Tisková zpráva

  • Nákladní vůz / Bus
  • Firma

Hankook Tire, Grupo Soledad a Transports Metropolitans de Barcelona uzavřely dohodu o dodávce pneumatik pro autobusy

Výrobce prémiových pneumatik Hankook a jeho španělský prodejce Grupo Soledad nedávno uzavřeli dohodu s největší přepravní společností ve Španělsku v regionu Katalánska, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Výrobce pneumatik nyní dodává svou řadu nejmodernějších pneumatik pro městské autobusy “SmartCity AU04+” pro flotilu TMB.
Hankook Tire, Grupo Soledad a Transports Metropolitans de Barcelona uzavřely dohodu o dodávce pneumatik pro autobusy

Neu-Isenburg, Německo, 22. května 2019 – Výrobce pneumatik Hankook bude své pneumatiky dodávat pro více než 1100 autobusů nejprominentnější dopravní společnosti městské hromadné dopravy v Barceloně, Transports Metropolitans de Barcelona. Ze sortimentu pneumatik Hankook pro městské autobusy bude využívána zejména SmartCity AU04+ v rozměru 275/70 R22.5. Tato modelová řada je navržena speciálně pro městskou hromadnou dopravu a splňuje stoupající poptávku zákazníků po pneumatikách pro autobusy městské hromadné dopravy, mimo jiné i s elektrickým pohonem. Vzhledem k tomu, že jsou tato vozidla kvůli bateriím obecně těžší než běžné autobusy, mají tyto modely pneumatik také zvýšený index nosnosti. Dezén pneumatiky SmartCity AU04+ byl navržen pro celoroční provoz a je bez omezení vhodný do veškerých zimních podmínek, což potvrzuje i tzv. alpský symbol na pneumatice. Nová řada pneumatik pro městské autobusy je též vhodná pro městské autobusy s konvenčním pohonem.

Han-Jun Kim, generální ředitel společnosti Hankook Tire Europe uvádí: „Na tuto dohodu s jednou z největších městských přepravních společností jsme velmi pyšní; zejména proto, že je to dohoda o užívání našich technologií budoucnosti. Naše první řada pneumatik SmartCity AU04+ pro používání na elektrobusech se tak začne používat ve velkém. Budeme dále držet krok s novými trendy v oblasti mobility a těšíme se na rozšíření spolupráce s dalšími flotilami po Evropě.

V souvislosti se sdílenou environmentální a ekonomickou odpovědností se společnosti Hankook, Grupo Soledad a TMB dohodly na používání opotřebených pneumatik po ukončení jejich prvního životního cyklu a budou se znovu používat podruhé, protektorované pásy Hankook Alpha-Tread. Takto se v rámci aktivní ochrany životního prostředí mohou ušetřit značné objemy fosilních surovin a CO2.

V den uzavření dohody ředitel TMB Ramón Bacardí uvedl: “Bezvadná údržba naší flotily je velmi důležitá z toho důvodu, aby městská hromadná doprava v Barceloně fungovala na nejlepší úrovni. Zejména pokud jde o pneumatiky, bylo pro nás velmi důležité najít spolehlivého partnera. Nyní, když jezdíme na pneumatikách Hankook, naši technici a správci dílen potvrzují, že to byla ta nejlepší volba pro maximalizaci výkonu naší flotily. Zároveň jsme optimalizovali celkové náklady na vlastnictví.“

Obchodní ředitel Grupo Soledad Manuel Pérez dodává: „Z této nové spolupráce s firmami Hankook a TMB jsme nadšeni. Stejně jako my, obě tyto společnosti neustále investují do nových konceptů mobility, materiálů a provozních zařízení. Tato spolupráce tudíž dokonale vyzdvihuje náš závazek zavádět udržitelná přepravní řešení.“

 

Titulek:

Zleva: Manuel Pérez, obchodní ředitel Soledad Group; Ramón Barcardí, ředitel Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a Yang Hun Kim, generální ředitel Hankook España.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook Tire, Grupo Soledad a Transports Metropolitans de Barcelona uzavřely dohodu o dodávce pneumatik pro autobusy

Hankook will supply its tyres for over 1,100 buses from Barcelona’s most prominent urban bus transportation company, Transports Metropolitans de Barcelona.

File size: 3 MB

Hankook Tire, Grupo Soledad a Transports Metropolitans de Barcelona uzavřely dohodu o dodávce pneumatik pro autobusy

Principally the size 275/70R22.5 for the Hankook city bus line SmartCity AU04+ will be incorporated.

File size: 757 KB

Hankook Tire, Grupo Soledad a Transports Metropolitans de Barcelona uzavřely dohodu o dodávce pneumatik pro autobusy

From left: Manuel Perez, Commercial Director of Soledad Group; Ramón Barcardí, Director of Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) and Yang Hun Kim, Managing Director of Hankook España

File size: 4 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Odběr tiskových zpráv Hankook