Pressmeddelande

  • Personbil / SUV

Det nya Hankook KINERGY ECO²: ekonomisk generation sommardäck för Europas småbils-, kompakt- och mellanklass

Hankooks senaste Kinergy-generation – det mycket miljövänliga och ekonomiska sommardäcket KINERGY ECO² - har utvecklats speciellt för behoven hos dagens småbils-, kompakt- och mellanklass. Precis som med föregångarmodellen, som har fått utmärkta betyg från oberoende instanser, har körsäkerhet, ekonomi, lågt rullmotstånd, lång brukstid och komfort stått i fokus i utvecklingsarbetet. Det nya KINERGY ECO² kommer att levereras i början av 2018, först i 52 dimensioner från 13 till 16 tum, med slitbanebredder från 145 till 215 mm i aspect ratios från 55 till 80 och hastighetsindex T, H och V.
Det nya Hankook KINERGY ECO²: ekonomisk generation sommardäck för Europas småbils-, kompakt- och mellanklass

Neu-Isenburg, Tyskland, 11 oktober 2017 – KINERGY, som en del av premiumtillverkarens sortiment, representerar ett segment med mycket eknomiska sommardäck till fordon från mikro- och småbilar, fram till undre mellanklass. Tack vare den ökande elektrifieringen även i de mindre fordonsklasserna, och i kombination med urbaniseringen och det allt knappare utrymmet i trafiken, ser Hankook goda möjligheter för dessa segment, och tillhörande däck, som har optimerats avseende grepp och bromsprestanda samt ljudkomfort, som komplement till den rena ekonomin. Däcken lämpar sig t.ex. för framtidens generation elbilar med höga vridmoment och mycket låga ljudnivåer.

KINERGY är en kortform av Kinetic Energy resp. rörelseenergi (av grek. kinesis = rörelse), d.v.s. den energi som ett objekt innehåller genom sin rörelse. Den motsvarar det arbete som behöver tillämpas för att flytta objektet ur viloläget till den rörelse det utför vid tillfället. När det gäller det nya Hankook-däcket är den klart lägre än hos vanliga däck i denna klass. Tillägget ECO fungerar som en orientiering för konsumenten, men uppfattas även som en synonym både för Ecology (miljöskydd) och Economy (ekonomi), för att koppla ihop däckets miljövänliga och ekonomiska - bränslebesparande – egenskaper för naturens och plånbokens bästa. För de mycket goda prestanda erhöll den första KINERGY ECO-generationen, som kom 2011, från ett antal internationella bedömare1). Det nya KINERGY ECO² bibehåller dessa positiva egenskaper och har förbättrats ytterligare.

Optimeringen av bromsprestanda på våta vägbanor var ett fokus i utvecklingen av den senaste produkten i KINERGY-serien. En kiselbaserad slitbaneblandning med mycket bra grepp, i kombination med en förstklassig blandningsteknologi, levererar en klart bättre fördelning av polymerer och fyllnadsämnen i mixen. Härigenom har både våtbromsegenskaperna och en ytterligare minskning av rullmotståndet uppnåtts. Dessutom sörjer tre runtomgående profilräfflor för snabb dränering, vilket ger bättre kontroll av fordonet i vått väglag.

Tack vare att en nydesignad, asymmetrisk profildesign används, har man lyckats optimera kontaktytan mellan däck och väg jämfört med föregångaren. Tillsammans med den förbättrade profilstyvheten i både radiell och lateral riktning samt de massivare, yttre däcksskuldrorna erbjuder bietet der KINERGY ECO² extra körstabilitet och klart bättre prestanda i torrt väglag. Även torrbromsningsegenskaperna har ökats med 4 %. Detta åstadkoms bl.a. genom att man använder sig av fasade profilblockkanter över hela slitbanan, vilket ger en omedelbar ökning av kontaktytan under bromsning. Nyutvecklade polymerer med hög molekylvikt i slitbaneblandningen hos KINERGY ECO² ökar slitstyrkan med 4 %.

Den förbättrade pitch-designen har minskat däckets ljudnivå ytterligare, i synnerhet vid landsvägskörning, vilket ger bättre komfort. Den senaste designteknologin från Hankook vid positioneringen av profilräfflorna har bidragit till en väsentlig minskning av ljudnivån vid slitbanan, även i takt med att däcket slits. I likhet med alla aktuella produkter från Hankook har KINERGY ECO² ett Visual Alignment Indicator System (VAI) på däckskuldran, med vars hjälp föraren kan kontrollera inställningen på ett enkelt och bekvämt sätt.

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Det nya Hankook KINERGY ECO²: ekonomisk generation sommardäck för Europas småbils-, kompakt- och mellanklass

Hankook’s latest Kinergy generation - the exceptionally eco-friendly and economical KINERGY ECO² summer tyre was developed with the needs of modern small, compact and mid-range vehicles in mind.

File size: 2 MB

Det nya Hankook KINERGY ECO²: ekonomisk generation sommardäck för Europas småbils-, kompakt- och mellanklass

KINERGY ECO²

File size: 3 MB

Det nya Hankook KINERGY ECO²: ekonomisk generation sommardäck för Europas småbils-, kompakt- och mellanklass

KINERGY ECO² structure

File size: 5 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook