Basın bülteni

  • Kamyon / otobüs

Hankook’un Uzun Yol Taşımacılığına Özel Yüksek Verimli Yeni Lastik Serisi: e-cube Blue

Hankook, yüksek verimli ve yakıt tasarruflu e-cube Blue treyler lastiği serisini özel olarak ön ve çeker aks kullanımına yönelik geliştirdi.. Lastik üreticisi, tüm aks pozisyonlarında yuvarlanma direncinde A sınıfı işaretine sahip olan ve uzun yol taşımacılığında mükemmel sonuç veren lastiğini ilk defa 66. IAA Ticari Araç Fuarı’nda sunuyor. Yeni lastik serisi, özellikle uzun yol taşımacılığında sistematik çözüm sunması ve yüksek yakıt verimliliğiyle dikkat çekiyor.
Hankook’un Uzun Yol Taşımacılığına Özel Yüksek Verimli Yeni Lastik Serisi: e-cube Blue

Neu-Isenburg/Hanover, Almanya, 21 Eylül 2016 – Premium lastik üreticisi Hankook, 66. IAA Ticari Araç Fuarı’nda uzun yol taşımacılığı için geliştirdiği adını taşıyan yüksek yakıt tasarruflu kamyon lastiği serisi e-cube Blue’yu sunuyor. Hâlihazırda mevcut olan treyler lastiği e-cube Blue TL20’nin, yeni ön (e-cube Blue AL20) ve çeker aks (e-cube Blue DL20) lastik desenlerine eklenmesiyle, Hankook uzun yol taşımacılığı için tüm aks pozisyonlarında yuvarlanma direncinde A sınıfı işaretine sahip olan toplam bir çözüm sunuyor. Yeni e-cube Blue serisi, filo müşterilerine %8 daha fazla yakıt verimliliği ve bununla birlikte önceki ürünlere kıyasla %17 oranında daha fazla kilometre performansı ve %55 oranına kadar daha fazla dayanıklılık ve düzensiz aşınma direnci sunuyor.

Her bir aks pozisyonu için özel olarak tasarlanan lastik sırtı aynı zamanda, frenleme performansı ve çekiş gücü gibi dinamik özellikleri etkilemeden, yakıt tüketiminin azaltılmasına ve kilometre performansının artırılmasına da yardımcı oluyor.

e-cube Blue AL20 ön aks lastiklerinin her iki orta kuşak lastik sırtı bloğu birbirine kenetli tasarımlarıyla birbirlerini destekliyor, bu da lastik sırtı bloğu dayanıklılığını arttırırken yuvarlanma direncinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Kademeli ana lastik sırtı kanal tasarımı, her bir lastik sırtı bloğu için ekstra destek sağlıyor. Dahası bunlar, mükemmel sürüş dengesi ve iyi bir direksiyon tepkisi sunuyor. Omuz kuşağı alanında geniş ölçüde kapalı olan lastik sırtı tasarımı, özellikle düzensiz aşınmanın önüne geçiyor.

e-cube Blue DL20 çeker aks lastiklerinin lastik sırt görünümü, büyük orta kuşağın merkezi olan 4 bloklu tasarımıyla göze çarpıyor. Bağımsız lastik sırt bloklarının denge düzenlemesi, her iki yanda da birbirine geçmeyi güvenceye alır ve çok iyi bir çekiş performansı için karşılıklı destek oluştururken aynı zamanda yuvarlanma direncini de azaltır. Ayrıca, yatay olarak düzenlenmiş yarı derin ekstra kılcal kanallar açık omuz bloğu alanındaki bağ çubuklarıyla birlikte çekişin daha ileri düzeyde desteklenmesini sağlar.

Dahası, e-cube Blue TL20 treyler lastiklerinin ekstra geniş yapısı, son derece yüksek bir sürüş dengesini destekler ve aşınma direncini optimize eder. Orta kuşak alanına eklenmiş çoklu kılcal kanallar, lastik sırt kuşağı dengesini etkilemeden düzensiz aşınmayı önler. Kapalı dört kanallı lastik sırt tasarımı, mükemmel bir yanal denge ve aynı zamanda son derece düşük bir yuvarlanma sesini garanti eder.

Üç e-cube Blue ürününde de ortak olan özellik, yüksek yakıt verimliliğini sağlamak için yüksek derecede yapılandırılmış karbon karası moleküllerine sahip yeni geliştirilen lastik sırtı kauçuk karışımıdır. Ayrıca, tüm e-cube Blue lastik serisi, Hankook'un yenilikçi karışım teknolojisi sistemini kullanır. Bu sayede karışım içinde karbon karası ve kauçuk moleküllerinin eşit biçimde dağılır. Böylece, düşük sıcaklıklarda daha uzun karıştırma süreleriyle birlikte, karbon karası ve kauçuk molekülleri arasındaki bağlanma oranını artar. Sonuç olarak e-cube lastikleri sürüş sırasında daha az ısı üretir. Patentli Hankook Sertlik Kontrolü Kontur Teorisi (SCCT) tasarım teknolojisi, lastiğin içinde basıncın eşit biçimde dağılmasını sağlar ve böylece daha fazla denge sunar. Bu durum dayanıklı bir karkas yapısı sunarken, üstün kaplanabilirlik özelliği ve verimlilik sağlar.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook’un Uzun Yol Taşımacılığına Özel Yüksek Verimli Yeni Lastik Serisi: e-cube Blue

Hankook e-cube Blue AL20, DL20 and TL20

File size: 3 MB

Hankook’un Uzun Yol Taşımacılığına Özel Yüksek Verimli Yeni Lastik Serisi: e-cube Blue

Hankook e-cube Blue AL20

File size: 10 MB

Hankook’un Uzun Yol Taşımacılığına Özel Yüksek Verimli Yeni Lastik Serisi: e-cube Blue

Hankook e-cube Blue TL20

File size: 11 MB

Hankook’un Uzun Yol Taşımacılığına Özel Yüksek Verimli Yeni Lastik Serisi: e-cube Blue

Hankook e-cube Blue DL20

File size: 10 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol