün sürüş özellikleri, kusursuz direksiyon hareketi, kısa ıslak ve kuru zeminde frenleme mesafesinin yanı sıra keyifli sürüş konforu ile testi kazananın Hankook deseni olduğunu doğruladı.

Hankook Ventus Prime³ performans, konfor, güvenlik ve çevre dostluğundan oluşan ideal bir performans sunmak üzere geliştirildi. Hankook mühendisleri için, ıslak zeminlerde oldukça iyi bir frenleme performansı ortaya çıkarmak geliştirme sürecinde kilit bir görevdi. Bunu başarmak için, Ventus Prime³, yüksek kavramalı lastik sırtı kauçuk karışımı ile daha iyi bir polimer ve dolgu dağılımı sunan yeni bir karışım teknolojisi kullandı. Bu, hem ıslak zeminde frenleme performansını hem de yuvarlanma direncini geliştirdi. Lastik ve yol arasındaki etkili zemin temas alanı özel olarak tasarlanmış asimetrik bir lastik sırtı kullanılarak artırıldı. Hem radyal hem de yanal yönlerde sağlam bir lastik sırtının yanı sıra, dış ve iç omuz alanlarındaki farklı sertlik seviyeleri ile, Ventus Prime³ ayrıcalıklı bir kuru zemin performansı sunar. Mükemmel kuru zeminde frenleme performansı, tüm lastik sırtı yüzeyi boyunca yer alan yivli diş bloğu kenarları ile birlikte frenleme sırasında lastiğin zemin temas alanını yüzeyini genişleterek elde edildi.

Yeni geliştirilmiş Ventus Prime³’ün lastik sırtı kauçuk karışımındaki yüksek bir moleküler ağırlığa sahip işlevsel polimerler aşınma direncini artırıyor. Lastik oldukça hafif ve özellikle güçlendirilmiş olan karkası ve ek yeri olmayan geniş çelik kuşak katmanı ve dayanıklı topuk dolgusuna sahip. Yol tutuşunu geliştirmenin yanı sıra, yüksek hızlarda bile kusursuz direksiyon desteğini ve kontrolü garanti eder. Geliştirilmiş diş bloğu tasarımı ve optimize edilmiş yanal tasarım ile birlikte hava direnci için geliştirilmiş lastik yanağı sayesinde, Hankook’un geliştirme mühendisleri lastiklerin gürültü seviyesini daha da azaltmayı başararak lastiğin konfor özelliklerini bir üst noktaya taşıyor.

Hankook Ventus Prime³ 65 ila 40 serileri için 195 ila 245 arasında değişen lastik sırtı genişlikleri ile 90’dan fazla ebatta, kompakt otomobillerden lüks limuzinlere kadar oldukça geniş bir yelpaze için H ila W (210 - 270 km/sa) hız sembolleriyle kullanıcılara sunulmuştur.

 

 

1) Hankook Ventus Prime³’ün Alman otomotiv medyasındaki test sonuçları:

 

Dergi:

Test Edilmiş Ebat:

Test Sonucu:

Baskı:

Auto Bild

205/55 R 16 91 V

"örnek niteliğinde/testteki en iyi"

12/2016

Auto Zeitung

215/55 R 17 94 W

"şiddetle tavsiye edilen"

06/2017

Auto Bild

225/50 R 17 98 W

"örnek niteliğinde"

11/2017

ADAC Motorwelt

205/55 R 16 91 V

“iyi”

03/2018

Auto Bild

195/65 R 15 91 V

"örnek niteliğinde/testteki en iyi"

10/2018

 

2) 51 Ön testli lastik desenleri (ıslak/kuru zeminde frenleme), 20 en iyi frenleme performansına sahip desen (birlikte) ana testte devam etti.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook bağımsız testlerde kendini kanıtlamaya devam ediyor: Auto Bild 2018 yaz lastiği testinde 1. sırada

File size: 4 MB

Hankook bağımsız testlerde kendini kanıtlamaya devam ediyor: Auto Bild 2018 yaz lastiği testinde 1. sırada

File size: 327 KB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol