Tisková zpráva

  • Motorsport

Společnost Hankook Tire rozšiřuje spolupráci s německými automobilovými závody DTM až do roku 2023

Hankook Tire nadále upevňuje svou pozici v marketingu celosvětového motoristického sportu a v příštích 4 letech zůstává exkluzivním dodavatelem závodů DTM. Výrobce pneumatik a firma ITR, která je promotérem závodů DTM, se dohodly na předčasném prodloužení smlouvy o spolupráci, která nyní poběží až do roku 2023.
Společnost Hankook Tire rozšiřuje spolupráci s německými automobilovými závody DTM až do roku 2023

Neu-Isenburg, Německo, 2. července 2019 –Výrobce prémiových pneumatik Hankook prodloužil svoje angažmá v DTM na další 4 roky, i když současná smlouva zatím ještě nevypršela. Společnost je součástí bezesporu nejoblíbenějších mezinárodních závodů cestovních vozů jako oficiální partner a exkluzivní dodavatel pneumatik již od roku 2011. Podle nové smlouvy se Hankook stane nejdéle spolupracujícím dodavatelem pneumatik v historii mezinárodních závodů sportovních automobilů.

Současná sezóna DTM představuje závodní vozy od tří prémiových světových automobilových výrobců. K Audi a BMW se letos přidal výrobce luxusních sportovních automobilů Aston Martin. Sezóna 2019 též přinesla, v souladu s mezinárodními předpisy Třídy 1, zavedení nových technických předpisů, jejichž výsledkem jsou mnohem výkonnější vozy DTM. Jsou tak atraktivnější a schopny zajet rychlejší časy. Jak pro řidiče, tak pro jejich týmy je výběr pneumatik ještě důležitější. Závodní pneumatiky Hankook Ventus tak budou nedílnou součástí ikonických okruhů DTM i v budoucnu, tak jako tomu bylo s úspěchem již v minulosti.

Gerhard Berger, předseda ITR: “DTM od svých partnerů vyžaduje ty nejvyšší standardy kvality i technologií. Zejména v této sezóně poptávka po pneumatikách výrazně vzrostla, což souvisí s novými silnými turbomotory o výkonu přes 600 koní. Závodní pneumatiky Hankook vždy uspokojily všechny požadavky a prokázaly svůj obrovský výkonnostní potenciál. Předčasné prodloužení našeho dosavadního partnerství je odrazem důvěryhodné a profesionální spolupráce mezi oběma stranami.“

“Jsme potěšeni, že jsme se opět stali oficiálním a exkluzivním dodavatelem zřejmě nejoblíbenějších mezinárodních závodů cestovních vozů na světě,“ řekl Hyun Bum Cho, předseda představenstva a generální ředitel Hankook Tire. “Díky mezinárodní platformě nám DTM nabízí příležitost neustále dokazovat naše zavedené technologické know-how a posilovat naše celosvětové zapojení na scéně motoristického sportu.“

Achim Kostron, generální ředitel ITR GmbH: “Jsme nadšeni, že s námi Hankook chce propagovat navrhovanou globalizaci a růst závodů DTM. To, že se Hankook, jako globální hráč a dodavatel pneumatik do originální výbavy prémiových automobilů, dlouhodobě účastní našich závodů, podtrhuje status DTM jako technologické a marketingové platformy.“

“Závody, které se budou konat příští týden na Norisringu v německém Norimberku budou již 123. závody DTM s našimi pneumatikami Ventus,“ uvedl Manfred Sandbichler, ředitel pro motorsport v Hankook Tire Europe. “Zatím nedošlo k jedinému odstoupení ze závodu z důvodu selhání pneumatik. Stejně tak jako velmi profesionální prostředí DTM je to důležitým aspektem poskytování nejvyššího standardu velkolepých motoristických závodů, ve kterých se zaměřujeme na řidiče i fanoušky.“

Hankook podporuje prvotřídní motoristické akce již řadu let. Se svou top řadou Ventus Race, se etabloval mezi přední dodavatele národních i mezinárodních motoristických závodů a rallye. Prémiový výrobce pneumatik oslňuje každou sezónu svým prvotřídním výkonem, vysokým stupněm důslednosti a maximální bezpečností, a to v tak renomovaných závodech jako je DTM, Série vytrvalostních závodů 24H powered by Hankook, závody W Series, Evropský pohár Formule Renault, 24H Nürburgring, F3 Americas a CJ Super Race.

Totéž platí pro juniorské formáty – FIA F4 ve Španělsku, SMP Formule 4 a Britský šampionát F4 s certifikací FIA - ve kterých je Ventus Race již důležitou stálicí pro mladé řidiče, na cestě za jejich kariérou v motoristickém sportu.

Záhlaví:

Manfred Sandbichler, ředitel pro motorsport, Hankook Tire Europe a Achim Kostron, generální ředitel ITR

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Společnost Hankook Tire rozšiřuje spolupráci s německými automobilovými závody DTM až do roku 2023

File size: 2 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Odběr tiskových zpráv Hankook