Pressmeddelandet

  • Personbil / SUV

Hankooks nya flaggskepp Ventus S1 evo 3 tar plats på podiet i Auto Bild sommardäckstest 2019 i konkurrens med 53 andra märken

Det helt nya Hankook-däcket Ventus S1 evo 3, ett Ultra High Performance-däck för personbil och SUV, erhöll en topposition och utmärkta omdömen i ett första oberoende däcktest, ett test som arrangerades av Tysklands ledande biltidskrift. För en tid sedan testade tidskriften UHP-sommardäck från 53 märken i dimension 225/45 R 17, i alla prestandakriterier, inkl. körsträcka. I likhet med alla Hankook-däck har utvecklingen fokuserat på säkerheten i ingenjörernas kravspecifikation. I synnerhet har man lagt vikt vid att ytterligare förbättra våtgrepp och styrrespons. Det innebär naturligtvis att det nya S1 evo 3 överträffade alla andra testade däck vad gäller inbromsning på vått, testkriteriet som är ett av de viktigaste ur säkerhetssynpunkt. Dessutom övertygades Auto Bild-testarna av de exakta styregenskaperna och responsen på torra vägar. Det nya Hankook Ventus S1 evo 3 kommer att finnas ute på den europeiska marknaden till att börja med i 72 dimensioner, från 17 till 22 tum.

Neu-Isenburg/Tyskland, 25 mars 2019 – Med det nya Hankook Ventus S1 evo 3 fortsätter den framgångsrika resan för Hankooks UHP-däck. Precis som sina föregångare erbjuder däcket en mycket säker och sportigt bekväm körupplevelse på båda torra och våta vägbanor. Detta senaste tillskott i Hankook Ventus-serien, som introducerades på marknaden första gången redan 1994, då med ur-"Ventus", satsar på nya fokusområden, bl.a. vad gäller miljö- och resursvänlighet, utan att kompromissa med säkerheten.

I världens förmodligen största däcktest, med 53 sommarprodukter 1) från Europas alla toppmärken, bedömde den största facktidskriften för bilbranschen, Auto Bild, dimensionen 225/45 R 17 på en BMW 1 i sin 2019 års utgåva. Redaktörerna för Auto Bild gav Hankook Ventus S1 evo 3 goda och mycket goda betyg i alla testade kriterier, och det slutliga omdömet löd: “…ett balanserat, kraftfullt däck, verkligen felfritt och oklanderligt, som ger en exakt styrrespons med god kontakt på torra vägar samt bästa generella våtbromsning…“.

“Våra däck sitter redan som originalutrustning i premiumklassen på bilar från ledande märken, däribland även i segmentet mycket sportiga bilar“, säger Han-Jun Kim, President, Hankook Tire Europe. “Med vårt nya flaggskepp går vi vidare på den inslagna vägen. I serieproduktionen för det nya däcket har vi tillämpat ett antal nya teknologier. Jag är mycket glad över att de har fått visa sin potential i ett oberoende däcktest, ett av världens mest välkända. Jag är övertygad om att vårt nya Ventus S1 evo 3 kommer att bli en verklig framgång hos våra kunder direkt.“

Tack vare fortlöpande grundforskning används en ny generation av innovativa material i Ventus S1 evo 3. Hankooks kemister har optimerat körförhållandet för Ventus S1 evo 3 i vått och torrt väglag bl.a. genom att använda högkvalitativa naturhartser i slitbaneblandningen. Inte endast greppnivån ökar, utan däcket bibehåller denna ökade greppnivå i ett klart bredare temperaturintervall, vilket ger det ett mycket stort gränsområde. En slitbaneblandning i fullkisel med ett utmärkt grepp samt en särskild blandningsteknologi för en väsentligt bättre fördelning av polymerer och fyllnadsämnen används i slitbaneblandningen. Resultat: en tydlig förbättring av våtbromsprestanda och minskat rullmotstånd.

