Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV

Vysoce výkonné pneumatiky Hankook pro Porsche Cayenne

Výrobce pneumatik Hankook a výrobce automobilů Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG rozšířili originální výbavu o Hankook pneumatiky na svých nových sportovních modelech. Od června letošního roku je Porsche Cayenne vybaveno vysoce výkonnými pneumatikami Ventus S1 evo 3 SUV z továrny Hankook, mimo jiné o rozměru 21 palců. Nejnovější verze této špičkové pneumatiky nabízí kromě excelentních jízdních vlastností a precizního ovládání i vysokou přilnavost za mokra a nízký valivý odpor.
Vysoce výkonné pneumatiky Hankook pro Porsche Cayenne

Neu-Isenburg/Německo, 07. října 2019 – výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává od června pro Porsche Cayenne ex works svou vlajkovou loď UHP, Ventus S1 evo 3 SUV. Vysoce výkonná pneumatika je originální výbavou na míru pro nový model SUV výrobce sportovních automobilů ze Stuttgartu a zcela splňuje vysoké požadavky, které jsou na tento segment kladeny.

"Porsche vyrábí mimořádně silná sportovní auta, která mají zároveň vysokou užitnou hodnotu. To však také způsobuje, že je vývoj pneumatik je velmi složitý, "říká Han-Jun Kim, prezident Hankook Tire Europe. "Z tohoto důvodu jsme velmi potěšeni touto originální výbavou, protože působivě dokládá výkonnost našich výrobků."

Na základě technologie testované DTM nabízí nová vysoce výkonná pneumatika vysokou přesnost řízení a velmi sportovní manipulaci. Pneumatiky 285/40 ZR 21 (109Y) XL vpředu a 315/35 ZR 21 (111Y) XL vzadu jsou speciálně navrženy pro použití ve sportovním SUV a zajišťují vynikající jízdní vlastnosti.

"Vzhledem k zatížení vozidla v kombinaci se sportovní kapacitou, nízkým valivým odporem a vysokým zatížením bylo velmi náročné vyvinout design pneumatik pro Porsche Cayenne," vysvětluje Dipl. Ing. Klaus Krause, vedoucí Evropského výzkumného a rozvojového centra společnosti Hankook. "Nová Ventus S1 Evo 3 SUV splňuje tyto požadavky velmi dobře v mokrých i suchých podmínkách."

Kromě sportovních jízdích vlastností nabízí nový běhoun pneumatiky Hankook i řadu nových charakteristik, které optimalizují její environmentální vlastnosti (valivý odpor a životnost). Ventus S1 Evo 3 SUV používá novou generaci inovačních materiálů z vysoce výkonných přírodních pryskyřic v běhounu pneumatiky. Tím se nejen zvýší úroveň přilnavosti ve špičce výkonu, ale pneumatika též zůstává na této vysoké úrovni přilnavosti i v mnohem širším teplotním rozsahu. Kromě toho se používají speciální nylonové materiály aplikované v tzv. procesu "Bead-packing" a v boční stěně zaručují velmi vysokou stabilitu při řízení i při zatížení. Hybridní aramidový materiál CapPly přes ocelové pásy v kombinaci s konstrukcí z dvouvrstvého umělého hedvábí dále zaručuje vysokou odolnost a trvanlivost.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Vysoce výkonné pneumatiky Hankook pro Porsche Cayenne

Hankook has been supplying the Porsche Cayenne ex works with its UHP flagship, the Ventus S1 evo 3 SUV, since June 2019.

File size: 5 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Odběr tiskových zpráv Hankook