Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook, premium SUV'ler için ürün portföyünü genişletiyor

Lastik üreticisi Hankook, SUV segmenti için ürün portföyünü daha da genişletiyor. Yüksek seviye konfor ve güvenliğin yanında, şirketin sürekli gelişen sportif arazi aracı grubu için özel tasarlanan amiral gemi lastiği Ventus S1 evo² SUV, olağanüstü rekabetçi düşük yuvarlanma direncine de sahiptir. Lastik ayrıca, son olarak Daimler AG tarafından orijinal ekipman olarak seçilmiştir. Bu lastiklerin üretimi ise Hankook'un Macaristan’daki yüksek teknoloji tesisinde gerçekleşiyor.
Hankook, premium SUV'ler için ürün portföyünü genişletiyor

Neu-Isenburg, Almanya, 03/04/2017 – Premium lastik üreticisi Hankook, yüksek teknoloji lastiği Ventus S1 evo² SUV serisini genişleterek, premium performans aracı segmenti için lastik portföyünü daha da büyütüyor. Lastikler premium otomobiller için hassas yol tutuş, hem kuru hem ıslak koşulda üstün fren performansı, yüksek yön kararlılığı ve düşük yuvarlanma gürültüsü gibi tipik güvenlik ve konfor sağlayan özelliklerin yanı sıra Hankook mühendisleri tarafından geliştirilmiş düşük yuvarlanma direncine de sahiptir. Bunlar, hem optimize ıslak zeminde kavrama gücü sağlayan hem de lastiğin çevre uyumluluğunu geliştiren son teknoloji yüksek kavramalı stiren-polimer-silika kauçuk karışımı uygulanarak elde edilmiştir.

Şirket, popüler Mercedes-Benz GLC ve GLC Coupé için de birçok ödüle sahip Ventus serisinden özel yüksek performanslı ve oldukça düşük yuvarlanma dirençli SUV versiyonları sunuyor. Stuttgart merkezli premium otomobil üreticisinin yeni nesil orta boy SUV'leri, fabrikada Hankook Ventus S1 evo² SUV ile donatılıyor. Hankook, Mercedes-Benz GLC'ye 235/65R17 V MO veya 235/60R18 V MO ebatında tedarik sağlıyor. Özellikle 18 inç MO versiyonu test aşamasında üstün düşük yuvarlanma direnci seviyesiyle kendini öne çıkardı ve böylece Daimler AG tarafından CO2 emisyonuyla ilgili Avrupa Birliği pazarları için orijinal ekipman lastiği olarak tercih edildi. Ek olarak sportif Mercedes-Benz GLC Coupé dinamik sürüş özelliklerine uygun olarak 235/55R19 Y MO (ön) ve 255/50R19 Y MO (arka) ebatlarında Ventus S1 evo² SUV lastikler ile donatıldı.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Ho-Youl Pae “Lastiğin üstün performansı, ticari araçlar, binek otomobiller ve popüler SUV segmenti olmak üzere tüm premium otomobil segmentlerinde piyasaya Hankook'un en son teknoloji ve en üst seviye kalitesini sağlayabilme potansiyelinizi kanıtlıyor,” diyor ve ekliyor: “Özellikle Mercedes-Benz GLC ve GLC Coupé için modeller dahil olmak üzere Daimler AG için orijinal ekipman lastiklerin Almanya merkezli Ar-Ge merkezimiz işbirliğiyle geliştiriliyor olmasından ve tamamen kendi gelişmiş Avrupa üretim tesisimizde üretilmesinden dolayı gurur duyuyoruz.”

Çoklu lastik sırtı yarı çapı ve çift katlı rayon tekerlek iskeleti ile Hankook Ventus S1 evo² SUV'nin sofistike teknolojisi tüm koşullar altında maksimum lastik sırtı teması sağlayarak SUV arazi özelliklerine oldukça uyumludur. Lastiğin DTM'den esinlenilmiş 3 katmanlı blok tasarımı, özel dış blokların merdiven düzeniyle birlikte, aşınma ilerledikçe eşit kavramalı temas alanı sağlar ve böylece tüm lastik ömrü boyunca muntazam çekiş gücü performansı elde edilir.

Düşük sıcaklıklarda daha uzun karıştırma süreleriyle, lastik sırtı bileşimi için karbon siyahı ile kauçuk moleküller arasında birleşme oranında önemli bir artış ve hedeflenen bağlantı elde edilmiştir. Sonuç olarak sürüş esnasında daha az ısı üretimi olmaktadır, bunun da sürüş dinamiklerine ve özellikle yuvarlanma direnci ve aşınmayı önlemeye olumlu etkisi vardır. Dahası, yeni geliştirilen stiren polimer, ıslak zeminde üstün frenleme ve çekiş gücü performansı için lastiğin kavrama gücünü önemli derecede artırmaktadır.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, premium SUV'ler için ürün portföyünü genişletiyor

Premium tyre maker Hankook will provide specific high-performance yet very low rolling resistance SUV versions from its Ventus line also for the popular Mercedes-Benz GLC and GLC Coupé.

File size: 2 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol