Pressmeddelande

  • Lastbil / buss
  • Företag

Hankook Tire, Grupo Soledad och Transports Metropolitans de Barcelona ingår ett avtal för leveranser av bussdäck

Premiumdäcktillverkaren Hankook och dess spanska grossist Grupo Soledad har nått en överenskommelse med Spaniens största transportföretag i Katalonien – Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Hankook förser nu TMB med högkvalitativa bussdäck för stadstrafik SmartCity AU04+ till TMBs bussflotta.
Hankook Tire, Grupo Soledad och Transports Metropolitans de Barcelona ingår ett avtal för leveranser av bussdäck

Neu-Isenburg, Tyskland, 23 maj 2019 – Däcktillverkaren Hankook kommer att tillhandahålla sina däck till över 1 100 bussar från Barcelonas mest framstående företag för busstrafik i stadsmiljö – Transports Metropolitans de Barcelona. SmartCity AU04+ i dimensionen 275/70R22.5 ingår i avtalet då det klarar en högre belastning, vilket är ett av de krav som ställs på mönster framtagna för eldrivna bussar, som är tyngre än konventionella.

SmartCity AU04+, som har utformats för användning året runt, är lämpligt för alla vinterförhållanden utan begränsningar och är märkt med snöflingesymbolen (3PMSF). Mönstret lämpar sig både för både eldrivna samt konventionella fordon.

Han-Jun Kim, VD för Hankook Tire Europe, menar: ”Vi är väldigt stolta över vårt avtal med ett av Europas största företag inom stadstrafik, särskilt eftersom avtalet gäller användning av vår framtidsriktade teknik. Avtalet innebär att vårt första mönster SmartCity AU04+, lämpat för eldrivna bussar, kommer att tas i bruk i allt större skala. Vi ser fram emot att expandera vårt samarbete med åkerier i Europa, genom att alltid vara i framkant och uppdaterade på nya mobilitetstrender.”

Hankook, Grupo Soledad och TMB har beslutat utifrån ett gemensamt miljö- och ekonomiskt ansvar, att däcken efter att de har gjort sin första livscykel, kommer att användas på nytt som regummerade Hankook Alpha-Tread. Regummeringslösningen kommer att bidraga till minskade utsläpp av fossila råmaterial och koldioxid och på så sätt skydda miljön.

Dagen då avtalet slutfördes sa TMB:s VD Ramón Bacardi följande: ”Vi är mycket noga med underhållet på vår bussflotta för att säkerställa en hög kvalitet på lokaltrafiken i Barcelona. En pålitlig däckleverantör är ett måste för att nå upp till den högre servicenivå som krävs och våra tekniker och mekaniker stämmer in i att Hankook är vårt förstahandsval som kommer att maximera vår bussflottas prestanda samtidigt som det optimerar kostnad per km.

Manuel Pérez, kommersiellt ansvarig på Grupo Soledad, tillägger: ”Vi är jätteglada över nyheten att Hankook och TMB ingår ett samarbete. I likhet med oss på Grupo Soledad, investerar både Hankook och TMB i framtida mobilitetstrender, i nya material och driftanläggning. Därför understryker detta avtal vårt engagemang för hållbara transportlösningar.”

 

Bildtext:

Från vänster: Manuel Pérez, Commercial Director, Soledad Group; Ramón Barcardí, Director of Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) och Yang Hun Kim, Managing Director, Hankook España

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook Tire, Grupo Soledad och Transports Metropolitans de Barcelona ingår ett avtal för leveranser av bussdäck

Hankook will supply its tyres for over 1,100 buses from Barcelona’s most prominent urban bus transportation company, Transports Metropolitans de Barcelona.

File size: 3 MB

Hankook Tire, Grupo Soledad och Transports Metropolitans de Barcelona ingår ett avtal för leveranser av bussdäck

Principally the size 275/70R22.5 for the Hankook city bus line SmartCity AU04+ will be incorporated.

File size: 757 KB

Hankook Tire, Grupo Soledad och Transports Metropolitans de Barcelona ingår ett avtal för leveranser av bussdäck

From left: Manuel Perez, Commercial Director of Soledad Group; Ramón Barcardí, Director of Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) and Yang Hun Kim, Managing Director of Hankook España

File size: 4 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook