Pressmeddelande

  • Motorsport

Hankook Tire och DTM förlänger sitt samarbete till 2023

Hankook Tire fortsätter att utveckla sin position på marknaden för global motorsport och förblir exklusiv leverantör till DTM under de kommande fyra åren. Däcktillverkaren och DTM:s marknadsförare ITR har kommit överens om att i förtid förlänga samarbetsavtalet, som nu löper till och med 2023.
Hankook Tire och DTM förlänger sitt samarbete till 2023

Neu-Isenburg, Tyskland, 2 juli 2019 – Kvalitetsdäcktillverkaren Hankook Tire har förlängt sitt samarbete med DTM med ytterligare fyra år, trots att det tidigare avtalet fortfarande inte har löpt ut. Företaget har varit involverade som officiell partner och exklusiv däckleverantör till DTM, en av världens populäraste sportbilsserier, sedan 2011. Med det nya avtalet blir Hankook den däcktillverkare som har varit engagerad längst inom den internationella racingserien.

Innevarande DTM-säsong används racingbilar som bygger på produktionsmodeller från tre exklusiva biltillverkare. Audi och BMW har i år fått sällskap av lyxsportbilstillverkaren Aston Martin. Under säsongen 2019 har även nya tekniska regler introducerats i enlighet med de internationella Class 1-bestämmelserna, vilket har lett till bra mycket kraftfullare DTM-bilar. De är mer spektakulära och klarar betydligt kortare varvtider. Det är inte bara förarna och lagen som är viktiga, utan däckaspekten har också tagit allt större plats. I framtiden kommer racingdäcket Hankook Ventus, precis som under föregående år, att ta hand om det här racingelementet på de ikoniska DTM-banorna.

ITR:s styrelseledamot Gerhard Berger: ”DTM kräver den allra högsta standarden av sina partnertillverkare, både vad gäller teknik och kvalitet. Kraven på däcken har ökat avsevärt, framför allt under den här säsongen med de nya turbomotorerna på 600 hk. Hankooks tävlingsdäck uppfyller ständigt alla våra krav och har uppvisat en enorm prestandapotential. Att vi förlänger vårt redan etablerade samarbete i förtid visar hur mycket tillit och professionalitet som finns i samarbetet mellan de båda parterna.”

”Vi är glada att återigen ha valts ut som officiell, exklusiv leverantör till världens överlägset mest populära internationella sportbilsserie” säger Hyun Bum Cho, vd för Hankook Tire. ”DTM:s internationella plattform gör att vi gång på gång kan visa upp vårt erkända tekniska know-how och kan stärka vår globala närvaro på motorsportscenen.”

Achim Kostron, vd för ITR GmbH: ”Vi är glada att Hankook fortsätter att hjälpa oss i DTM:s planerade internationaliserings- och tillväxtsträvan. Att Hankook, i egenskap av globalt erkänt varumärke och originaltillverkare av exklusiva bildäck, har en så långvarig närvaro i vår racingserie visar tydligt vilken status DTM har som omtalad teknologi- och marknadsföringsplattform.”

”Nästa veckas tävling på Norisring i Nürnberg kommer att bli den 123:e DTM-tävlingen med vårt Ventus-däck,” säger Manfred Sandbichler, motorsportschef för Hankook Tire Europe. ”Det har inte förekommit ett enda däckrelaterat avbrott hittills. Det handlar inte bara om DTM:s extremt professionella miljö utan det är också ett viktigt element för att kunna leverera den mycket höga standarden hos spektakulär motorracing, där fokus ska ligga på fansen och förarna.”

Hankook har bistått motorsportevenemang på elitnivå under många år. Med den exklusiva racinglinjen Ventus har företaget etablerat sig som en av de allra främsta leverantörerna för nationella och internationella tävlingar inom rally och motorracing. Varje säsong imponerar kvalitetsdäcktillverkarens racingdäck med sin topprestanda, stora mångsidighet och maximala säkerhet i så berömda serier som DTM, 24H Series powered by Hankook, W Series, Formula Renault Eurocup, 24H Nürburgring, F3 Americas och CJ Super Race.

Detsamma gäller för juniorformaten – FIA F4 Spain, SMP Formula 4 och F4 British Championships certified by FIA – där Ventus-däckets prestanda är ett troget hjälpmedel för de unga förarna på väg mot en möjlig karriär inom motorsport.

Bildtext:

Manfred Sandbichler, motorsportschef för Hankook Tire Europe, och Achim Kostron, vd för ITR

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook Tire och DTM förlänger sitt samarbete till 2023

File size: 2 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook