Pressmeddelande

  • Lastbil / buss

Året 2019 med lastbils- och bussdäck från Hankook

Däcktillverkaren Hankook deltar även 2019 på ett stort antal mässor och arrangemang inom lastbil och buss. Företaget presenterar i år sitt produktprogram bl.a. på Truck Grand Prix på Nürburgring, Commercial Vehicle Show i Birmingham, italienska Autopromotec i Bologna, och i München under Transport Logistic. Totalt planerar företaget att närvara vid mer än 15 olika europeiska mässor och arrangemang.
Året 2019 med lastbils- och bussdäck från Hankook

Neu-Isenburg, Tyskland, 26 mars 2019 – Hankook, däcktillverkare i premiumsegmentet, presenterar även i år idealiska däcklösningar inom lastbil och buss för ett stort och varierande spektrum av utmaningar i branschen. De första mönstren för dragbilar och släp visades redan i början av året på österrikiska AutoZum i Salzburg och på den italienska mässan Transpotec i Verona i slutet av februari. Senare i vår kommer Commercial Vehicle Show i National Exhibition Centre (NEC) i Birmingham, där Hankook ställer ut i hall 5, monter 5B50, mellan 30 april – 2 maj. En annan viktig händelse är Autopromotec i Bologna, 22 - 26 maj, hall 20, monter A70. Hankook är med i sommar nu för femte gången på ADAC Truck Grand Prix på Nürburgring, 19 - 21 juli. Produkthöjdpunkter på dessa mässor och arrangemang är bl.a. mönster för blandad körning on- och offroad, som kompletterar den befintliga däckserien Smart Work för byggarbetsplatser. Härtill kommer den första bussdäcklösningen Smart City AU04+ i dimension 315/60 R 22.5, som monteras bl.a. i elektroniska stadsbussar.

“Vi har fortsatt att bygga ut produktprogrammet för buss och lastbil, och vi är glada över att kunna visa upp det allra senaste för våra kunder och besökare i mässmontrarna även i år. Hankook satsar återigen på en stark närvaro vid ett stort antal arrangemang för de europeiska marknaderna. Jag ser fram emot att få träffa våra fordonsparkkunder och partners även personligen under dessa viktiga dagar under 2019“, säger Guy Heywood, Hankooks marknadsförings- och strategichef för lastbils- och bussdäck i Europa.

Andra europeiska mässtillfällen är ungerska Bus Expo i Budapest i maj, Transport Logistic i München, 4 – 7 juni och franska Solutrans-mässan i Lyon, 19 – 23 november.


Preliminära mässdatum

Commercial Vehicle Show i Birmingham, UK: 30 april – 2 maj 2019
Bus Expo i Budapest, Ungern: 8 maj 2019
Autopromotec i Bologna, Italien: 22 – 26 maj 2019
Transport Logistic i München, Tyskland: 4 – 7 juni 2019
Truck Grand Prix på Nürburgring, Tyskland: 19 – 21 juli 2019
Solutrans i Lyon, Frankrike: 19 – 23 november 2019

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Året 2019 med lastbils- och bussdäck från Hankook

IAA Commercial Vehicles 2018, Hankook Tire booth

File size: 3 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook