Pressmeddelande

  • Motorsport

Hankook är exklusiv däckpartner för den nya racingserien DTM Trophy

Slutet av motorsportåret 2019 är nära och Hankook har ingått ännu ett samarbete med en ny lovande racingserie. Från och med år 2020 kommer premiumdäcktillverkaren att tillhandahålla de unika Ventus Race-däcken till den nya serien DTM Trophy samt support på plats. Hankook har tecknat ett fyraårigt avtal med DTM:s paraplyorganisation ITR, som kommer att marknadsföra den nya GT-serien. Det nya racingformatet kommer att äga rum under supportprogrammet vid sju av DTM-rundorna, den tveklöst populäraste internationella sportbilsserien, som Hankook har sponsrat som exklusiv däcktillverkare sedan 2011.
Hankook är exklusiv däckpartner för den nya racingserien DTM Trophy

Neu-Isenburg/Tyskland, 3 december 2019 – DTM Trophy har premiär den 24 till 26 april nästa år, då den kommer att hållas samtidigt som DTM i Zolder, Belgien. Den sista rundan kommer äga rum i Hockenheim den 2 till 4 oktober. Den nya racingserien är öppen för både proffs, amatörer och juniorer. Alla produktionsbaserade GT-bilar med bakhjulsdrift i FIA-grupperna E2-SH och E2-SC, som alla tillverkare involverade i motorsport har tillgängliga, är tillåtna. Hankook kommer att förse lagen med det populära Ventus Race-däcket och kommer även att tillhandahålla nödvändig expertis i form av tekniker och mekaniker som kommer att delta under alla racing-helgerna.

Manfred Sandbichler, chef för europeisk motorsport hos Hankook: ”För oss, som långvarig DTM-partner, var det ett logiskt steg att fortsätta det lyckade samarbetet med DTM Trophy. Som däckpartner för GT-serier runt om i världen så har vi den expertis som krävs för det här formatet. Vi har också en lång erfarenhet av junior-serier och kan ge bästa möjliga stöd åt teamen och förarna i DTM Trophy. Vi ser fram emot spännande nya utmaningar under DTM-helgerna, när fans kan vänta sig ännu mer spektakulär motorsport.”

Precis som för DTM kommer DTM Trophy att inkludera två träningssessioner utan kostnad under fredagen. Både lördagen och söndagen kommer att inbegripa en 20 minuters kvalificeringsomgång och ett 30 minuters race. De tre bästa poängställningarna i slutet av säsongen kommer att belönas med en tilltalande prissumma. Vinnaren får 75 000 euro, tvåan tar hem 50 000 euro och föraren på tredje plats får en check på 25 000 euro. DTM Trophy erbjuder inte bara förare upp till 22 års ålder en möjlighet att visa upp sina färdigheter på en internationell arena framför de stora tillverkarna och teamen, utan den snabbaste junioren får också provköra en DTM-bil efter säsongen.

ITR:s vd Achim Kostron: ”Prispotten för de tre bästa förarna och chansen att få provköra en DTM-bil för den bästa junioren är unika incitament för att delta i DTM Trophy. Vi är också väldigt glada över att få ta del av tjänsterna från vår långvariga partner Hankook under den nya support-serien. Det gör att de tävlande inte bara får den bästa utrustningen för säker och attraktiv motorsport utan också Hankooks goda service, som vi har vant oss vid på racingbanan.”

 

Bildtext från vänster till höger:

Manfred Sandbichler, chef för motorsport hos Hankook Tire Europe och Gerhard Berger, styrelseordförande för DTM:s paraplyorganisation ITR, beseglade det förlängda samarbetet på Essen Motor Show.

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook är exklusiv däckpartner för den nya racingserien DTM Trophy

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 2 MB

Hankook är exklusiv däckpartner för den nya racingserien DTM Trophy

Manfred Sandbichler, Motorsport Director at Hankook Tire Europe; Gerhard Berger, Chairman of the DTM umbrella organisation ITR.

File size: 4 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook