Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV

Hankook dodává Ventus Prime 3 do prvovýbavy nového modelu Ford Focus Active

Výrobce pneumatik Hankook rozšiřuje partnerskou spolupráci s Ford Motor Company: K originální výbavě nového modelu Ford Focus Active nyní exkluzivně patří i pneumatiky Hankook Ventus Prime 3. V prvovýbavě tohoto nového modelu tak od konce roku 2018 nově najdete prémiové komfortní pneumatiky Hankook ve dvou rozměrech.
Hankook dodává Ventus Prime 3 do prvovýbavy nového modelu Ford Focus Active

Neu-Isenburg, Německo, 14. února 2019 – Výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává pneumatiky Ventus Prime 3 do originální výbavy nového modelu Ford Focus Active. Pneumatiky, které uživatelé vnímají ve znamení bezpečnosti, výkonu a komfortu jízdy, se do výroby nového modelu vozidla dodávají od prosince 2018 v rozměrech 215/50R18V a 215/55R17V. Nový Ford Focus Active využívá inteligentní technologie, volně volitelné režimy pohonu a díky tomu umožňuje inovativní způsob jízdy, který pneumatiky Ventus Prime 3 ještě zvýrazňují.

Nejnovější vysoce výkonné pneumatiky Hankook přesvědčují dobrými jízdními vlastnostmi, mimořádně vynikajícím brzdným výkonem jak na mokré, tak i na suché vozovce. Čtyři široké obvodové drážky slouží k rychlému odvodu vody a optimalizují jízdní vlastnosti na mokrých vozovkách. Optimalizovaný tvar drážek pak zajišťuje rovnováhu výkonů na mokrém a suchém povrchu. Součástí vývoje byla integrace nových technologií mísení za účelem dosažení vysoké míry přilnavosti běhounové směsi s příměsí siliky, která umožňuje lepší brzdný výkon na mokrých vozovkách.

„Při vývoji nových pneumatik Ventus Prime 3 jsme se zaměřili na záběrové a brzdné vlastnosti, a to především na mokré vozovce“, vysvětluje Dipl.-Ing. Klaus Krause, ředitel Evropského výzkumného a vývojového centra společnosti Hankook. „Úpravou asymetrického dezénu došlo ke zvětšení styčné plochy s vozovkou o deset procent. Díky pneumatikám Ventus Prime 3 lze s Fordem Focus Active jezdit mimořádně bezpečně a spolehlivě“.

Prémiová pneumatika Ventus Prime 3 získala v minulosti několik ocenění: V testu pneumatik, pořádaném klubem ADAC v roce 2018, byla pneumatika ohodnocena nejlepší známkou „Dobrá“ a v testu pneumatik, pořádaném redakcí časopisu Auto Bild v roce 2018, se umístila na prvním místě. Kromě toho byla pneumatika Hankook Ventus Prime 3 vyznamenána cenou Red Dot Design Award 2016 mezi 51 soutěžícími.

Společnost Hankook dodává pneumatiky do originální výbavy automobilů společnosti Ford Motor Company již od roku 1999. Aktuálně se pneumatiky Hankook dodávají na vozidla Ford po celém světě, počínaje Fiestou přes Explorer až po Mustang. Dodávkami pneumatik Ventus Prime 3 pro modely Ford Focus Active rozšiřuje Hankook své portfolio globální dodavatelské spolupráce v originální výbavě na celkový počet 45 značek.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook dodává Ventus Prime 3 do prvovýbavy nového modelu Ford Focus Active

Developed to achieve the perfect balance between performance and comfort, safety and environmentally friendliness, the Ventus Prime3 is the latest premium comfort flagship of Hankook’s successful Ventus line.

File size: 702 KB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Odběr tiskových zpráv Hankook