Pressmeddelandet

  • Företag
  • Lastbil / buss

Ny marknadsföringschef för lastbils- och bussdäck vid Hankook Tire Europe

Hankook Tire Europe har anställt en ny marknadsförings- och strategichef, Guy Heywood, till den europeiska lastbils- och bussdäckssektionen (TBR). Guy Heywood, född i Storbritannien, har 20 års branscherfarenhet från ledande befattningar i däckindustrin och arbetade senast som Commercial Director hos en tillverkare inom Truck, Bus and Services i Nordeuropa för Storbritannien och Irland. Heywood efterträder Seok-Yun Kim, som flyttar till Jeddah, Saudi-Arabien som VD för Hankook-kontoret.

Neu-Isenburg, Tyskland, 15 januari 2019 – Det europeiska marknadsföringsteamet för lastbils- och bussdäck (TBR) hos Hankook, däcktillverkare i premiumsegmentet, leds nu av Guy Heywood. Han tar med sig en gedigen internationell erfarenhet inom marknadsföring och försäljning på ledande befattningar i däckindustrin. I sin nya roll som chef för TBR marknadsföring och strategi kommer han att arbeta med vidareutveckling och strategiska marknadsföringsinsatser på området lastbils- och bussdäck i Europa.

“Vi hälsar Guy hjärtligt välkommen som ny marknadsföringschef för TBR och Services“, säger Tony Lee, Vice President Marketing & försäljning vid Hankook Tire Europe. “Vi har gjort ett utmärkt val till befattningen i och med honom; han tar med sig sin omfattande branschkännedom och mångåriga erfarenhet, och kan bidra till att stärka och expandera Hankooks varumärke ytterligare i detta segment.“

Det är företagets uttalade mål att kontinuerligt utöka premiumstatusen för TBR de nästkommande åren. Den nya strategiska marknadsföringsinriktningen skall styras och kommuniceras via dagens 13 Hankook-dotterbolag över hela Europa.

“Tillsammans med mina medarbetare vill jag använda mina erfarenheter till att driva på utvecklingen av märket Hankook inom lastbils- och bussdäck som premiumtillverkare. Jag ser fram emot spännande arbetsuppgifter och jag är övertygad om att vi kommer att klara av utmaningarna på bästa sätt“, säger Guy Heywood.

Hankook tillverkar innovativa och testvinnande radialdäck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar och bilsport (bana/rally).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bl.a. i den ultramoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande. Idag tillverkar de drygt 3 000 anställda upp till 19 miljoner däck om året till personbilar, SUV:ar och lätta lastbilar.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. I Europa har Hankook ett antal filialer: Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina och Ungern. Hankooks däck säljs direkt via regionala distributörer till ytterligare europeiska länder. Idag har företaget ca 21 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 180 länder. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 30% av den globala omsättningen hänför sig till Europa och OSS. Sedan 2016 är Hankook Tire representerat i ansedda Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Kontakter

Felix Kinzer

Fon: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzerthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Nedladdningar

Guy Heywood, Marketing Director Truck & Bus tyres

File size: 3 MB