Pressmeddelandet

  • Motorsport

Nionde DTM-säsongen, nytt partnerskap med ryktbara racingserier och ett nytt avancerat premiumdäck

Hankook fortsätter med gasen i botten och utökar konsekvent sin inblandning i motorsport. I början av året startade tillverkaren av premiumdäck fler partnerskap med ryktbara racingserier. Hankook har varit DTM:s exklusiva däckpartner sedan 2011 och den efterlängtade nya säsongen startar i början av maj. Baserat på teknik som testats av DTM fortsätter företaget sin framgångshistoria med avancerade passagerardäck. Med helt nya Ventus S1 evo 3 sätter Hankook en ny ribba både för prestanda och miljöegenskaper.

Neu-Isenburg/Tyskland, 30 april 2019 – Den här säsongen samarbetar Hankook även med Formula Renault Europcup. Denna prestigefyllda racingserie arrangerar tio racinghelger på ikoniska racingbanor, såsom Silverstone, Monza, Hockenheim och Monaco, för Formel 1. I detta format tävlar 24 bilar mot varandra på Ventus Race-däck. I år kommer även Hankook att förse Belcar-serien med sina premiumdäck Ventus Race för första gången. Denna ryktbara racingserie i Belgien och Nederländerna inkluderar GT-bilar och touringbilar.

Mini Challenge Italia kommer också att köra på tillverkarens premiumdäck Ventus Race i år. Serien med den legendariska minin består av sex deltävlingar i Italien, med en sista rond i Monza den 20 oktober. I enlighet med mottot ”full fart framåt för kvinnor” har Hankook även försett den nylanserade W-serien med avancerade racingdäck redan från början. Ensitsserien för kvinnliga förare består av sex ronder och startar exklusivt på DTM:s supportprogram.

”Motorsport är en viktig del av Hankooks DNA och DTM ger oss en suverän plattform för att demonstrera våra avancerade däcks prestanda och vår expertis på en internationell toppnivå,” sa Han-Jun Kim, VD för Hankook Tire Europe. ”Vi håller alltid utkik efter intressanta serier och format så att vi kan utvecklas vidare med våra premiumprodukter. Partnerskapet med den nya W-serien är särskilt intressant. Vi är glada över att vara inblandade i det banbrytande arbetet i detta format.”

Fansen väntar ivrigt på att DTM-serien ska börja, vilket traditionsenligt sker på Hockenheimring från 3 till 5 maj. För tillverkaren av premiumdäck startar den första ronden på den ikoniska banan nära Heidelberg den nionde säsongen som exklusiv däckpartner för världens populäraste internationella touringbilserie. ”Vi är väldigt glada att ha en så professionell och pålitlig däckpartner som Hankook för DTM. Hankook är ett internationellt företag och en av världens största däcktillverkare. Hankook förser teamen med moderna racingdäck som är väldigt säkra och låter förarna testa sina gränser. Det är så det ska vara i förstklassig motorsport,” sa ITR:s ordförande Gerhard Berger.

Med Aston Martin inkluderar DTM för första gången på åratal en icke-tysk tillverkare. Den brittiska sportbiltillverkaren har gott om erfarenhet av internationell motorsport och utlovar redan från början att vara en seriös rival för Audi och BMW, som har många års vana av DTM.

För Manfred Sandbichler är det långvariga och pålitliga samarbetet mellan Hankook, DTM och tillverkarna bästa möjliga grund för att bemästra de ökade kraven, som är nya för alla. ”Bilarna har förändrats avsevärt men Hankooks racingdäck har förblivit detsamma i år, så teamen med Hankook-ingenjörer och tillverkarna måste slå sig ihop och samarbeta intensivt för att se till att bilen och racingdäcken bildar en helhet. Det har fungerat perfekt tidigare, så jag är säker på att vi får ännu en suverän och framgångsrik DTM-serie trots de nya utmaningarna,” sa Sandbichler, Hankooks motorsportchef för Europa.

Hankook står inför nya utmaningar sitt nionde år med DTM. För första gången kommer DTM-bilarna att drivas av nya fyracylindriga turbomotorer med en kapacitet på två liter, som genererar 100 hästkrafter mer än V8-motorerna som användes tidigare. ”Vi har en helt ny bil med lägre downforce, en större spoiler och en ny turbomotor, som har helt andra prestandaegenskaper än drivlinan som användes tidigare i DTM. Därför har kraven på Hankooks racingdäck förändrats helt. Mer kraft innebär att vi måste tänka på hjulspinn, som kan leda till att ytan på däcken blir överhettad och sliter mer på slitbanan än tidigare. För att undvika detta måste föraren använda den oerhörda kraften hos turbomotorn, vars prestandaegenskaper är mycket skarpare än hos en sugmotor, på ett kontrollerat och avmätt sätt. Detta lägger ännu större vikt på förarens förmåga, och det är ju det fansen och åskådarna vill se. Dessutom blir Hankooks racingdäck ännu viktigare, så vi får garanterat gott om spänning och drama på säsongens första race på Hockenheimring, som är en av de mest utmanande banorna i DTM,” sa Thomas Baltes, Hankooks racingingenjör med ansvar för DTM.

Åskådarna och fansen vid racingbanorna bjuds på fascinerande motorsport, men bilister drar så klart också nytta av Hankooks inblandning i motorsport. Erfarenheten och data från åratal som däckpartner för DTM har inkorporerats i utvecklingen av det nya premiumdäcket Ventus S1 evo 3. I ett av världens största oberoende däcktest, som utförs av tyska biltidskriften Auto Bild, fick Hankooks nya avancerade premiumdäck toppoäng av de 53 märken som testades, vilket genast ledde till en plats på podiet.

Hankook tillverkar innovativa och testvinnande radialdäck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar och bilsport (bana/rally).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bl.a. i den ultramoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande. Idag tillverkar de drygt 3 000 anställda upp till 19 miljoner däck om året till personbilar, SUV:ar och lätta lastbilar.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. I Europa har Hankook ett antal filialer: Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina och Ungern. Hankooks däck säljs direkt via regionala distributörer till ytterligare europeiska länder. Idag har företaget ca 21 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 180 länder. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 30% av den globala omsättningen hänför sig till Europa och OSS. Sedan 2016 är Hankook Tire representerat i ansedda Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Kontakter

Felix Kinzer

Fon: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzer@hankookreifen.de

Anna Pasternak

Fon: +49 (0) 6102 8149-173

a.pasternak@hankookreifen.de

Yara Willems

Fon: +49 (0) 6102 8149-172

y.willems@hankookreifen.de

Stefan Prohaska

Fon: +49 (0) 6102 8149-171

s.prohaska@hankookreifen.de

Kristina Schott

Fon: +49 (0) 6102 8149-175

k.schott@hankookreifen.de

Annika Malcherek

Fon: +49 (0) 6102 8149-176

a.malcherek@hankookreifen.de

Nedladdningar

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 1 MB

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 2 MB

02 COLLET Caio (bra), Formula Renault Eurocup team R-ACE GP, action during Formula Renault Eurocup at Monza, Italy, April 12 to 14, 2019 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

File size: 1 MB

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 17, 2019, (Photo by Hoch Zwei) Audi Test Auto

File size: 2 MB

NATIONAL EXHIBITION CENTRE, UNITED KINGDOM - JANUARY 10: The W Series stand during the Autosport International Show at National Exhibition Centre on January 10, 2019 in National Exhibition Centre, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

File size: 7 MB