Pressmeddelande

  • Företag

Han-Jun Kim utsedd till ny President och COO vid Hankook i Europa

Mr Han-Jun Kim erhåller befattningen Chief Operation Officer för Europa och OSS-länderna från och med början av 2018. Kim efterträder mr Ho-Youl Pae, som har uträttat ett viktigt arbete i stärkandet av varumärket Hankook i Europa. Pae har innehaft denna tjänst sedan 2014 och kommer nu att arbeta vid företagets globala huvudkontor.
Han-Jun Kim utsedd till ny President och COO vid Hankook i Europa

Neu-Isenburg, Tyskland, 2 januari 2018 – Hankook, däcktillverkare i premiumsegmentet, har utsett mr Han-Jun Kim (52) till Chief Operation Officer för Europa och OSS-marknaderna samt till chef för det europeiska huvudkontoret per 1 januari 2018. Kim började arbeta i företaget 2011 och hade senast befattningen Senior Vice President of Corporate Management vid Hankook Tires globala huvudkontor i Seoul, Korea. Han har mångårig erfarenhet av internationell affärsledning hos välkända företag och en stark bakgrund i fordonssektorn, där han har haft olika chefspositioner vid den tysklandsbaserade koncernen MAN Truck & Bus i nästan nio år, innan han kom till Hankook.

Han-Jun Kim efterträder Ho-Youl Pae (60), som med de senaste fyra årens arbetsinsatser väsentligt har stärkt Hankook-märket i Europa, bl.a. genom den tredje utbyggnadsfasen vid den toppmoderna däckfabriken i Ungern och öppnandet av företagets egna testanläggning för vinterdäck i finska Lappland. Vid årsskiftet kommer Pae att få nya ansvarsområden vid Hankook Tires globala huvudkontor i Sydkorea.

"Hankook har utvecklats starkt i den här regionen, i synnerhet under de senaste tio åren, och man har valt ett holistiskt synsätt vad gäller däckutveckling och -produktion i Europa. Idag förlitar sig ledande europeiska fordonsmärken på kvaliteten och prestandan hos våra produkter till sin originalutrustning”, sade Han-Jun Kim. "Utmaningen de närmaste åren blir att ytterligare stärka varumärkesmedvetenheten, närvaron och imagen i Europa så att vi kan uppnå målet, att etablera Hankook globalt som ett premiummärke, och att placera företaget bland de främsta däckföretagen på medellång sikt. Vi arbetar fortlöpande med att informera alla fordonsförare om våra innovativa, högpresterande produkter i hela vår region”, fortsatte Kim.

CV, mr Han-Jun Kim (52):

Examina: MA i Business Administration samt tyska och litteratur,

Yonsei-universitetet, Korea

1991-1999: Hyosung Corporation

2000-2001: Controlling, Bayer Korea

2002-2004: CFO, MAN Truck & Bus East Asia

2005-2006: Representative Director Korea, MAN Truck & Bus East Asia

2007-2010: Head Director East Asia Center, MAN Truck & Bus East Asia

2011-2015: Vice President Corporate Management Department, Hankook Tire Co., Ltd

2016-2017: Senior Vice President Corporate Management Department, Hankook Tire Co., Ltd

2018 ~ President och COO, Hankook Tire Europe

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Han-Jun Kim utsedd till ny President och COO vid Hankook i Europa

Han-Jun Kim, President of Hankook Tire Europe

File size: 3 MB

Han-Jun Kim utsedd till ny President och COO vid Hankook i Europa

Han-Jun Kim, President of Hankook Tire Europe

File size: 4 MB

Han-Jun Kim utsedd till ny President och COO vid Hankook i Europa

Han-Jun Kim, President of Hankook Tire Europe

File size: 3 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook