Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

Frankfurt'taki IAA 2017'de premium lastik üreticisi Hankook, geleceğin mobilitesine yenilikçi bir bakış sunan konsept lastiklerini sergiledi. Beş yenilikçi konsept lastik Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac ve Autobine, Cincinnati Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlandı.
Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

Neu-Isenburg, Almanya, 28 Eylül 2017 ‒ Lastik üreticisi Hankook, Frankfurt'taki IAA 2017'de yenilikçi konsept lastiklerini sergiledi. Konsept lastiklerinin beşi de Hankook'un, geleceğin sürüşünü yeniden şekillendiren yenilikçi teknolojiler üretme konusundaki tasarım felsefesini yansıtıyor. Lastikler, geleceğin mobilitesini mümkün kılacak yenilikçi lastik teknolojilerini tasarlamak istediği "Connect to the Connected World" (Yeni Dünyaya Bağlan) mottosu altında geliştirildi. Araç paylaşma, otonom sürüş ve ağa bağlı araçlar gibi mobilite konseptleri de buna dahil.

Hankook, dünya çapında lider tasarım üniversiteleri için destek programı - "Design Innovation 2016" projesi çerçevesinde, Cincinnati Üniversitesi’yle beş yenilikçi konsept lastiği geliştirmek için işbirliğine girdi. Bunun sonucunda, manyetik alan genişlemeleri temeline dayanan hareketli bir araç olan "Magfloat", merdiven çıkabilen "Flexup", ayrıca esnek süspansiyon yapılı iki tekerli araç "iPlay" doğdu. "Shiftrac" mükemmel viraj alma performansı sunarken, "Autobine"da lastikler yolcu sayısına göre otomatik olarak genişleyip, daralabiliyor.

Hankook Lastikleri CEO’su Seung Hwa Suh konsept lastikler ile ilgili olarak; "IAA, tüm otomobil endüstrisinin bir araya geldiği ender fuarlardan biri olduğundan, Hankook’un yenilikçi konsept lastiklerinin sunumu içinsyonu için en ideal yerdi” diyor ve ekliyor: "Yenilikçi konsept lastiklerimizi IAA'da ilk kez sunduğumuz için mutluyuz.”.

Hankook'un konsept lastikleri, şimdiye kadar birçok kez dikkat çekici tasarımları sayesinde ile tanınmış global tasarım ödüllerine layık görüldü. 2015 ve 2016'da konsept lastikleri Boostrac, HyBlade ve Alpike Red Dot Luminary, iF Gold ve IDEA Awards tarafından ödüllendirildi. Flexup (Bronz) ve Shiftrac (Finalist) ise 2017 IDEA Awards'a layık görüldü.

Frankfurt'ta bu yılki IAA'nın ziyaretçileri, Hankook'un yenilikçi lastikleri Flexup, Shiftrac ve Autobine'i Salon 8 Stand C26'da hareket halinde görme imkanına sahip oldular.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

Wheels and tyres with their own power source that attach and detach according to the weight of the vehicle. It is an autonomous bus concept (Driverless Public Transportation) that has an applied Self-Contained Drone concept.

File size: 1 MB

Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

A single user mobility board which uses magnetic field extension and rotation principle. By improving accessibility and portability, it can move freely on pavements and can be used indoors.

File size: 1 MB

Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

Futuristic single user mobility which can freely move within complicated cities and access stairs and speed bumps through a principle of divided treads that expand and contract.

File size: 2 MB

Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

The two wheel with flexible suspension structure allows a minimized volume size during standby mode and maximized cornering performance. It is a single user mobility that can move freely through the city with high accessibility, similar to Flexup.

File size: 1 MB

Hankook Lastikleri gelecek odaklı konsept lastiklerini tanıttı

The divided treads, with the skating principle provides maximum cornering performance. They are tyre concepts for special vehicles such as police cars in mega cities that are becoming increasingly sophisticated and dense

File size: 315 KB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol