Pressmeddelande

  • Lastbil / buss

Hankook stärker lastbilssegmentet och visar upp sig som global aktör på 2018 års IAA för nyttofordon

Hankook presenterar nu för femte gången sitt framgångsrika nyttofordonssegment vid årets IAA i Hannover, Tyskland, världens främsta lastbilsutställning. Som en av de ledande tillverkarna av lastbilsdäck och med internationella samarbeten avseende originalutrustning med MAN, Mercedes-Benz Trucks, Scania och Schmitz-Cargobull, visar Hankook upp en ny serie för gatu- och terrängdäck. Hankook presenterar också en utökning av sitt bussdäcksprogram.
Hankook stärker lastbilssegmentet och visar upp sig som global aktör på 2018 års IAA för nyttofordon

Neu-Isenburg/Tyskland, 29 maj 2018 – Efter en lysande insats vid Commercial Vehicles Show i Birmingham, och med stora förväntningar på den stundande mässan Tire Cologne för lastbil och buss, har däcktillverkaren Hankook redan fått upp tempot för årets 67:e IAA för nyttofordon, som hålls 20-27 september i Hannover, Tyskland.

Företaget följer IAA:s motto “Driving tomorrow”, och svarar upp mot aktuella behov på marknaden av innovationer inom bussegmentet. Dessutom kommer Hankook att för första gången presentera ett gediget program med milda gatu- och terrängdäck för styr-, driv- och släpaxlar på en utställningsyta om drygt 200 m2. I år är det femte gången som Hankook deltar vid den största och viktigaste lastbilsmässan med internationell bäring, och man kommer att informera om ytterligare tillväxt inom ramen för originalutrustningsverksamheten. Andra märkesrelaterade aktiviteter kommer att genomföras på ett separat utomhusområde.

“I mer än tio års tid har nyttofordonssegmentet varit mycket viktigt för Hankooks verksamhet, i synnerhet på den europeiska kontinenten," sade Tony Lee, Hankook Tire Europe Vice President for Marketing & Sales. "Vi växer i vår OE-verksamhet, i våra samarbeten med fordonsflottor samt våra produktserier. För en tid sedan anpassade vi hela produktionen och leveranskedjan inom lastbils- och bussdäck, och på så sätt har vi förberett oss strategiskt för framtiden. Vi påverkas alltså inte av de antidumpningstullar som initierades nyligen av EU-kommissionen. Vi ser fram emot en lovande utställning tillsammans med våra kunder från hela världen.”

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook stärker lastbilssegmentet och visar upp sig som global aktör på 2018 års IAA för nyttofordon

File size: 4 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook