Pressmeddelande

  • Personbil / SUV

Hankook som originalutrustning på modeller i Audis Q8-serie

Hankook utrustar nya Audi Q8 i olika storlekar. Hankooks däckserier Ventus och Winter i*cept i SUV-versionen samt Dynapro används som originalutrustning i SUV-flaggskeppet från den högkvalitativa biltillverkaren med huvudkontor i Ingolstadt. Serierna Ventus S1 evo 3 SUV och Winter i*cept evo 2 SUV är framförallt avsedda för europeiska vägar, medan Dynapro HP 2 Plus är ämnad för den nordamerikanska marknaden.
Hankook som originalutrustning  på modeller i Audis Q8-serie

Neu-Isenburg, Tyskland, 18. September 2019 – Premiumdäcktillverkaren Hankook utrustar nya Audi Q8 med däck direkt från fabriken. Q-serien från den Ingolstadt-baserade biltillverkaren kännetecknas av progressiv design och banbrytande teknik. Audi Q8 har en grill med enkel ram i åttkantig design och bygger på den framgångsrika Audi Ur-Quattro. Den nya SUV-kupén är väldigt rymlig, lyxig och har mycket goda anslutningsmöjligheter. Det högteknologiska navigationssystemet, röststyrningen, det flexibla chassit med Hankook-däck på 20 till 22 tum och kraftfulla motorer gör Q8 till en dynamisk bil som lämpar sig särskilt för vardagskörning.

Tre Hankook-däckserier används för den här SUV-kupén med fyra dörrar: den extremt högpresterande sommar- och vinterserien Ventus S1 evo 3 SUV och Winter i*cept evo 2 SUV i dimensionerna 285/45 R21 113 Y XL respektive V XL, och Dynapro HP 2 Plus i dimensionerna 275/50 R20 113H X, 285/45 R21 113H XL och 285/40 R22 110H XL. Ytterligare dimensioner kommer att lanseras efter hand.

”Vi är väldigt nöjda över att våra produkter ännu en gång har valts ut för en ny Audi-modell”, säger Han-Jun Kim, VD för Hankook Tire Europe. ”Även om vi under lång tid har varit leverantör till Audi är det en ära att utses till leverantör av originalutrustning för flaggskeppet i Q-serien. Vi är också stolta över att få leverera hela vårt sortiment av däckmönster för Q8 till olika marknader.”

Hankooks däck ger extra stöd för smidighet vid dynamisk körning: ”Det viktigaste kravet under utvecklingsarbetet var däckdesignen. Eftersom stadsjeepar generellt sett har en tyngre fordonslast och därför får ett högre belastningsindex, i kombination med eventuellt högre hastigheter, var däckdesignen givetvis särskilt viktig. Vi fokuserade också mycket på fordonsattributen som krävs i både våta och torra förhållanden”, förklarar civilingenjören Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska forsknings- och utvecklingscenter.

Däcken i Ventus S1 evo 3-serien är utformade med förstärkt däckfot , ett speciellt nylonmaterial som sitter i sidoväggen och förstärker den.
Stommen i två lager och användning av material i aramidkomposit minskar oönskad ökning av rullningsomkretsen vid höga till mycket höga hastigheter (över 300 km/h) med upp till 60 procent jämfört med material som använts tidigare. Detta ger däcket betydligt bättre stabilitet och en längre livscykel tack vare att mindre värme alstras. På så sätt bibehålls en hög greppnivå även vid mycket breda temperaturintervall. Den sportiga dynamiska prestandan på både torra och våta vägar säkerställs genom en särskild mönstersammansättning av högkvalitativa naturliga hartser.

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook som originalutrustning  på modeller i Audis Q8-serie

The Hankook tyre lines Ventus and Winter i*cept in the SUV version as well as Dynapro are fitted as original equipment to the Audi Q8.

File size: 6 MB

Hankook som originalutrustning  på modeller i Audis Q8-serie

Hankook equips the new Audi Q8 with its tyres ex works.

File size: 4 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook