Pressmeddelandet

  • Personbil / SUV

Laufenns sommardäck G FIT EQ får toppbetyg i konsumenttest

22 motorintresserade konsumenter från Sverige och Finland möjligheten att testa och betygsätta ett av marknadens sommardäck inom mellanklasskategorin – Laufenn G FIT EQ. I Smartson-testet guidades deltagarna genom flertalet testmoment för att sätta däckets olika egenskaper på prov. Efter genomfört test betygsattes Laufenn G FIT EQs kontroll, effektivitet och inbromsningsförmåga utifrån konsumenternas personliga upplevelser. Resultat: 100% skulle rekommendera Laufenn G FIT EQ till en vän!

Stockholm, 10 april 2019 - Efter en heldag på Trosa Park, under hösten 2018, var testpiloterna imponerade av premium tillverkaren Hankooks andra varumärke Laufenn och dess sommardäck G FIT EQ. Många menar att G FIT EQ överträffade alla förväntningar inom sin prisklass. Däcken upplevs ha bra grepp och samtliga deltagare uppger att de känner sig trygga med däcken, oavsett underlag. Sammanfattningsvis tycker 8 av 10 deltagare att Laufenn G FIT EQ är prisvärda sommardäck och 100% menar att de skulle rekommendera däcken till en vän.

”Vi vet att våra produkter är bra och att man får mycket däck för pengarna. Men att SAMTLIGA deltagare skulle rekommendera Laufenn G FIT EQ till andra efter ett så omfattande test värdesätter vi högt. Vi arbetar mycket med att skapa slittåliga däck med bra grepp och god kontrollförmåga därför känns det kul att så många har betonat att dom känner sig säkra när dom kör med däcken”, säger Christine Silfversparre, Marketing manager, Hankook Tire Sweden AB. 

Laufenn G FIT EQs prestanda överraskade testdeltagarna eftersom att Laufenn prismässigt ligger under de klassiska premiummärkena. Fler av testpiloterna uppgav att de inte hade räknat med den kontroll och det grepp som däcken har.

”Prisvärda däck med riktigt bra grepp, speciellt vid bromsning. Trots vått underlag så var bromssträckan nästan detsamma. Jämförbart med betydligt dyrare däck”, säger Tobias Sjölund, en av testpiloterna.

 

Se film från testdagen https://youtu.be/JgjdVYPD4W0

Mer information om Smartson-testet http://smartson.se/resultat/laufenn-g-fit-eq/

Hankook tillverkar innovativa och testvinnande radialdäck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar och bilsport (bana/rally).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bl.a. i den ultramoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande. Idag tillverkar de drygt 3 000 anställda upp till 19 miljoner däck om året till personbilar, SUV:ar och lätta lastbilar.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. I Europa har Hankook ett antal filialer: Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina och Ungern. Hankooks däck säljs direkt via regionala distributörer till ytterligare europeiska länder. Idag har företaget ca 21 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 180 länder. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 30% av den globala omsättningen hänför sig till Europa och OSS. Sedan 2016 är Hankook Tire representerat i ansedda Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Kontakter

Felix Kinzer

Director Corporate Communications Europe and CIS

Phone: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzerthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Larissa Büsch

PR Manager Corporate Communications

Phone: +49 (0) 6102 8149-173

l.bueschthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Stefan Prohaska

PR Assistant Corporate Communications

Phone: +49 (0) 6102 8149-171

s.prohaskathou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Kristina Schott

PR Assistant Corporate Communications

Phone: +49 (0) 6102 8149-175

k.schottthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Annika Malcherek

Digital Lead Corporate Communications

Phone: +49 (0) 6102 8149-176

a.malcherekthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Nedladdningar

22 motorintresserade konsumenter från Sverige och Finland möjligheten att testa och betygsätta ett av marknadens sommardäck inom mellanklasskategorin – Laufenn G FIT EQ.

File size: 176 KB