Pressmeddelande

  • Företag

Hankook Technodome: däcktillverkaren inviger sitt nya, globala FoU-center med inriktning på framtiden

Hankook Tire skall stärka sitt teknologiska ledarskap inom fordonsbranschen vid den toppmoderna anläggningen, genom att erbjuda en optimal forskningsmiljö och implementera företagets proaktiva kultur genom innovation i arbetsprocesserna.
Hankook Technodome: däcktillverkaren inviger sitt nya, globala FoU-center med inriktning på framtiden

Seoul, Korea/Neu-Isenburg, Tyskland, 18 oktober 2016 – Hankook Tire har idag informerat om att en öppningsceremoni har hållits för “Hankook Technodome”, det nya, centrala FoU-centret i Daejeon, Korea. Företaget har ambitionen att bli ett globalt märke i främsta ledet på basis av teknologiskt ledarskap.

Hankook Technodome är en konkretisering av Hankook Tires starka engagemang inom FoU-innovation, och kommer att utgöra kärnan i företagets globala FoU-infrastruktur. Genom att den toppmoderna anläggningen erbjuder en optimerad forskningsmiljö planerar Hankook Tire att koncentrera sig på säkrandet av originalteknologi inför framtiden för Hankook Tires FoU-planer på medellång sikt, att bli ledande inom däckkvalitet enligt senaste teknik och erbjuda kvalitet i toppklass. Det nya FoU-centret kommer också att få en mycket stor roll i implementeringen av Hankook Tires proaktiva företagskultur genom ett nytänkande i arbetsprocessen och ett fortsatt stärkande av företagets FoU-insatser på vägen mot toppsegmentet.

Hankook Technodome har designats av Foster + Partners, en arkiktektfirma grundad av Sir Norman Foster, och integrerar Hankook Tires spjutspetsteknologi, vision och kultur. Hankook Technodome, som finns i Daejeon, Sydkorea, är ett resultat av en investering på totalt KRW 266.4 miljarder (motsvarande ca 220 miljoner euro). FoU-centret är beläget på en enorm yta om 96 328㎡, med en FoU-byggnad med 6 våningar och en lägenhetsbyggnad med 8 våningar, som hyser bostadsutrymmen för de anställda samt träningslokaler, vårdcentraler, kaféer och förskola.

Hankook Technodome har givit Hankook Tire guldcertifieringen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) genom USGBC (U.S. Green Building Council), ett av de mest prestigefyllda certifieringssystemen för miljövänligt byggande.

Dessutom är Hankook Technodome redo att ytterligare stärka det teknologiska ledarskapet för att kunna hantera de snabba förändringarna i fordonsbranschen, i och med att nya teknologier, t.ex. elbilar och självkörande bilar, lanseras. Här finns ett flertal extremt sofistikerade forsknings- och testanläggningar. FoU-centret har infört ett körsimuleringssystem samt ”SPMM” (Suspension Parameter Measuring Machine) som skall utföra virtuella tester och registrera resultaten digitalt. Vid Hankook Technodome skall företaget visa upp framtidens teknologi som rymmer miljövänliga material, utveckling av nya material samt simulerings- och nätverksteknologier.

Hankook Tire planerar också att tillämpa sin företagskultur, “Proactive Culture”, via Hankook Technodome, så att dess ställning som ett av de globalt ledande företagen stärks. Enligt ”One Company Concept” sitter 10 oberoende kontor och laboratorier under samma tak, för att symbolisera att alla enheter tillhör samma företag. Centret har byggts så att medarbetarna skall kunna kommunicera på ett bekvämt och aktivt sätt.

Mr Seung Hwa Suh, Vice Chairman och CEO vid Hankook Tire: “Hankook Technodome kännetecknas av toppmodern utrustning och optimala arbetsförhållanden, så att vi kan stärka vår globala konkurrenskraft genom innovation, samtidigt som vi aktivt jobbar med de snabba förändringarna i verksamheten och levererar produkter optimerade för kundernas skiftande behov”. Han tillade: “Jag tror att den nya Hankook Technodome blir en briljant bas för däckteknologins framtida utveckling, eftersom den symboliserar en pågående process med morgondagens teknologier och säkrar de ursprungliga teknologierna, så att vi kan bli ett globalt företag bland de främsta.”

Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet inom premiumsegmentet för personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsport (tävling på banor och sträckor bantävlingar/rallytävlingar).

Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däcklösningar, som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna Europa-fabriken i Rácalmás, Ungern, som invigdes år 2007 och som byggs ut löpande.

Hankooks Europa- och Tysklands-säte ligger i Neu-Isenburg i närheten av Frankfurt am Main. Tillverkaren har ytterligare filialer i flera europeiska länder och säljer sina produkter genom regionala distributörer på andra lokala marknader. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknologisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som originalutrustningsleverantör av däck. Runt 38 % av den globala omsättningen hänför sig till Europa. Hankook Tire uppmärksammades av Dow Jones Sustainability Korea Index (DJSI) redan år 2011 och har sedan år 2016 representerats i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World).


Mer information återfinns på www.hankooktire-mediacenter.com eller www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alla pressmeddelanden

Nedladdningar

Hankook Technodome: däcktillverkaren inviger sitt nya, globala FoU-center med inriktning på framtiden

File size: 536 KB

Hankook Technodome: däcktillverkaren inviger sitt nya, globala FoU-center med inriktning på framtiden

File size: 449 KB

Hankook Technodome: däcktillverkaren inviger sitt nya, globala FoU-center med inriktning på framtiden

File size: 413 KB

Hankook Technodome: däcktillverkaren inviger sitt nya, globala FoU-center med inriktning på framtiden

File size: 11 MB

Kontakter

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

Prenumerera på pressreleaser från Hankook