Till denna minskning bidrar även en ny blandning till däckets sidovägg, varvid rullmotståndet hos Ventus S1 evo 3 har kunnat sänkas ytterligare med ca 2,5 procentpunkter jämfört med föregångaren. Ett nytt 0-gradigt bälte i aramid-kompound-material motverkar den oönskade effekten av en ökad rullomkrets i höga till mycket höga hastigheter (300 km/h och däröver) med upp till 60 procent. Denna effekt har hittills varit vanlig hos vanliga nylonbaserade material. Det ger Ventus S1 evo 3 en klart bättre körstabilitet och längre brukstid tack vare minskad värmeutveckling.

Bältesmaterialet bidrar också att förbättra sidostyrningskrafterna med runt fem procent. S.k. hyper slants på de mittersta profilblockribborna hjälper till att öka sidostyrningskrafterna varvid den effektiva kontaktytan ökar vid last, t.ex. vid plötsliga undanväjningsmanövrer. Blocken hos den höghållfasta och mycket breda ytterribban hos den asymmetriska profilen har ytterligare förstärkts med förbindningsavsatser för en exakt, stabil kurvhantering.

Den markanta ytterprofilen i den särskilda blockdesignen skall rent optiskt förstås som en återspegling av den markanta första Hankook Ventus S1 evo-designen med dess typiska orm i det yttre profilområdet. Ur teknisk aspekt reduceras vattenplaning effektivt tack vare den s.k. Interlocking Groove i kombination med den flödesoptimerade 4-kanalsdesignen, och ökar också våtgreppet väsentligt, utan att orsaka prestationsförsämringar på torra vägar.

Dipl.ing. Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska utvecklingscenter i Hannover: “Våra ingenjörer satte upp som mål för Ventus S1 evo 3 att på nästan alla områden övertrumfa dess föregångare, som hittills varit Hankooks mest framgångsrika profil. Resultatet av deras arbete är ett Ultra High Performance-däck, vars körförhållanden och egenskaper har optimerats så att begreppet Driving Emotion blir en realitet. Dessutom,” fortsätter Krause, "har även de framtida kraven på den s.k. Real Driving Emission tagits med i produktutvecklingen av S1 evo 3, krav som fordonsindustrin måste uppfylla.”

Ventus S1 evo 3 har utvecklats av Hankook Tires globala forskningsorganisation, till största delen vid utvecklingscentret i Hannover. Produktionen kommer att äga rum i den toppmoderna fabriken i ungerska Rácalmás. Från och med marknadslanseringen finns S1 evo 3 även i ett anpassat SUV-utförande med dubbelskikts rayon-stomme. Vissa dimensioner har redan fått originalutrustningsgodkännande från ledande tyska bilbyggare till deras senaste modeller. Programmet har idag 72 dimensioner, från 17 till 22 tum i serien 50 till 25 med slitbanebredder från 205 till 315 mm.

1) 53 däckmönster i förhandstest (våt-/torrbromsning), därav de 20 bäst bromsande profilerna i huvudtestet i kombination

Hankook tillverkar innovativa och testvinnande radialdäck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar och bilsport (bana/rally).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bl.a. i den ultramoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande. Idag tillverkar de drygt 3 000 anställda upp till 19 miljoner däck om året till personbilar, SUV:ar och lätta lastbilar.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. I Europa har Hankook ett antal filialer: Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina och Ungern. Hankooks däck säljs direkt via regionala distributörer till ytterligare europeiska länder. Idag har företaget ca 21 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 180 länder. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 30% av den globala omsättningen hänför sig till Europa och OSS. Sedan 2016 är Hankook Tire representerat i ansedda Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Kontakter

Felix Kinzer

Fon: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzer@hankookreifen.de

Anna Pasternak

Fon: +49 (0) 6102 8149-173

a.pasternak@hankookreifen.de

Yara Willems

Fon: +49 (0) 6102 8149-172

y.willems@hankookreifen.de

Stefan Prohaska

Fon: +49 (0) 6102 8149-171

s.prohaska@hankookreifen.de

Kristina Schott

Fon: +49 (0) 6102 8149-175

k.schott@hankookreifen.de

Annika Malcherek

Fon: +49 (0) 6102 8149-176

a.malcherek@hankookreifen.de

Nedladdningar

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Hankook S1 evo 3

File size: 10 MB

Hankook S1 evo 3

File size: 11 MB