Pressmeddelande

  • Företag

Hankook bjuder in Real Madrid för att träna unga talanger

Som en del av Hankooks Corporate Social Responsibility program bjöds Real Madrids märkesambassadör Álvaro Arbeloa – som både är VM- och EM-mästare, till Ungern där Hankook har sin europeiska bas för regional däckproduktion. Detta för att träffa entusiastiska lokala fotbollstalanger och tillsammans med tre tränare för det spanska laget träffade den legendariska fotbollsspelaren 50 barn. De unga spelarna fick utöver en unik upplevelse även en insikt i den professionalism som har gjort Real Madrid så känt och beundrat över hela världen.
Hankook bjuder in Real Madrid för att träna unga talanger

Neu-Isenburg, Tyskland, 30 september 2018 – Sportsponsorskap passar perfekt med premiumdäcktillverkaren Hankooks CSR-aktiviteter. Företaget har varit aktivt involverat i flera olika initiativ för att forma unga och barns utveckling. Hankook och Real Madrid bildade ett globalt partnerskap 2016. Den nytänkande däcktillverkaren och det välkända fotbollslaget delar en djup övertygelse om att vinnande innovation, utveckling och den passion som driver dem har en fantastisk påverkan på framtiden. Hankook vill dela denna passion med yngre generationer genom att stödja speciella evenemang som fokuserar på barns utveckling.

Denna gång, tillsammans med Budapests ungdomsidrottsförening, bad Hankook tränare för det ledande spanska fotbollslaget att hålla en träningssession för 50 stycken entusiastiska och begåvade unga fotbollsspelare. Real Madrids märkesambassadör Álvaro Arbeola representerade personligen den världskända fotbollsklubben den 15 september och tre tränare höll i en träning för de ivriga ungerska fotbollsspelarna på den ungerska fotbollsorganisationens träningscenter i Telki, Ungern.

Tack vare Hankooks samarbete med Real Madrid är det här det andra året som barn har fått en unik upplevelse. På ett liknande evenemang i fjol höll tränare från stjärnlaget en träning för barn från SOS Barnbyar, en organisation som fokuserar på att stödja barn som inte har föräldrar som tar hand om dem. I år fick unga sporttalanger chansen att träna med världens bästa fotbollsproffs. Den tre timmar långa fotbollsträningen gav de entusiastiska unga atleterna en inspirerande upplevelse och deras dröm gick i uppfyllelse när de tog på sig tröjorna med deras idolers klubbnamn.

”Jag är jätteglad över att se de unga atleterna på fältet. Sådana här evenemang spelar en viktig roll för Hankooks europeiska och globala strategi för företagets samhälleliga ansvar. Vi anser att Hankook har blivit ett ledande globalt företag genom hårt arbete, expertis och hängivenhet när det gäller tillverkning av däck. Vi vill föra dessa värderingar vidare till yngre generationer. Vårt partnerskap med Real Madrid, ett team experter med riktigt bra rykte inom sitt område, representerar denna avsikt. Vi båda anser att det är vår plikt att göra vårt bästa för utvecklingen av lokala samhällen och unga talanger i Europa”, sa Han-Jun Kim, COO för Hankook Tire Europe.

Utöver hälsofördelarna med en aktiv livsstil kräver gruppsporter även engagemang, beslutsamhet och samarbete – grundvärderingar som Hankook anser vara avgörande för samhällets välmående. Därför stödjer företaget sportevenemang i ett försök att få barn att bli mer engagerade inom sport.

”Utveckling och ansvar är viktiga värderingar för både Real Madrid och Hankook, och det sträcker sig mycket längre än fältet eller däcktillverkning. Vårt samarbete visar vad man kan uppnå när två suveräna team med rätt avsikter samarbetar. Jag vill tacka Hankook Tire som partner och som vän, inte bara från mig utan från hela laget, för den här fantastiska chansen att bidra till barns utveckling, vår framtida generation”, sa Real Madrids märkesambassadör Álvaro Arbeola på evenemanget.

”Att träna med världens främsta fotbollsproffs kommer inspirera unga talanger att göra sitt bästa i framtiden. Det har varit ett nöje för Hankook att skapa sådana möjligheter genom att stödja dessa speciella evenemang – en vinst för oss alla”, sa Attila Juhos, försäljningschef, Hankook Tire Budapest.

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook bjuder in Real Madrid för att träna unga talanger

Real Madrid’s brand ambassador, Álvaro Arbeola personally represented the world-renowned soccer club.

File size: 7 MB

Hankook bjuder in Real Madrid för att träna unga talanger

In partnership with the Budapest Youth Sports Association, Hankook invited coaches of the leading Spanish football team to hold a training session for 50 young footballers.

File size: 10 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook