Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV

Nová prémiová originální výbava s letními pneumatikami Hankook

Hankook nyní dodává pneumatiky do originální výbavy nových vozů BMW Gran Turismo, řady 6. Tím výrobce doplňuje své portfolio vozidel vyšší třídy výrobce Bayerische Motoren Werke. Hankook dodává vysoce výkonné letní a zimní pneumatiky také pro vozidla BMW řady 7. Nejnovější verze vozidla Gran Turismo se nyní obouvá do letních vysoce výkonných pneumatik S1 evo 2 ve verzi run-flat. Pneumatiky byly vyvinuty v německém Hannoveru a jsou vyráběny v moderním výrobním závodě v Maďarsku.
Nová prémiová originální výbava s letními pneumatikami Hankook

Neu-Isenburg/Německo, 09. listopad 2018 Kombinace vysokého komfortu spolu s dynamickou a sportovní jízdou, to jsou vlastnosti luxusního BMW Gran Turismo řady 6, kterých dosahuje mimo jiné díky vysoce výkonným pneumatikám Hankook Ventus S1 evo 2. Pneumatiky v provedení run-flat se dodávají v rozměru 245/45 R19 98Y RSC na přední nápravu a v rozměru na 275/40 R19 101Y RSC zadní nápravu. Mnohokrát oceňovaná letní pneumatika zajišťuje optimální přilnavost na suché a mokré vozovce. Vůz představuje obzvlášť vydařenou kombinaci vozidla kategorie kupé a prostorné limuzíny vyšší třídy s odpovídající výbavou. Pro pneumatiky to znamená, že musí poskytovat nejen vhodný komfort, nýbrž také schopnost nést vysokou zátěž, zejména pokud se využije maximální objem úložného prostoru ve výši 1 800 litrů.

Výrobce Hankook dodává pneumatiky nejen pro BMW Gran Turismo řady 6 a luxusní limuzíny BMW řady 7, ale kromě toho aktuálně celkem pro 11 modelů tradičního bavorského výrobce. Na pneumatiky Hankook se obouvají také vozidla modelů BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6, BMW řady 2 Active Tourer, jakož i BMW řady 4 a řady 6. V porovnání s předchozími lety se výrobci Hankook podařilo své dodávky originálního vybavení významně rozšířit. Spolupráce s koncernovou skupinou BMW Group probíhá od roku 2011 a zahrnuje dodávky zimních, letních a celoročních pneumatik pro osobní vozidla, vozidla typu SUV, jakož i závodních pneumatik.

„Jsme náležitě hrdí, že se nám daří rozvíjet spolupráci v oblasti originální výbavy takových špičkových vozidel, jakými automobily značky BMW jsou. Přestože spotřebitelé vnímají spíše technické finesy vozidla BMW Gran Turismo řady 6 než našich pneumatik, i nadále budou naše produkty hrát klíčovou roli v automobilovém světě“, prohlásil Han-Jun Kim, generální ředitel Hankook Europe.

Během intenzivní testovací fáze se prokázala vysoká míra komfortu v kombinaci s mimořádně dynamickou jízdou. Pneumatiky tak podtrhují dynamiku a komfort vozidla BMW Gran Turismo řady 6, který sám o sobě zaručuje příjemnou jízdu na dlouhých tratích mimo jiné díky sériovému vybavení vzduchovým odpružením zadní nápravy s automatickou regulací světlé výšky. Pneumatiky musí kromě toho splňovat náročné požadavky ohledně ovladatelnosti na suchých vozovkách a valivého odporu. Kromě toho musí snižovat vnitřní i vnější hlučnost vozidla na minimum. „Museli jsme zkombinovat mimořádné jízdní vlastnosti, vysokou úroveň pohodlí a vynikající výkony na mokré i suché vozovce. To si vyžádalo nejen vývoj speciální běhounové směsi, nýbrž také zásadní sladění materiálů, profilu pneumatiky a konstrukce“, vysvětluje Dipl.-Ing. Klaus Krause, ředitel vývojářského a výzkumného centra (ETC), výrobce Hankook, provozovaného v Hannoveru, kde probíhá vývoj mimo jiné také pro koncernovou skupinu BMW v Evropě.

V evropském vývojářském a výzkumném centru výrobce Hankoook v Hannoveru aktuálně působí 80 specialistů a techniků, využívající testovací dráhy ve Španělsku a Finsku, kteří pracují na řešení pneumatik, střižených dle požadavků evropských výrobců automobilů na míru. Zde probíhá také vývoj a důsledné testování pneumatik pro originální výbavu vozů koncernu BMW. Výroba pneumatik pro vozidla BMW Gran Turismo, řady 6 probíhá ve vysoce moderním evropském výrobním závodu Hankook v Maďarsku, specializujícího se na produkci pneumatik pro osobní a SUV vozy a řadí se k nejmodernějším výrobním závodům pneumatik na světě.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Nová prémiová originální výbava s letními pneumatikami Hankook

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Nová prémiová originální výbava s letními pneumatikami Hankook

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Odběr tiskových zpráv Hankook